bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «ІДІ» розпочинає проєкт щодо зменшення випадків мови ворожнечі в країнах Східного партнерства
16.07.2024

Відкрита війна російської федерації проти України, політична криза в Білорусі та інших країнах Східного партнерства створили нову реальність у східноєвропейському регіоні. Військові дії, жертви серед цивільного населення, насильство проти політичних опонентів і опоненток, вимушені переселенці та переселенки — це реальність, в якій нам доводиться жити і працювати. У цій ситуації не дивно, що люди не завжди дотримуються цінностей прав людини та допускають мову ворожнечі в своєму житті. В межах проекту ми плануємо обговорити, чи можуть програми громадянської освіти зменшити кількість цих ситуацій, поділитися історіями успіху та наявними дієвими практиками в цій сфері, а також розробити рекомендації для провайдерів неформальної освіти.

 Проєкт сприятиме зменшенню кількості випадків мови ворожнечі в країнах Східного партнерства. Учасники та учасниці проєкту зможуть критично переосмислити явище мови ворожнечі, обмінятися кращими практиками протидії мові ворожнечі під час війни та кризи та розробити практичні рекомендації.

 Мета проекту: зменшення кількості випадків мови ворожнечі в країнах Східного партнерства шляхом розширення можливостей провайдерів громадянської освіти.

 Цільова група: провайдери громадянської освіти з країн Східного партнерства.

 Проєкт включатиме:

  • зустріч 20 експертів(-ок), які дослідять явище мови ворожнечі, її коріння та причини в регіоні Східного партнерства, а також обговорять приклади найкращих практик протидії мові ворожнечі під час війни та кризи;

  • розробка та візуалізація рекомендацій щодо протидії мові ворожнечі в країнах Східного партнерства. Рекомендації будуть візуалізовані для зручності використання.

 Якщо у вас є запитання чи потрібна будь-яка консультація, напишіть нам: [email protected] 

Запрошуємо підписатись на соціальні мережі ГО «Інкубатор демократичних ініціатив»:

Facebook:https://www.facebook.com/DII.Ukraine/

YouTube:https://www.youtube.com/@DII.Ukraine

Instagram:https://www.instagram.com/DII.Ukraine/

Telegram:https://t.me/DII_Ukraine

 

Проєкт «Протидія мові ворожнечі під час війни та політичної кризи засобами громадянської освіти» організовано консорціумом експертів(-ок) EENCE, фінансується Федеральним агентством з громадянської освіти (Bundeszentrale für politische Bildung/bpb) завдяки коштам, виділених Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини, у межах програми «Розширення співробітництва з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства».

Проєкт втілює ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» (Україна).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.