bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стратегія – фактор розвитку та стійкості Ярунської громади Житомирської області
21.10.2024

 У Ярунській сільській територіальній громаді Житомирської області спостерігається низький рівень залученості мешканців до громадського життя. Це проявляється у слабкій участі у громадських слуханнях, ініціативах з активності та розвитку спільних культурних і соціальних проєктів. Така пасивність гальмує прогрес громади та обмежує покращення умов життя її жителів. Крім того, віддаленість громади від центрів економічної активності звужує її можливості для розвитку.

Населення громади стикається з демографічними викликами: старінням та відтоком молоді, що призводить до зменшення економічної активності та посилення нерівності у доступі до соціальних послуг. Відсутність стратегічного планування розвитку громади, як-от середньострокових планів чи стратегій, лише погіршує ці проблеми, стримуючи розвиток та знижуючи якість життя мешканців.

Саме на вирішення даної проблеми впродовж травня-жовтня 2024 року за активної участі мешканців громади при підтримці Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» тривав процес із розроблення Стратегії розвитку Ярунської сільської територіальної громади на період до 2027 року (далі – Стратегія) та План заходів на 2025-2027 роки з реалізації стратегії розвитку Ярунської сільської територіальної громади на період до 2027 року. Крім цього, відповідно до нормативно-правових документів зроблено Стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку Ярунської сільської територіальної громади на період до 2027 року (далі – Стратегія) та Плану заходів на 2025-2027 роки з реалізації стратегії Ярунської сільської територіальної громади на період до 2027 року.

15 жовтня 2024 року Ярунська сільська рада Житомирської області затвердила Стратегію розвитку Ярунської сільської територіальної громади на період до 2027 року (далі – Стратегія) та План заходів на 2025-2027 роки з реалізації стратегії розвитку Ярунської сільської територіальної громади на період до 2027 року. План заходів із реалізації Стратегії включає 36 технічних завдань на загальну суму 42 320 тис. грн. Джерелами фінансування є власні кошти громади, кошти державного та обласних бюджетів, а також грантові кошти.

Ярунський сільський голова Сергій Романюк сказав
: «Дана стратегія  разом із Планом заходів із її реалізації стане дорожньою картою на найближчі роки для Ярунської громади,  а також забезпечить її стійкість в сьогоднішніх умовах».

Матеріал підготовлено в рамках проєкту «Стратегія – фактор розвитку та стійкості периферійних громад Полісся», який впроваджує ГО «Агенція розвитку громад Богородчанського району». Реалізація проєкту стала можливою завдяки підтримці Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

Матеріал представляє позицію автора і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.