bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві запустили проєкт допомоги для жінок ВПО та дружин військових
15.07.2024

За оцінками Мінсоцполітики, наразі в Україні офіційно зареєстровані близько 4,7 млн ВПО. З них понад половину — 60% — складають жінки. Окрім адаптації на новому місці, фінансової та психологічної підтримки, вони не менше потребують і якісної медичної допомоги. Саме тому МЦ “Лелека” разом з Фондом Лілії Ребрик ініціювали проєкт, націлений частково закрити цю потребу для жінок ВПО. Окрім того, в рамках проєкту послуги також надаватимуться дружинам військових.

Протягом року дружини військових та жінки-ВПО, які наразі мешкають у столиці та знаходяться під опікою Фонду Лілії Ребрик, отримуватимуть безплатні консультації та базові дослідження у гінеколога медичного центру “Лелека”. Своєчасна діагностика та професійне лікування допоможуть учасницям проєкту турбуватись про своє здоров’я, незалежно від обставин, та запобігти розвитку серйозних захворювань.

Повномасштабна війна зруйнувала наші життя, змусила покинути свої оселі. Хтось — виїхав за кордон. Комусь довелося починати нове життя в іншому — відносно безпечнішому — регіоні країни. Надзвичайно важливо надавати цим людям доступ до належної медичної допомоги”, — розповідає Лілія Ребрик.

Ми розуміємо, наскільки важливо підтримувати дружин військових та жінок, які вимушено покинули свої домівки. Незалежно від того, у якому куточку України вони знайшли прихисток, необхідно забезпечити їх можливістю попіклуватись про своє здоров’я. Ми щасливі, що маємо змогу співпрацювати у цьому напрямку з Фондом Лілії Ребрик, який реалізує надважливі проєкти для незламних українських жінок. Разом ми здатні зробити ще більше добрих справ!”, — коментують у МЦ “Лелека”.

За даними дослідження МОМ, через тривале переміщення та витрату власних ресурсів найактуальнішою потребою ВПО, окрім фінансової підтримки, є потреба у медичних послугах та препаратах. Про це повідомили 36% опитаних у червні 2023 року. Щоб подолати цей виклик, потрібна не тільки підтримка від держави, але й консолідовані зусилля бізнесу та благодійників.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.