bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь з 30 громад здобули навички адвокатування у межах проєкту «Активна молодь – сильна громада»
03.10.2024

«Пропонуй свої ідеї та впливай на їхнє втілення в громаді», – головна думка трьох триденних тренінгів з адвокації, які пройшли впродовж вересня для понад 300 молодих лідерів і лідерок з 30 громад-учасниць проєкту «Активна молодь – сильна громада», який за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» втілює громадська організація «Центр політичних студій».

Під час навчання, яке стало логічним продовженням «Школи молодіжних рад» і літнього таборування, молоді люди опанували практичні інструменти й принципи адвокації, навчилися встановлювати цілі для адвокаційних кампаній, дізналися про різні стратегії та інструменти адвокації і попрацювали над покроковими планами адвокаційних кампаній.

«Ми навчилися підходам до вирішення молодіжних проблем, практикували навички адвокації та комунікації, а також активно залучалися до ігор та інтерактивних вправ. Це чудова можливість для розвитку нашого лідерського потенціалу та зміцнення зв’язків у нашій громаді», – поділилася враженнями представниця Білокриницької громади Марія Сагаль.

«Тренінг дав мені чітке розуміння того, як правильно організовувати адвокаційні кампанії та які інструменти використовувати для досягнення успіху. Найбільше сподобалася практична частина: одразу зрозуміло, як застосовувати знання на практиці», – розповів про свої враження Тимофій Мохначук, представник Здовбицької громади.

«Під час навчання була дуже крута атмосфера, ми мали змогу поспілкуватися та обмінятися досвідом з іншими громадами, а також отримати відповіді на запитання від експертів. Вони допомогали нам та консультували не тільки щодо питань тренінгу, але й щодо розвитку молодіжної політики в громадах, що є дуже цінним!»,  розказала Софія Гойчева з Арцизької громади.

Надалі молоді лідери/ки розпочнуть власні адвокаційні кампанії у громадах на підтримку своїх ідей та планів.

Проєкт «Активна молодь – сильна громада» реалізується у Волинській, Рівненській та Одеській областях. Учасницями проєкту є Локачинська, Литовезька, Боратинська, Шацька, Любешівська, Зимнівська, Ратнівська, Вишнівська, Нововолинська, Доросинівська громади з Волині; Березнівська, Клесівська, Білокриницька, Рокитнівська, Бабинська, Радивилівська, Козинська, Костопільська, Здовбицька, Сарненська громади з Рівненщини; Саф’янівська, Арцизька, Кодимська, Нерубайська, Доброславська, Красносільська, Білгород-Дністровська, Визирська, Болградська, Розквітівська громади з Одещини.

Ця публікація створена ГО «Центр політичних студій» у рамках проєкту «Активна молодь – сильна громада» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Контакти

  • Центр політичних студій

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.