bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розпочався прийом заявок на конкурс Шкільного громадського бюджету Полтавської області 2024
16.09.2024

15 вересня 2024 року розпочався прийом проєктів на конкурс шкільного громадського бюджету Полтавської області, заснований Полтавською обласною радою з метою залучення молоді та активізації співпраці з органами місцевого самоврядування, виконавчою владою в напрямку підвищення громадянської свідомості шляхом об’єднання ресурсів та зусиль задля вирішення питань соціально-економічного, екологічного та культурного розвитку територій.

Цьогоріч у межах ШГБ, за підтримки ГО “Фундація Ягеллонська” та співфінансуванню з програми “Польська допомога в цілях розвитку” Міністерства закордонних справ Республіки Польща, ініційовано створення нового напряму “Освітні мости: Україна та Польща”.

Метою Напряму є розвиток польсько-української співпраці на рівні молодіжних ініціатив, стимулювання інтересу школярів до вивчення польської мови та культури, залучення молоді до процесу прийняття рішень та розвитку їхніх лідерських навичок, а також створення умов для активної участі школярів у громадському житті та реалізації їхніх ідей. До участі допускаються проєкти учнів закладів освіти, представники яких пройшли відбір і взяли участь у Першому та Другому навчальних таборах для вчителів польської мови (м. Ланьцут, Республіка Польща).

Проєкти-переможці шкільного громадського бюджету фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету та бюджетів місцевих рад у співвідношенні 50х50: до 250 тис. грн – з обласного бюджету та 250 тис. грн і більше – з бюджетів місцевих рад. Винятком є напрям Освітні мости: Польща та Україна. Проєкти-переможці цього напряму фінансуються за рахунок коштів Фундації Ягеллонської (Республіка Польща) та бюджетів місцевих рад у співвідношенні 50х50: до 100 тис. грн – з бюджету Фундації Ягеллонської та 100 тис. грн і більше – з бюджетів місцевих рад.

 

З оновленим положенням та параметрами можна ознайомитися тут: https://smartregion.pl.ua/documents/sb 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.