bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як отримати статус безробітного через «Дію»
04.07.2024

Як отримати статус безробітного через “Дію”.

Згідно Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу передбачено, що заява про надання (поновлення) статусу зареєстрованого безробітного подається до обраного центру зайнятості особисто особою, яка шукає роботу, під час безпосереднього відвідування або в електронній формі засобами Єдиного державного веб порталу електронних послуг.

Для того щоб подати заяву через кабінет громадянина на порталі diia.gov.ua:

  1. Зареєструйтеся або авторизуйтеся в кабінеті громадянина на порталі diia.gov.ua за допомогою електронного підпису чи BankID.
  2. Виберіть послугу отримання статусу безробітного.
  3. Виберіть форму подачі заяви — стандартна чи спрощена.

УВАГА! 

За стандартною формою можуть подати заяву всі громадяни. Знадобляться скани документів та електронний підпис.

Спрощеною формою подання заяви можуть скористатися ВПО та особи, які перебувають на непідконтрольних Уряду України територіях або на територіях, де ведуться (велися) бойові дії та які не мають всіх документів для отримання статусу безробітного. Якщо заяву подано за спрощеною формою, потрібно звернутися до центру зайнятості протягом 30 робочих днів, в іншому випадку статус безробітного скасовується.

Відповідно до пункту 29 Порядку зареєстрований безробітний зобов’язаний відвідувати центр зайнятості, в якому він зареєстрований, не рідше ніж один раз на 30 календарних днів (крім випадків, що сталися внаслідок надзвичайної ситуації, надзвичайного або воєнного стану, або встановленого карантину) з пред’явленням:

  • документа, що посвідчує особу (паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або єДокумента (на період воєнного стану), або посвідки/е-посвідки на постійне проживання, або посвідчення біженця, або особи, яка потребує додаткового захисту, або якій надано тимчасовий захист);
  • за потреби трудової книжки (за наявності), або відомостей про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Обов’язок не рідше ніж один раз на 30 календарних днів підтверджувати свій намір перебувати у статусі зареєстрованого безробітного в період воєнного стану (як і в період карантину або режиму надзвичайної ситуації) може бути реалізований будь-якими засобами комунікації (телефонний зв’язок, електронні засоби, включаючи електронна пошта, месенджери, тощо). 

ДО ВІДОМА! Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або непідконтрольних українському Уряду, формується в електронній формі відповідно до Положення

Повідомлення створене у рамках проекту, який впроваджує Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги у співпраці з Данською радою у справах біженців (DRC) завдяки фінансуванню від Гуманітарного фонду для України. Проте висловлені погляди та думки належать лише автору (авторам) та не обов’язково відображають погляди Гуманітарного фонду для України або Данської ради у справах біженців. Ні Гуманітарний фонд для України, ні DRC не можуть нести за них відповідальність.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.