bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулася презентація «Положення про медіаційний патруль» на Координаційній раді з питань ВПО
08.07.2024

Першими кроками у реалізації проєкта “Шкільний медіаційний патруль” стали навчання для вчителів та учнів відібраних шкіл проєкту. 

Але це ще не все. Кожні кроки в рамках реалізації проєкту мають підкріплюватися і змінами на інституційному рівні. І дуже показовим є той факт, що керівництво Мукачевської міської територіальної громади, структурних підрозділів підтримують впровадження інноваційних підходів до управління закладами освіти.

За допомоги та кваліфікованій консультації докторки юридичних наук, професорки ДВНЗ “Ужгородський національний університет” Марії Менджул було розроблено “Положення про діяльність медіаційного патруля” в школах міста Мукачево.

Положення розроблене, спираючись на досвід роботи медіаторів/медіаторок Національної медіаторської мережі ГО «Ла Страда-Україна» (надалі «НММ») з урахуванням Європейського кодексу поведінки для медіаторів, Кодексу етики медіатора ГО «Національна асоціація медіаторів України», зарубіжних стандартів і вітчизняної практики діяльності медіаторів.

Презентація Положення відбувалася під час засідання Координаційної ради з питань ВПО міста Мукачево, щоб максимально проінформувати громадськість міста про спільні дії громадського сектору та міської влади для попередження стереотипизації у суспільстві, булінгу за принципом статусу ВПО та розвиток неформальної освіти.

Попереду - презентація та обговорення Положення на методичній раді вуправління освіти, культури, молоді і спорту міста Мукачева, та затвердження відповідним наказаом.

Програма “Єднання заради дії” впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшен суппорт сервісез» та за підтримки Державного департаменту США. IREX має 25-річний досвід роботи в Україні, в тому числі безпосередню роботу з ВПО, міністерствами, представниками ЗМІ та місцевими громадами для підтримки ВПО в Україні. Основна мета програми - посилення стабілізації України через сприяння інтеграції ВПО, підвищення згуртованості громад, надання всебічної підтримки щодо розробки місцевих та національних планів для зменшення вразливості груп ВПО.

Цей матеріал став можливим в межах програми “Єднання заради дії”, що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю ГО “Платформа Суспільної Взаємодії” та необов’язково відображає поглядиIREX та Державного департаменту США.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.