bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ІДІ розпочинає проєкт спрямований на людей з інвалідністю в постраждалій від війни Україні
08.07.2024

Проєкт реалізується у партнерстві з Internationales Bildungs- und Begegnungswerk gGmbH (Німеччина) та Fight for Right (Україна) завдяки коштам, виділених Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини в межах програми “Розширення співробітництва з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства”.

У 2010 році Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права осіб з інвалідністю, що зробило захист прав людей з інвалідністю юридично обов’язковим. Люди з інвалідністю в Україні стикалися з проблемами до воєнної агресії росії проти України, але нинішня війна погіршила їхнє становище, спричинивши нові травми та ускладнивши переміщення. Основна допомога та інфраструктура пошкоджені або зруйновані, а відсутність доступу до засобів цивільного захисту ставить під загрозу їхнє життя і підвищує їхню вразливість. У світлі післявоєнної відбудови голоси, досвід і знання людей з інвалідністю відіграватимуть ключову роль для формування більш інклюзивного і справедливого суспільства.

Проєкт спрямований на подолання проблем людей з інвалідністю в постраждалій від війни Україні, дотримуючись принципів інклюзивності та участі, визначених у Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Він спрямований, аби демократія не відступила від імплементації Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю під час нинішньої гострої кризи. Проєкт зменшить комунікаційний розрив між людьми з та без інвалідності, створюючи основу для більшої інклюзії.

Саме тому партнери створять шестимісячний експериментальний, максимально безбар’єрний та інклюзивний навчальний простір для спільної творчої співпраці різних експертів(-ок) та активістів(-ок) з інвалідністю та без неї. Ядром проєкту є п’ятиденна конференція “Пошук майбутнього”, яка відбудеться, ймовірно, у Львівській області у вересні 2024 року.

Проєкт впроваджує Конвенцію ООН про права осіб з інвалідністю та дає практичні результати. За допомогою практичного методу конференції “Пошук майбутнього” учасники та учасниці:

- обміняються думками в групах про минулі та теперішні проблемні питання, які вони вважають особливо гострими;

- сформулюють заяви (“Спільна позиція”) про спільне бачення подолання дискримінації та сегрегації людей з інвалідністю, дивлячись у майбутнє України;

- розроблять інклюзивні рішення на основі цих заяв у формі трьох прототипів (кожен з яких отримає фінансову підтримку в розмірі до 3 500 євро). Розробка прототипів зосереджена на усуненні наявних специфічних бар’єрів та заохоченні інклюзивніших практик.

Це можливо завдяки створенню інклюзивного експериментального поля, де люди з інвалідністю ділитимуться своїм досвідом, відчуватимуть власну ефективність, а всі учасники(-цы) вчитимуться співпрацювати на рівних і намагатимуться залишити позаду добре відомі патерналістські настрої: “Інклюзія — просто зробімо це!”

 

Запрошуємо стежити за анонсами подій проєкту на сайті та соціальних мережах “Інкубатору демократичних ініціатив”:

вебсайт: https://diiukraine.org/

Facebook: https://www.facebook.com/DII.Ukraine/

YouTube: https://www.youtube.com/@DII.Ukraine

Instagram: https://www.instagram.com/DII.Ukraine/

Telegram: https://t.me/DII_Ukraine



Проект “Інклюзія — просто зробімо це!” реалізується ГО “Інкубатор демократичних ініціатив” у партнерстві з Internationales Bildungs- und Begegnungswerk gGmbH (Німеччина) та Fight for Right (Україна) завдяки коштам, виділених Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини в межах програми “Розширення співробітництва з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства”.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.