bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Мережа правового розвитку» через краудфандинг розвиває деокуповані громади Півдня України
11.07.2024

У червні 2024 року громадська спілка «Мережа правового розвитку» (далі — МПР) розпочала краудфандингову кампанію «Відновлення Півдня України» (Recovery of The South of Ukraine) в межах програми кризового реагування #StandWithUkraine. Програму впроваджує коаліція «Солідарність та справедливість» (Solidarity and Justice) з початку 2022 року.

Краудфандингова кампанія  має на меті підтримати ініціативні групи деокупованих громад Миколаївської та Херсонської областей України у створенні безпечного простору для жителів постраждалих сіл, зокрема молоді. У межах кампанії доброчинці з усього світу можуть зробити внесок будь-якого розміру і тим самим гарантовано допомогти людям швидше оговтатися від випробувань окупацією та змінити нестерпні умови життя на гідні та безпечні.

«Починаючи з лютого 2022 року, Мережа правового розвитку у співпраці з міжнародною неприбутковою організацією GlobalGiving підтримує постраждалих від війни українців. Зокрема, ми супроводжуємо місцеві громадські та волонтерські ініціативи у громадах південних областей. Часто потреби громад “горять” тут і зараз, а фінансових ресурсів недостатньо або вони взагалі відсутні. Тож наша краудфандингова кампанія — це шанс на швидке відновлення, який зростає із кожною пожертвою, незалежно від її розміру, валюти чи країни надходження», — акцентує виконавча директорка МПР Ольга Настіна.

Шляхом краудфандингу заради реалізації цілей, які ставлять перед собою громади, МПР дає їм імпульс до дії: якщо справді чогось прагнете і рішуче докладаєте зусиль, ви обов’язково отримаєте необхідні ресурси.

Польовий офіцер Денис Винничук, який координуватиме відновлення декількох обʼєктів у громадах, розповідає: «Маючи великий досвід гуртування спільноти, одним із найяскравіших прикладів якого є створення центру розвитку для ВПО “Вулик Змістів” у Коломиї (Івано-Франківська обл.), ми з командою хочемо виявити у деокупованих громадах активістів та активісток, готових очолити і в майбутньому рухати зміни у своїх населених пунктах без нашої допомоги. Розпочнемо разом із відновлення приміщень, в яких збираються жителі сіл, облаштувавши їх як простори для спільнотворення».

Перший збір кампанії спрямований на створення нетворкінгового простору для молоді та всіх жителів села Любомирівка (Березнегуватська громада Миколаївської області). Впродовж восьми місяців — з липня по листопад 2022 року — село перебувало під окупацією російських військ. Увесь цей час селяни щоденно потерпали від бомбардувань та обстрілів, від відсутності електроенергії та комунікацій, від присутності ворога, логіку дій якого неможливо передбачити. У селі зруйнована  школа, сільський клуб, адмінбудівля старостату та сотні житлових будинків.

До повномасштабного вторгнення у селі проживала 641 особа, а зараз лишилося 212 людей, 31 із яких діти.  Єдиним місцем, де мешканці села можуть збиратися та отримувати послуги є приміщення старого фельдшерсько-акушерського пункту. Жителі села разом із волонтерами  хочуть відремонтувати підлогу, стіни та оновити систему електропостачання у приміщенні, щоб мати безпечний та комфортний простір для дітей і дорослих. Амбітний проєкт потребує значних фінансових витрат. Віримо в цього успішну реалізацію завдяки спільним зусиллям усіх людей, які долучаться до збору в межах краудфандингової кампанії.

 

 

Інформацію про всі актуальні збори можна знайти на сторінці кампанії  — поставлену мету, необхідну для її реалізації суму, скільки коштів уже зібрано. Коли мета буде досягнута, МПР обов’язково розповість, що вдалося зробити.

Будь ласка, розповідайте про краудфандингову кампанію «Відновлення Півдня України» своїм іноземним друзям і знайомим.

Довідково

Мережа правового розвитку – це спілка організацій громадянського суспільства, які сприяють людиноцентричному правосуддю шляхом надання безоплатної правової допомоги, правової просвіти, досліджень, стратегічної адвокації та впровадження інших інструментів посилення правових можливостей з 2009 року. Спілка об’єднує організації з більшості регіонів України. Ці організації надають населенню базову інформацію з правових питань, активно співпрацюють з місцевим самоврядуванням для дослідження та розв’язання проблем громад, впроваджують альтернативні способи вирішення конфліктів, розвивають громади та місцеве лідерство.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.