bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтери об’єднали жителів Донецька
18.10.2013

12 жовтня 2013 року в Донецьку на бульварі Пушкіна відбулась благодійна акція зі збору коштів для невиліковно хворих людей «Змінимо світ навколо себе»

Захід відбувся у Всесвітній день паліативної допомоги, який традиційно відзначається кожну другу суботу жовтня, і в цьому році пройшов у 20 містах України в рамках Всеукраїнської акції «Вірити та жити: паліативна допомога для дітей і молодих людей»

 Програма акції була складена таким чином, щоб кожний житель Донецька різного віку та смаку знайшов собі заняття по душі. Любителі виробів декоративно-прикладного мистецтва ручної роботи в стилі HandMade могли прийняти участь в благодійному аукціоні «Благодень», на якому чого тільки не було – і ароматні свічки, і целебне мило, і м’які смішні іграшки, і різні безделиці для самих стильних модниць. Всі вироби на аукціон пожертвували ведучі майстри Донецька.

Великою популярністю серед дітлахів та тинейджерів скористався арт-фейс (яркі і яскраі малюнки, які створюються на обличчі за допомогою фарб або маркерів) від майстринь з агентства з організації свят Lemon Event Production, до них побудувалась ціла черга дітей, які на очах становились метеликами та ельфами, завдяки нанесенню на їх обличчя ярких малюнків. “Послуга ця недорога, 5-10 гривен, а всі кошти ми віддамо в копілку благодійності “, - розповіли художниці.

 Всі бажаючі мали можливість спробувати трав’яні чаї в асортименті, авжеж так приємно в теплий осінній день випити гарячий чай та знати, що з тобою поділяють тепло свого серця.

Дійсним одкровенням для організаторів заходу стала «Лотерея імен», на якій небайдужі донечане могли взяти карточку, де вказані ім’я та вік невиліковно хворого пацієнта та написати для нього слова підтримки. Дуже важко підібрати потрібні слова для незнайомої людини, особливо знаючи, що її вже неможливо вилікувати.

Тим не менш, люди поділяли з пацієнтами турботу та доброту. «Галочка, навіть коли дуже важко, посміхайтеся. Кажуть, що більше, ніж людина може винести, Господь не дає їй. Хай Ваші випробування будуть Вам по силах. Але, звичайно, хочу, щоб Ви одужали. Ірина», «Шановний Іван Остапович, я впевнений, що Ви прожили гарне та щасливе життя, не жалкуйте ні про що. Я звичайнісінький студент, моя бабуся хвора на рак, вона мене виростила, і я її люблю, але приділяю їй замало уваги в силу безсовестності і молодості, хочу, щоб Ви не ображались на близьких в такій ситуації, авжеж вони Вас люблять. Давайте свої мудрі поради онукам та дітям. Будьте молоді в душі!»

За результатами акції зібрано 955,12 грн., на які будуть закуплені памперси для невиліковно хворих пацієнтів відділення сестринського догляду Донецького обласного протипухлинного центру. За орієнтовними підрахунками в акції прийняли участь близько 2000 осіб.

Проведене організаторами акції соціологічне опитування показало вкрай низьку інформованість населення Донецька щодо проблеми хоспісної та паліативної допомоги. З 117 опитаних тільки 20% знають, що таке паліативна допомога, більше половини респондентів особисто стикались з проблемою догляду за тяжкохворими родичами і вважають, що в Донецькій області вкрай необхідним є хоспіс та розвинута мережа виїзних служб на дому. Більшість учасників опитування (70%) вважає, що саме держава повинна фінансувати хоспіси та паліативні служби, так як основна проблема, за їх думкою, з якою тикаються невиліковно хворі люди – відсутність фінансових коштів на догляд та підтримку.

ПАРТНЕРИ АКЦІЇ:

- Донецький обласний благодійний фонд Центр соціального розвитку «Міст»

- програма «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження»;

- Донецька міська рада;

- Донецька обласна організація ВОО Комітет виборців України

 - Донецький прес-клуб

 

 

 

Контакти

  • Ольга Косінова ДОБФ «Центр соціального розвитку «МІСТ» [email protected] +38 (099) 974-57-21 062-208-30-58 www.center-bridge.com.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.