bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Які зарплати отримують в українських медіа - дослідження
01.08.2024

Media Development Foundation дослідили фінансове забезпечення медіа, включно з найменшими та найбільшими зарплатами. Дослідження допомогло з’ясувати основні ризики та тенденції у 2023-2024 роках. 

Основні висновки дослідження:

  • Ключовими джерелами фінансового забезпечення медіа минулого року стали донорська та читацька підтримка, а також рекламні публікації.
  • Після повномасштабного вторгнення для більшості опитаних медіа гранти стали основними джерелами фінансування. Близько 76% регіональних медіа мають від 70 до 100 відсотків донорського фінансування у своїх моделях.
  • Для медіаорганізацій донорська допомога стала як можливістю, так і випробуванням в умовах війни. Зараз деякі редакції відзначають, що вони працюють у режимі «війна за фінансування». Це призводить також і до додаткового навантаження на команди.
  • Є тенденція до того, що журналісти/-ки на стрічках новин мають найменші оплати праці, «універсальні бійці», розслідувачі/-ки та воєнні репортери/-ки на національному рівні мають вищі оплати праці.
  • Фрилансери в медіа можуть заробляти 3-4 тисячі гривень за виконання одного завдання: фотографії з місця подій, розшифровку аудіо, короткий репортаж або ж повноцінний матеріал невеликої складності. Однак деякі редакції повідомляють, що можуть запропонувати навіть більшу оплату — 5, 8, 10 або ж навіть 15 тис. грн. 

 

Зазначені ризики будуть у центрі уваги більшості незалежних редакцій, від реагування на них залежатимуть фінансові трансформації ринку незалежних онлайн-медіа у 2024 році.


Повний текст дослідження читайте на сайті: https://bit.ly/3ybjnk1 

Контакти

  • https://www.facebook.com/mdfoundationUA

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.