bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Сім повчальних казок: добірка для дітей та батьків від Суспільного
26.07.2024

«Казки на ніч» від Суспільного серед яких народні казки й твори сучасних авторів, озвучені відомими українськими митцями, артистами та ведучими Суспільного Мовлення.

Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап.

Запрошуємо вас послухати 7 нових казок, які цього разу озвучили: солістка гуртів «Крихітка Цахес» і «Крихітка» Саша Кольцова, актор та диктор, якого називають «українським голосом Альфа, Гомера Сімпсона і доктора Хауса» Євген Малуха, український музикант та мультиінструменталіст, відомий завдяки виступу на проєкті «Голос країни» та подальшій участі у дуеті «Yuko» Стас Корольов, член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо, телебачення та діджитал Дмитро Хоркін.

Слухати всі дитячі аудіоісторії дуже зручно та просто на цифрових майданчиках Суспільного:

Також ви можете ввімкнути програму «Вечірня колисанка» щовечора о 20:50 на Радіо Культура дітям перед сном.

До речі, на дитячому ютуб-каналі «Бробакс» від Суспільного ви можете знайти п’ять попередніх підбірок казок, зібраних у спеціальний плейлист, який оновлюється весь час та містить більше 50 казок.
Якщо ви хочете послухати попередні записані раніше казки, то сміливо вмикайте пейлист.

Читайте також:«Казки на ніч» від Суспільного: 50 аудіоказок за рік

Радимо долучитися до спільноти у телеграмі «Суспільне казки», у якій вже зібралося 16 тисяч підписників. Це дасть вам можливість слухати першими нову казку, коли вона виходить у спільноті. На випадок, якщо зникне світло, аудіоказки можна завантажити на телефон чи інший гаджет заздалегідь.
Тривалість кожної аудіоказки від двох до п’яти хвилин, вони мають невеликий розмір файлів — до п’яти мегабайт кожний, тож ви зможете слухати цікаві розповіді з дітьми будь-де й будь-коли, коли вам зручно. 

Читайте також:«Я заспівав, усі це побачили й мене почали любити»: говоримо з Лео та Елвіном про мрії, музику та війну

Цікава добірка з 7 нових казок на 7 днів тижня:

Українська народна казка «Лисиця та рак».

Про те, як лисичка з раком змагались наввипередки.
Побачила якось лисичка, що рак у озері клешні свої точить, та й почала з нього сміятись. Жартувала, що не можна ходити по світу, коли замість ніг у тебе зуби. Рак послухав її уважно, і запропонував перегони до осики. Хто ж дістанеться швидше до фінішу - слухайте у казці.

«Сонячна квітка». Озвучує Саша Кольцова.

Казка про те, як дівчинка на ім’я Квітка стала соняшником.
Одного літа не землю не впало жодної краплі дощу, палюче сонце висушувало квіти та трави. Дівчинка Квітка звернулась до сонечка з проханням, щоб те сховалось і пролив дощ. Усе знову зазаленіло, і лише Квітка сумувала за сонечком. Побачило сонце змарнілу дівчинку і запропонувало піти з ним у країну вічного тепла та стати золотавою квіткою — соняшником.

Читайте також: Продовження мультсеріалу про зайченя «Сімона» на «Бробаксі» — дивіться 10 нових серій онлайн 

 

«Як курочка півника врятувала». Озвучує Євген Малуха.

Одного дня знайшов півень великий біб, дзьобнув його і вдавився. Злякалась курочка, що півник не дихає, та й пішла шукати йому масла, щоб горло змастити. Пішла до корови просити, та погодилась, але спершу відправила її до косарів за сіном для себе. Косарі ж відправили курочку до пекарні… Чи вдасться курочці врятувати півника — слухайте у казці.

 

«Чому тигр такий злий на кота» - бірманська народна казка. Озвучує Стас Корольов.

Казка розповідає історію про те, як кіт навчав полювати тигра.
Всі мешканці лісу глузували з тигра через його незграбність. Тож тигр вирішив звернутись за допомогою до свого двоюрідного брата — кота. Той почав його навчати мистецтву полювання, але зрозумів, що тигр занадто гарний учень і скоро наздожене всі уміння кота та стане кращим. Тому він вирішив не розказувати свій головний секрет. Пройшов час, тигр вирушає на своє самостійне полювання, але щось вполювати здобич не виходить…
Чи здогадається тигр хто винний у цьому — слухайте у казці.

 

Українська народна казка - «Дві білочки» на своєму прикладі розкажуть повчальну історію.

Казка про те, як дві зовсім різні білочки до зими готувались.
Одна білочка була роботяща та мудра, все літо готувалась до морозів: збирала запаси їжі, устеляла хатинку пушком і дверцята майструвала. А друга цілими днями гуляла, стрибала з друзями, зовсім не турбувалась про те як буде жити взимку. Настала холодна зима, перша білочка пожинала плоди своєї кропіткої праці, а друга марніла від холоду у своєму дуплі. Чи допоможе працьовита білочка своїй сусідці — дізнайтесь у казці.

 

«Як Джек ходив щастя шукати» і чи вийшло в нього дізнаєтесь в англійській народній казці. Озвучує Стас Корольов.

Казка про те, як Джек разом з котом, собакою, півнем, волом та козою шукали щастя. Спочатку Джек йшов сам, та йому весь час зустрічались охочі шукати щастя разом з ним. Ідуть вони великою компанією і стрибають. Почало темніти, треба десь переночувати, аж бачить Джек будинок біля дороги. А з нього якісь звуки лунають, підійшли вони до вікна і чують — злодії! Вирішив Джек відігнати злодюг і запропонував всім голосно галасувати, щоб крадії злякались.
Чи знайдуть Джек та його друзі щастя — слухайте у казці.

Гагаузька народна казка «Балакір і хазяїн». Озвучує Дмитро Хоркін.

Казка про те, як Балакір стеріг коней хазяїна.
Одного дня хазяїн хотів поїхати на ярмарок, але довідався, що там багато крадіїв возів. Тож вирішив взяти Балакіра для безпеки. Прийшла ніч, хазяїну не спиться він все контролює Балакіра — чи не спить він та чи стереже вози, а робітник йому розказує свої думки: то, що гори у річці затонули, то зірки на цвяхи прибиті до неба. Засміявся з цього хазяїн та й заснув.
Чи вдалось Балакіру зберегти коней та воза — слухайте у цій казці вже зараз.

Аудіоказки для дітей у Суспільного з’явилися ще 6 років тому, а зараз також є і дитячий україномовний ютуб-канал «Бробакс», у якого вже майже 27 мільйонів переглядів. Це платформа для дітей з оригінальним і головне безпечним україномовним контентом. Суспільне пропонує теми й знання, необхідні дитині від 2+ до 10+ років для пізнання світу, взаємодії з навколишнім середовищем і соціумом, успішного життя та самореалізації у сучасному світі.

На «Бробаксі» ви зможете знайти два сезони чудового дитячого анімаційного серіалу «Тото», серіали «Маленький Бу», «Яся та її робот» і «Портал пригод» та інші мультики. Це чотири пізнавально-розважальні проєкти від провідних українських студій-виробників, які стали переможцями мистецьких конкурсів Суспільного ще у 2021 році.
Різносюжетні історії знайомлять дітлахів зі світом навколо, допомагають опановувати перші соціальні навички. А на дітей старшого віку чекають захопливі мандрівки у минуле та майбутнє. Ці мультсеріали поєднують сучасне яскраве зображення, динамічний сюжет та потужну пізнавальну складову. Детальніше познайомитися з кожним з мультсеріалів для дітей від 2до 10 років та зрозуміти, який з них краще підійде вашій дитині можна читати тут.

Також на дитячому ютуб-каналі можна подивитися 20 серій пізнавального «Бробакс Шоу» з безпосередніми і кумедними ведучими-дітьми — п’ятирічним Лео та його десятирічним братом Елвіном Буша. Яскравий пізнавальний експлейнер розрахований на дітей віком 5–8 років та розповідає про світ навколо: спорт, музику, гігієну, безпеку, погоду, творчість та розкриває багато інших питань, які цікавлять дітей. Для тих, хто любить переглядати відео у тіктоці — підписуйтесь на сторінку «Бробаксу» там, або шукайте в інших соцмережах.

П’яту десяткуаудіоказок проєкту «Казки на ніч» озвучили: письменниця Катерина Калитко, виконавчий продюсер Українського Радіо Юрій Табаченко, директорка департаменту ефірного просування дирекції Українського Радіо Олена Браілова, радіоведучий Суспільне Чернігів Андрій Соколов, актор Юрій Дяк, акторка Віталіна Біблів, актор Іван Шаран, ведуча Радіо Культура Наталя Коломієць, акторка Наталя Васько, актор В’ячеслав Хостікоєв, актор Віталій Ажнов.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Контакти

  • Суспільне Мовлення ютуб-канал «Бробакс» pr-менеджер Ірина Моторна [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.