bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Звіт про ремонт пошкодженого майна в застосунку «Дія»
17.07.2024

Звіт про ремонт пошкодженого майна в застосунку “Дія”
 
Які види звітів існують?
- “повідомлення про завершення проміжного етапу робіт” (далі – проміжний) – у випадку отримання 70% суми компенсації, яка є більшою за 200 тисяч гривень;
- “повідомлення про завершення ремонтних робіт” (далі – фінальний) – у випадку отримання повної суми компенсації від 200 до 500 тисяч гривень для проведення відновлювального ремонту та його завершення.
Хто повинен подавати звіт?
Особи, які отримали компенсацію для проведення відновлювального ремонту одноразово у сумі до 200 тисяч гривень включно, подають фінальний звіт про витрачені кошти та виконані роботи.
Особи, які отримали першу частину компенсації для проведення відновлювального ремонту у розмірі 70%, подають проміжний звіт. Після цього місцева Комісія відвідає житло та перевірить стан виконання робіт.
Особи, які отримали другу частину компенсації для проведення відновлювального ремонту у розмірі 30%, подають фінальний звіт витрачені кошти та виконані роботи.
Який строк для використання коштів компенсації?
12 місяців для проведення відновлювального ремонту з сумою компенсації менше ніж 200 тисяч гривень.
18 місяців для проведення відновлювального ремонту з сумою компенсації більше 200 тисяч гривень.
ВАЖЛИВО! Після закінчення вказаних строків залишок невикористаних коштів повернеться до держбюджету.
В який строк необхідно подати звіт?
Проміжний – конкретний строк не встановлено, але радимо подати до завершення 12-ти місячного сторк з моменту отримання 70% компенсації.
Фінальний необхідно подати протягом 15 робочих днів після завершення ремонтних робіт.
Як подавати звіт про виконану роботу?
Фінальний звіт “повідомлення про завершення ремонтних робіт” разом з фотофіксацією:
в електронній формі (онлайн) засобами Порталу “Дія”, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу “Дія”;
в паперовій формі через адміністратора центру надання адміністративних послуг, посадову особу органу соціального захисту населення або нотаріуса.
Зверніть увагу! До звіту потрібно прикріпити до 10 фото з будівельними матеріалами чи проведеного ремонту. Також необхідно зберігати чеки на купівлю матеріалів та оплату робіт – за потреби комісія може їх затребувати для перевірки.
Алгоритм подача звіту онлайн.
Подати звіт можна у кілька кліків з комп`ютера чи смартфона через:
застосунок “Дія” — єВідновлення — Заяви про виплату —Повідомити про ремонт;
портал “Дія” – Компенсація за пошкоджене майно — обрати обʼєкт нерухомого майна з заявою у статусі Кошти зараховано — Повідомити про ремонт
УВАГА! У разі неподання фінального звіту протягом 12 місяців (18 місяців у разі проведення ремонту на суму більше 200 тисяч гривень) після зарахування коштів на спеціальний рахунок проводиться обов’язкова верифікація протягом наступних 30 календарних днів.
____________________________________________________________________
Повідомлення створене у рамках проекту, який впроваджує Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги у співпраці з Данською радою у справах біженців (DRC) завдяки фінансуванню від Гуманітарного фонду для України. Проте висловлені погляди та думки належать лише автору (авторам) та не обов’язково відображають погляди Гуманітарного фонду для України або Данської ради у справах біженців. Ні Гуманітарний фонд для України, ні DRC не можуть нести за них відповідальність.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.