bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пів тисячі молодих лідерів і лідерок завершили «Школу молодіжних рад»
16.07.2024

У 30 громадах-учасницях проєкту «Активна молодь – сильна громада», який реалізує громадська організація «Центр політичних студій» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», завершилося навчання в межах «Школи молодіжних рад».

Понад пів тисячі молодих активістів й активісток громад пройшли чотиримодульне навчання,  під час якого опановували практичні навички для залучення громадян до ухвалення рішень, вчилися застосувати на практиці інструменти вдалої комунікації і поводити дослідження потреб молоді тощо.

У багатьох навчальних заходах також брали участь представники/ці місцевої влади. Спільно з молоддю вони працювали в групах, дискутували щодо різних форм та методів комунікації влади та громадян, долучалися до напрацювання ідей для розвитку Молодіжних рад.

«Теми нашої «Школи молодіжних рад» були підібрані так, щоб охопити найбільше практичних інструментів, які допоможуть молодим людям розвивати Молодіжні ради, впливати на ухвалення рішень у громадах, працювати з активізацією своїх громад для розвязання проблем, які сама молодь визначила як пріоритетні під час заключного модулю. Незабаром наші «випускники й випускниці» за підтримки наших експертів розпочнуть роботу з втілення своїх ідей та проведення адвокаційних кампаній у громадах», – розповів директор Центру Віталій Світлик.

«Крім сучасних і потрібних знань, тренінги в «Школі молодіжних рад» допомогли мені розвинути навички командної роботи та комунікації. Спільна робота над проєктами мені найбільше запамʼяталась, адже я вчилася працювати з новими людьми», — розповіла Дарина, учасниця «Школи молодіжних рад» у Радивилівській громаді (Рівненщина).

«Під час наших зустрічей ми отримали безліч корисної інформації і позитивних емоцій, а головне – мотивацію, адже все це важливо для підвищення громадської участі у процесах відновлення», — вважає Тетяна Чумаченко, учасниця тренінгу в Розквітівській громаді (Одещина).

Після «Школи молодіжних рад» молоді люди пройдуть таборування у Карпатах і спланують подальшу роботу у своїх громадах, аби розвинути спроможність Молодіжних рад і реалізувати ідеї, що стосуються покращення молодіжної політики.

Метою проєкту «Активна молодь – сильна громада» є підтримка молодіжних рад і покращення впливу молодих людей на ухвалення рішень у своїх громадах.

Учасницями проєкту є Локачинська, Литовезька, Боратинська, Шацька, Любешівська, Зимнівська, Ратнівська, Вишнівська, Нововолинська, Доросинівська громади з Волині; Березнівська, Клесівська, Білокриницька, Рокитнівська, Бабинська, Радивилівська, Козинська, Костопільська, Здовбицька, Сарненська громади з Рівненщини; Саф’янівська, Арцизька, Кодимська, Нерубайська, Доброславська, Красносільська, Білгород-Дністровська, Визирська, Болградська, Розквітівська громади з Одещини.

Ця публікація створена ГО «Центр політичних студій» у рамках проєкту «Активна молодь – сильна громада» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.