bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Діалог заради добробуту: якісні соціальні послуги для ВПО та місцевого населення похилого віку»
19.08.2024

Важлива без перебільшення подія для розвитку Червоноградської громади відбулась 16 серпня 2024 року. Мова про конференцію «Діалог заради добробуту: якісні соціальні послуги для ВПО та місцевого населення похилого віку», яка стала фіналом реалізації фахівцями «Карітас Краматорськ» однойменного грантового проєкту. Тут зібрались майже чотири десятки учасників, серед яких представники місцевої влади, державних та недержавних надавачів соціальних послуг, члени Консультативної ради з питань захисту прав ВПО, отримувачі соціальних послуг, волонтери.
 
Відкрив захід з вітальним словом Андрій Залівський, голова Червоноградська міська рада, який підкреслив важливість систематичної підтримки соціальної сфери, а також, наголосив, що на зустрічі він виступає передусім як пересічний мешканець Червонограду, зацікавлений в розвитку власної громади, а не як мер. Панельну дискусію розпочала Аліна Нейштадт, фахівець з адвокації БО «БФ «Карітас Краматорськ». Вона розповіла присутнім про результати дослідження якості соціальних послуг та ступеню поінформованості про них, серед людей похилого віку Червоноградської громади, яке провели фахівці Карітасу. Продовжила тему основних тенденцій в наданні соціальних послуг літнім людям, включаючи ВПО, Людмила Войтович, директорка Червоноградський Терцентр . Також Olha Shved, членкиня Координаційного центру підтримки цивільного населення при Львівська обласна державна адміністрація, розповіла про діяльність координаційного центру Львівської області та послуги для людей похилого віку. Важливо, що на заході говорили не тільки про вже запроваджені соціальні сервіси, але й була презентована нова для громади соціальна послуга – формування життєстійкості. Її презентувала Nadia Zemnytska, соціальна менеджерка Центру життєстійкості.
 
У всіх учасників була можливість не тільки послухати доповідачів, але й висловити свою думку. Працюючи в групах, учасники дискутували та спільно формулювали практичні відповіді-рекомендації щодо покращення якості соціальних послуг. Також не оминули увагою й важливість збільшення інформування про існуючі соціальні послуги, щоб люди похилого віку чітко розуміли, де, як та за яких умов можна отримати допомогу!
 
Наступним етапом заходу було підписання меморандуму, де всі підписанти висловили готовність об’єднати зусилля для ефективної співпраці у розвитку ініціатив, зміні місцевих політик та наданні якісної допомоги і підтримки громадам, особливо особам похилого віку та ВПО, щоб забезпечити їм гідне, активне та здорове життя. 8 організацій долучилися до підписання документу: БО «БФ «Карітас Краматорськ», Червоноградська міська рада, Громадська організація «Птаха України», Червоноградський міський територіальний центр соціального обслуговування, Червоноградський міський центр соціальних служб, Червоноградська міська організація Товариства Червоного Хреста, HelpAge Ukraine - Представництво HelpAge International в Україні та ГО “Фундація розвитку та стратегічних змін”.
 
 
По завершенню офіційної частини заходу, гості продовжили спілкування. Наприклад, Ігор Держко, завідувач кафедри «Економіки і філософії» Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького - ЛНМУ, розповів про звʼязок медичного сектору з соціальною сферою та наданням соціальних послуг для людей похилого віку. Завершив захід та подякував усім учасникам за їх активну працю отець Василь Іванюк, директор БО «БФ «Карітас Краматорськ».
Окремо дякуємо усім волонтерам фонду, що допомагали з організацією та проведенням конференції на всіх етапах!
 
Ця подія стала можлива в межах програми Єднання заради дії що втілюється IREX in Ukraine за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю БО «Благодійний фонд «Карітас Краматорськ» та необов’язково відображає погляди IREX та Державного департаменту США.
 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.