bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Протидія булінгу - через освіту підлітків та молоді
12.07.2024

З 2019 року в українських школах зафіксували 614 справ про булінг. До повномасштабної війни їхні щорічна кількість була сталою – близько 146 на рік. Однак у 2022 році відкрили менше – 79 справ про булінг, у 2023-му – 96.

Проблема підсилюється вимушеним переміщенням дітей, підлітків та молоді з рідних областей та регіонів до нових міста та областей проживання. Нове оточення, традиції та спосіб життя ускладнюють інтеграцію та адаптацію на новому місті. Іноді саме на цих відмінностях і виникає булінг у шкільному середовищі. 

Саме тому є необхідність проводити заходи, спрямовані на подолання стереотипів та запобігати виникненню булінгу у школах.

Проєкт “Шкільний медіаційний патруль” спрямовано саме на це. І вже на цьому тижні пройшли тренінги для молоді ВПО та місцевої громади на теми потидії та запобіганю булінгу. Під час навчання активно використоввувалася і гра “Коло безпеки”, і розбір документального фільму “Булер”. У дводенному тренінгу участь взяли 24 представника та представниці шкільної молоді міста Мукачево Закарпатської області. Особливістю проєкту є те, що попереджати булінг у школах будуть самі учні за допомогою процесів медіації та підтримки вчителів. 

Нагадаємо, що проєкт “Шкільний медіаційний патруль” впроваджується громадською організацією “Платформа Суспільної Взаємодії”. 

Програма “Єднання заради дії” впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшен суппорт сервісез» та за підтримки Державного департаменту США. IREX має 25-річний досвід роботи в Україні, в тому числі безпосередню роботу з ВПО, міністерствами, представниками ЗМІ та місцевими громадами для підтримки ВПО в Україні. Основна мета програми - посилення стабілізації України через сприяння інтеграції ВПО, підвищення згуртованості громад, надання всебічної підтримки щодо розробки місцевих та національних планів для зменшення вразливості груп ВПО.

Цей матеріал став можливим в межах програми “Єднання заради дії”, що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю ГО “Платформа Суспільної Взаємодії” та необов’язково відображає поглядиIREX та Державного департаменту США.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.