bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ветерани, які заснували мережу пекарень, одержали грант на сучасне обладнання
21.10.2024

https://gurt.org.ua/uploads/news/2024/10/21/veterani_stvorili_merezhu_pekaren'.png

Двоє друзів-ветеранів Збройних сил України Володимир Саванчук і Сергій Артьомов у 2020 році вирішили відкрити пекарню в місті Житомир.

Назвали свою пекарню «Домашні Смаколики», бо прагнули, аби назва була проста і зрозуміла. Щоб людям було смачно, затишно і тепло, як удома. Щоби вони могли спостерігати, як випікається рум’яна здоба, насолоджуватися ароматом і бути певними, що продукція свіжа.

Стартувати і реалізувати ідею власної справи родинам ветеранів допомогли «ветеранські гранти» від держави для започаткування та розвитку ветеранського підприємництва. Грантові кошти були використані на оренду приміщення, ремонт і придбання обладнання.

Минуло зовсім небагато часу, і справа з виготовлення крафтової продукції стала набирати потужних обертів. Нині мережа пекарень щодня виготовляє майже 100 видів смаколиків. У жовтні 2024 року розпочала працювати вже шоста локація «Домашніх Смаколиків».

Розвиватися, розширювати асортимент, створювати нові робочі місця, проводити соціальні ініціативи та акції ветеранам допомагає грант від Українського ветеранського фонду, який вони виграли весною 2024 року в рамках конкурсу проєктів «Варто почати власну справу».

Кошти гранту спрямували на придбання обладнання для пекарського цеху, вентиляційної системи, морозильної камери. На другому етапі проєкту планують придбати і запустити в роботу піч подову для виробництва хліба.

У Мережі пекарень працюють не лише місцеві жителі, а і вимушені переселенці, які евакуювалися до Житомира. Майже кожна родина працівників має когось на передовій, тож команда підтримує захисників, купуючи найнеобхідніше. Бо знають, наскільки така підтримка є важливою. Адже друзі та партнери Сергій Артьомов і Володимир Саванчук разом стали на захист України в перший день повномасштабної війни 24 лютого 2022 року. Сергій продовжує боронити країну. Володимир згодом повернувся до Житомира тримати тил і розвивати їхню спільну справу.

«Якби мені колись сказали, що буду займатися пекарнями, я б нізащо не повірив. Я ніколи не займався випічкою, – розповідає Володимир, фізик за освітою. – Ідею подала моя дружина Світлана. Я запропонував моєму близькому другу Сергію розпочати справу. Він сказав, що нічого в цьому не розуміє. Я відповів, що теж не розумію, але ми обов’язково розберемось».

Загорівшись ідеєю «Домашніх Смаколиків», друзі розібралися, навчилися, багато експериментуючи та набуваючи досвіду, долаючи різноманітні виклики та випробування, зокрема ковідом та війною.

«Саме завдяки грантовим коштам Українського ветеранського фонду в нас є можливість створювати робочі місця і розвиватися. Якби цього не було, ми не змогли б придбати дороговартісне сучасне обладнання і рухатися вперед у таких важких умовах. Тож ми вдячні ветеранському фонду за підтримку!» – наголошує директор, співвласник Мережі пекарень «Домашні Смаколики» Володимир Саванчук.

Контакти

  • Ольга Бортнікова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.