bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дівчата кодують майбутнє разом з ГО «Pro women ua»
20.09.2024

 
Вересень розпочався з хвилі інновацій та цифрової творчості.

Проєкт «Tech Queens: створи майбутнє з MicroBit!» у рамках «Meet and Code 2024»  об’єднав юних програмісток для можливісті безкоштовно зануритися у світ програмування та створення інтерактивних проєктів.
 
Ініціатива, започаткована ГО «PRO WOMEN UA» дівчат 12–14 років допомагає в профорієнтації майбутнього покоління. Дівчата тепер можуть не тільки вивчати основи програмування, а й застосовувати свої знання на практиці

Проєкт поєднав інноваційні підходи STEAM, Maker і Digital Making, завдяки чому навчання стало ще більш захопливим. Організатори інтегрували літературу в програмування, надаючи учасницям можливість надихатися улюбленими героями книг та створювати програми, які оживляють історії й предмети з літературних творів.

Чому саме дівчата?

Ми віримо в гендерну рівність у сфері IT. У сучасному світі програмування більше не є «чоловічою справою», і проєкт «Tech Queens» демонструє це на практиці. Дівчата не лише не відстають від хлопців, а й часто пропонують креативніші рішення завдань, доводячи, що вони можуть бути лідерками у технологічному
 
Участь у «Tech Queens: створи майбутнє з MicroBit!» – це не просто знайомство з технологіями. Це шанс розвивати логічне мислення, креативність, а також впевненість у власних здібностях. Дівчата навчаються працювати в команді, розв’язувати проблеми і створювати проєкти, які мають реальний вплив.
 
Ініціатива Meet and Code фінансується Amazon і реалізується Haus des Stiftens gGmbH у співпраці з TechSoup Europe та Ресурсним центром ГУРТ в Україні.

Контакти

  • https://www.instagram.com/pro.women.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.