bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів на підтримку створення нових робочих місць для жінок у м. Добропілля
17.06.2024

Конкурс грантів на підтримку створення нових робочих місць для жінок, які постраждали від домашнього та гендерно-зумовленого насильства у м. Добропілля

Період реалізації гранту: липень-серпень 2024року

Про прєкт:

Проєкт «Економічні можливості для жінок, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства» впроваджується  Благодійна організація «Благодійний фонд «Посмішка ЮА» та Громадською організацією «Ділові Жінки Запоріжжя» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA Ukraine) та за фінансової підтримки уряду Канади.

Завдання конкурсу:

Підтримка бізнесів та створення нових робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.

Хто може брати участь:

Бізнеси (юридичні особи), які зацікавлені у подальшому розвитку і створенні нових робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.

У конкурсі можуть брати участь підприємства з м. Добропілля (Донецька область).

Розмір гранту:

Загальний бюджет гранту – до 120 000 грн. Очікується, що в рамках конкурсу може бути підтримано до 5 проєктів з міста, яке вказано вище.

Очікується, що в рамках гранту мінімум 14 жінок пройдуть профільні навчання на підприємствах з метою опанування нової професії та стажування, деякі жінки будуть працевлаштовані.

Пріоритети конкурсу:

Гранти надаватимуться на розвиток існуючого бізнесу підприємствам з м. Добропілля.

Обов’язковою умовою є проведення навчальних програм для мінімум 14 жінок, котрі постраждали від насильства або знаходяться і складних життєвих обставинах з метою опанування нової професії та подальшого стажування на підприємстві.

Перевага буде надана заявкам, які продемонструють реалістичний план щодо проходження стажування (набуття нових навичок жінками), обґрунтування розвитку власного бізнесу через створення робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього та гендерно-зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.

Також перевага в конкурсі надаватиметься підприємствам, які підтримують ініціативи з протидії домашньому або гендерно-зумовленому насильству та підтримують принципи сталого розвитку.

Обов’язковою умовою участі в конкурсі є:

1. Впровадження ініціатив по боротьбі з домашнім або гендерно-зумовленим насильством, а саме проходження тренінгу з гендерної рівності та протидії ДН/ГЗН на роботі.

2. Участь у онлайн тренінгу для бізнесу «Домашнє насильство НЕ приватна справа»  27.06.2024 року з 10:00 до 12:00.

Також на тренінгу будуть надані відповіді, які стосуються реалізації гранту.

Реєстрація за посиланням до 24.06.2024 включно: https://docs.google.com/forms/d/1m-4p6-A7LTLPYWBEaOcv5Cdd7JRhBme2InquSfckrpg/edit

Грант може бути використано на:

  • купівлю нового обладнання (включаючи доставку та встановлення), інструментів, меблів або інших активів, що необхідні для розвитку бізнесу і створення нових робочих місць;

Грант не може бути використано на:

  • виплату заробітної плати та пов’язаних з виплатою заробітної плати податків, а також на виплату будь-яких інших податків;
  • купівлю нерухомості;
  • ведення підприємницької діяльності, яка завдає шкідливого впливу на навколишнє середовище;
  • оборотні витрати.

 

Процедура подання заявок 

Кінцевий термін подання: 30 червня 2024 року включно

Заявка на конкурс подається відповідно до встановленої форми і має бути викладена українською мовою.

 

Заявка на участь у конкурсі включає в себе наступні документи, які є невід’ємними її частинами (ці додатки містяться у файлі з формою заявки на участь у конкурсі):

1. Анкета/заявка (для скачування натисніть на виділений текст) Заявка на отримання гранту в рамках проєкту

2.  Копія документу, що засвідчує державну реєстрацію підприємства

3. Документ, що підтверджує повноваження бути заявником та представляти підприємство

  • Заявка має бути надіслана в електронному вигляді на електрону пошту координаторки проєкту Ірині Полієктовой [email protected]  з темою листа «Конкурс грантів для бізнесу, місто, прізвище, ім’я заявника/-ці».
  • Заявки, що не міститимуть усіх необхідних документів, до розгляду експертною комісією не братимуться.
  • Запитання щодо конкурсу приймаються до 17:00, 26 червня 2024 р., на електрону пошту координаторки проєкту Ірині Полієктовой [email protected]

 

 Процес оцінювання грантових заявок та відбору переможців/-ниць.

Критерії відбору переможців/-ниць грантового конкурсу:

  • життєздатність ідеї та точність фінансових планів;
  • кількість робочих місць та прозорі умови праці, які будуть створені для  жінок, котрі постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику;
  • створення умов для навчання та стажування для жінок, котрі постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику (не менше 3 жінок) задля опанування нових навичок або підвищення кваліфікації та відпрацювання цих навичок на практиці;
  • використання інноваційних підходів;
  • досвід в підприємництві;
  • перевага в конкурсі надаватиметься підприємствам, які підтримують ініціативи з протидії домашньому або гендерно зумовленому насильству та підтримують принципи сталого розвитку.

 

Конкурсний відбір буде здійснюватися комісією у складі представниць ГО “Ділові Жінки Запоріжжя” (далі – Комісія). Кількість грантів та обсяг доступного фінансування можуть змінюватися, і Комісія залишає за собою право:

• повністю фінансувати грант;

• частково фінансувати грант;

• або відмовитись у наданні гранту на будь-якій стадії процесу з програмних причин або через невідповідність заявленій в заявці меті.

 

Всі учасники, які подали повні пакети документів, можуть бути обраними для подальшої співпраці, за умови, що їх пропозиції у сумі не перевищують загальний обсяг коштів, передбачений умовами проєкту. Рішення конкурсної комісії не переглядаються, коментарі за результатами конкурсу не надаються. Експертна комісія зобов’язується дотримуватись принципів конфіденційності щодо змісту отриманих заявок.

 

ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДАННЯ ГРАНТУ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ 

Після вибору переможців Комісія повідомить успішних претендентів про надання гранту.

Звітність про впровадження гранту визначатиметься на підставі результатів спільної фіналізації запланованого проєкту. Буде узгоджено план моніторингу та оцінки ефективності, що використовує встановлені базові дані та конкретні, вимірювані цілі та показники.

Брендування:

Успішним Заявникам/-цям буде інформація про правила найменування і позиціонування проєкту, правила промоції, інформування і комунікації, а також визначатиме усіх донорів і забезпечуватиме визнання їх внеску.

Контакти

  • координаторка проєкту Ірина Полієктова [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.