bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Поради: як покращити новинний контент на сайтах ВЦА Луганщини і Донеччини
15.07.2024

Отже наші поради: як покращити новинний контент на сайтах ВЦА Луганщини і Донеччини (і не тільки): https://gurt.org.ua/news/informator/100801/

 

Резюмуючи,  як можна покращити комунікацію між мешканцями громад, медійниками і владою, працювати більш прозоро, розповідати про роботу органів влади більш зрозуміло, залучати активних громадян до прийняття рішень, експерти рекомендували зробити таке:

 

  1. На фб сторінці продумайте певні “рубрики”/хештеги, визначте, що буде подаватися щодня, щотижня на постійній основі. Іноді інформацію, яка повторюється циклічно, варто запакувати у тижневий чи щомісячний дайджест.
  2. Не захоплюватися запозиченням матеріалів з інших офіційних ресурсів, якщо вони не стосуються вашого регіону/громади або її мешканців (чи ВПО). Краще давати менше повідомлень, але більш змістовних та корисних громаді, ніж просто забивати стрічку перепостами.
  3. Вітаючи переможців змагань, конкурсів чи з професійними святами, розкажіть про тих людей, яких ви вшановуєте. Дайте декілька цікавих фактів про них чи їхні історії успіху. Це формуватиме рольові моделі для інших.
  4. Більше інформуйте про результати роботи всіх департаментів ВЦА (що відбувається в економіці, аграрному секторі, медицині, бізнесі, культурі і т.п)
  5. Більше давайте  інформації про те, що відбувається у різних громадах. Адже тільки ВЦА мають ресурс, щоб зібрати таку інфо. Розповідайте, як живуть люди, що робить керівництво громад тощо. Що сталося з підприємствами, які раніше там працювали…
  6. Пишіть “людською мовою” - адже у рубриці НОВИНИ мають бути новини для пересічного мешканця (вашої умовної сусідки, друга). Для документів є інші розділи. І у новині давайте гіперпосилання на відповідні накази, розпорядження тощо.
  7. Описуйте РЕЗУЛЬТАТИ, а не процеси!  До кожного інформпривода дайте короткий коментар фахівця, адже ці люди – ваші колеги, вони поряд! Таким чином спростите і роботу медійникам, які цитують ваші новини, і читаючи на вашому сайті, люди точно краще вас зрозуміють.
  8. Головне - людина, яке пише щось для сайту, має ставити питання питання: “Про що я хочу повідомити? Що нового сталося?”  і замість витрачати час на безглузде цитування наказів чи розпоряджень, в яких все одно ніхто не буде розбиратися, дайте короткий текст, але чіткий і зрозумілий з поясненням фахівця. Ви витратите той самий час, тільки з користю. І зробите ваших співробітників видимими, доступними. 
  9. Робіть заготовки - хороший бекграунд (історію питання, додаткову інфо по темі) швидко можна додати до будь-якого інформприводу. Або “скелет” релізу майбутньої події. Порівнюйте з попередніми періодами, давайте цікаві факти/цифри, які ілюструють результати, прогрес або пояснюють причини проблеми.

 

#IRF

 

Захід організований ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Залучення громадськості Cходу України до відновлення своїх громад», який підтримується МФ «Відродження». Проєкт реалізується ГО «Громадська ініціатива Луганщини» у співпраці з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», ГО «Центр політико-правових реформ» та ГО «Асоціація «Відродження та Розвиток».

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.