bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект «Відкрите місто» наблизив владу до громадян
23.10.2013

Фонд Східна Європа та команда проекту «Відкрите місто» запустили комунікаційну платформу http://www.opencity.in.ua. Цей ресурс наблизить владу до громадян та створить дієвий механізм їх взаємодії у вирішенні найбільш гострих місцевих проблем у сфері ЖКГ, благоустрою,  утримання територій та інших питань. Головною відмінністю ресурсу є його тісна взаємодія з органами місцевої влади, що забезпечить результат.

Інтерактивна платформа «Відкрите місто» дає мешканцям можливість вирішити важливу громадську проблему, звернувшись до відповідального за прийняття рішення чиновника у міській раді. Інструментарій платформи дозволяє описати проблему, відмітити її на карті та сформувати електронне повідомлення. Платформа передбачає можливість перевірити, в якому статусі знаходиться Ваш запит: прийнятий до розгляду, вирішений чи не вирішений (з позначенням причини).

Проект стартуватиме з 5 міст: Луцьк, Суми, Запоріжжя, Миколаїв та Бурштин (Івано-Франківська область). Важливою умовою при відборі пілотних регіонів стала готовність місцевих органів влади спільно працювати над цим проектом. У цих містах підписуються тристоронні меморандуми про співпрацю Фонду Східна Європа з міськими радами та громадськими організаціями-регіональними партнерами.

Мешканці пілотних міст вже сьогодні можуть позначити на карті проблеми, що їх турбують, мотивуючи місцеві органи влади швидше реагувати на громадські проблеми. Регіональні партнери Фонду Східна Європа – місцеві громадські організації – будуть модерувати роботу ресурсу, проводити інформаційні та просвітницькі кампанії та співпрацюватимуть з місцевою владою у вирішенні громадських проблем.

Окрім цього, Фондом Східна Європа було розроблено стратегію реалізації та подальшого розвитку проекту, що передбачає у майбутньому можливість приєднання нових міст-партнерів та розширення функціональних можливостей веб-системи.

Команда проекту переконана, що завдяки створеному ресурсу громадяни отримують дієвий інструмент для зворотного зв‘язку з владою та зможуть привернути увагу до актуальних проблем своїх громад. Місцевій владі платформа допоможе оперативно реагувати на ці проблеми, а громади зможуть самоорганізовуватися навколо вирішення проблем. Місцевий бізнес та громадські організації зможуть планувати свої ініціативи та соціальні проекти, базуючись на потребах громад.

 

Про проект «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади»
Проект спрямований на запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем, налагодження результативної співпраці громадян і органів місцевої влади, активізацію самоорганізації громадян. Проект реалізується Фондом Східна Європа за підтримки Фонду Ч.С. Мотта (США) та Агентства США з міжнародного розвитку.  Регіональні партнери: Луцька міська громадська організація «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу», Сумська обласна громадська організація «Бюро аналізу політики», Запорізький благодійний фонд «Єдність» за майбутнє», Миколаївська міська громадська організація «Фонд розвитку м. Миколаєва», Агенція місцевого економічного розвитку міста Бурштина (Івано-Франківська область).

*****************************************************************************
За детальною інформацією про проект звертайтесь, будь ласка, до Юрія Піскалюка, менеджера проектів Фонду Східна Європа за телефоном (+38-044) 200-3825, або [email protected]. Більше про Фонд Східна Європа на www.eef.org.ua

Контакти

  • Юрій Піскалюк
  • менеджер проектів Фонду Східна Європа
  • (+38-044) 200-3825
  •  [email protected]
  •  www.eef.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.