bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як стежити за місцевими бюджетами: вийшов посібник для тих, хто починає розслідування
12.09.2024

Media Development Foundation опублікував посібник з інструментами стеження за місцевими бюджетами. Він призначений для редакцій, які починають подібні розслідування.

Саме зараз міжнародні організації фінансують відбудову по всіх країні. Тож українські медіа повинні не лише висвітлювати війну, а й стежити за тим, як країна дає собі раду з її наслідками.

У гайді ви дізнаєтеся термінологію, що базується на системі ProZorro, різні інструменти для роботи з бюджетами, про стеження як метод під час активної фази війни, та знайдете поради щодо відповіді на можливий тиск від влади чи бізнесу.

Гайд написали на основі лекцій та майстер-класів курсу на програмі Ukrainian Media Solutions, що тривала в MDF пів року з початку 2024 року, і одним з напрямів якої стало висвітлення ранньої відбудови в медіа.

Команда авторів/-ок гайду — це професійні досвідчені українські журналісти-розслідувачі, зокрема:

Сергій Андрушко, журналіст-розслідувач проєкту «Схеми» на «Радіо Свобода». Георгій Шабаєв, журналіст-розслідувач проєкту «Схеми» на «Радіо Свобода». Павло Лісніченко, журналіст-розслідувач NGL.медіа. Наталія Лазарович, журналістка-розслідувачка Bihus.Info. Тетяна Ніколаєнко, журналістка Цензор.net.

Цей гайд був підготовлений за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну». Зміст цього гайду є виключною відповідальністю Media Development Foundation і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Дизайни гайду у цій папці.

Контакти

  • https://www.facebook.com/mdfoundationUA

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.