bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оголошено результати конкурсу програми ЄС «Креативна Європа» Perform Europe 2024
10.07.2024

В межах конкурсу програми ЄС “Креативна Європа” Perform Europe, було підтримано 42 проєкти, за участі 196 партнерів, з загальним обсягом грантового фінансування €2,1 мільйона. З них 8 – це проєкти де залучені українські організації та митці, а саме: Донецька обласна громадська організація творче об’єднання “Арлекіно”, ГО “Сила Майбутнього”, NURT, Тереза Яковина, Альона Каравай (Асортиментна Кімната), Асоціація танцювально-рухової терапії України, Українська платформа сучасного танцю та агенція “Прото Продукція”. Україна посіла третє місце за кількістю підтриманих проєктів серед усіх країн-учасниць програми ЄС “Креативна Європа”. 

 

Проєкти будуть втілені з липня 2024 року по листопад 2025 року. 63 художні роботи всіх дисциплін перформативного мистецтва будуть представлені в 40 країнах, які підтримуються програмою Creative Europe. Конкурс спрямований на підтримку гастрольної репрезентації творів перформативних мистецтв. 

 

Було отримано 435 заявок (серед яких 29 українських). Заявки були  розглянуті 17 експертами, які відібрали  найкращі з них, при цьому забезпечувався баланс з точки зору географії, різноманітних дисциплін перформативного мистецтва та пріоритетів конкурсу.

 

Кожен проєкт отримає до €60 000 на реалізацію своїх ідей. Варто зазначити, що 13% від загального фонду буде виділено на ідеї, що підтримують український сектор перформативного мистецтва.

 

Відібрані проєкти порушують такі важливі теми, як: екологія, фемінізм, деколонізація, міграція та квір; втілюють пріоритети Perform Europe  інноваційними та ефективними методами.

 

Цьогоріч, у фокусі будуть маргіналізовані та мало представлені спільноти, включно з: ромськими акторами, українською молоддю, людьми з сільських громад, секс-працівниками та акторськими трупами, що включать різні покоління. Кілька проєктів втілюватимуть вимушено переміщені митці з охоплених війною регіонів, підвищуючи обізнаність про конфлікти та зцілення травми, спричиненої війною.

 

Вітаємо українських переможців та запрошуємо читачів подавати заявки на Perform Europe (або інші конкурси програми ЄС “Креативна Європа”) наступного року!

Ознайомитись з проєктами-переможцями можна за посиланням: https://performeurope.eu/selected-projects/ 

 

Perform Europeце конкурс програми ЄС “Креативної Європи” для представників Європейського перформативного сектору. Конкурс підтримує інклюзію, різноманітність, дбайливе ставлення до довкілля та спрямований на підтримку гастрольної діяльності митців перформативного сектору. 



Креативна Європа” – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30 різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро. Наразі програма працює у 40 країнах.

 

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму. 

 

Контакти Бюро в Україні: 

https://creativeeurope.in.ua 

[email protected] 

Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua 

 

Контакти

  • Контакти Бюро в Україні: https://creativeeurope.in.ua [email protected] Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.