bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи задумувались ви, що відчувають батьки дітей з ООП, просто виходячи з дому?
17.10.2024

 

Чи задумувались ви, що відчувають батьки дітей з ООП, просто виходячи з дому, і часто наштовхуються соціальні бар’єри: непорозуміння, засудження, критика, повчання тощо.

Здавалося всі знають Про Права, та чи дотримуються по відношенню до інших?

В чому тоді проблема? І як довго вона продовжується? Батьки дітей з ООП, які долучаються до нашого проєкту, дають відповіді на вхідне анкетування. І одне з найболючіших питань є наступне: “Чи були випадки не толерантного відношення до Вас або Вашої дитини в громадських місцях, тощо?” Хочеться плакати, але 100% батьків зазначили, що ці місця скрізь:

  • Коло знайомих;
  • Дитячі майданчики;
  • Громадський транспорт;
  • В магазині;
  • Лікарні;
  • Дитячі садочки, школа.

Розумієте, батьки дітей з ООП настільки заклопотані, щоб “підняти на ноги”- соціалізувати свою дитину, що часто нетолерантне відношення пропускається, та залишаються “рубці”. Тому існує величезна прірва непоінформованості громадськості на всіх і більше перерахованих ланках.

Тому Шановні батьки дітей з ООП і всіх, хто дотичний до освітньої інклюзії, безбар’єрності, інклюзії - давайте разом розширювати коло підтримки в Сумах.

Батьки дітей з ООП реєструйтеся за посиланням, беріть активну участь в заходах проєкту, чекаємо на пропозиції та зворотній зв’язок

https://forms.gle/r1HpxiNurU1eM1vo8

Проєкт “Особливість” - вона усюди: побач, почуй, спробуй відчути, зрозумій…” спрямований на адресну психологічну підтримку батьків дітей з ООП, а одним із завдань підтримки - просвіта серед громадськості щодо проблемних питань, які стосуються безбар’єрності у вихованні, навчанні, перебуванні в громадських місцях тощо.

Ця діяльність/захід організовано  ГО “Ресурсний центр психологічної та соціальної допомоги” в рамках Грантового конкурсу, що проводиться ГС “Мережа хабів громадянського суспільства України” в рамках проєкту “Малі гранти для недосвідчених НУО та ініціативних груп в Україні“, за підтримки проєкту «Зміцнення громадянського суспільства в країнах Східного партнерства», який спільно фінансується урядом Федеративної Республіки Німеччина та Європейським Союзом.

Контакти

  • ГО “Ресурс” Інна Сагер

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.