bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національний Демократичний Інститут оголошує Відкритий конкурс інклюзивних проектів
12.06.2024

 

Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин (НДІ)

Відкритий конкурс проєктів:

просування інклюзивних політик, посилення суспільної та політичної участі малопредставлених і вразливих груп

Червень 2024

 

Довідкова інформація про НДІ

Починаючи з 1992 року, НДІ підтримує громадянське суспільство в Україні з метою посилення участі громадян у прийнятті рішень, політичних процесах та національних реформах, налагодження діалогу з політичними партіями, використання інклюзивних практик та досягнення консенсусу, адвокації необхідного законодавства та спостереження за виборами. Активна участь громадян у політичних процесах та національних реформах є найкращим механізмом для підзвітного та відповідального уряду, а також вільних виборів.

НДІ підтримує демократичний розвиток в Україні через ініціативи з посилення роботи політичних партій та вдосконалення законодавства, спостереження за виборами, розвиток громадянського суспільства, а також зусилля, спрямовані на розширення політичної участі жінок та залучення ЛГБТК+ спільнот. Представництво НДІ продовжує працювати в Україні в умовах воєнного часу.

НДІ є і був відданий забезпеченню рівноправного залучення всіх груп українського суспільства до політичних і соціальних процесів, особливо в умовах воєнного часу та післявоєнної відбудови. У 2010 році НДІ започаткував програму, спрямовану на підтримку участі жінок у політичному житті в Україні, сприяючи значному прогресу у сфері гендерної рівності та просуваючи політики гендерної рівності. З 2016 року програма сприяння рівності НДІ працює, щоб посилювати участь ЛГБТК+ людей в суспільному і політичному житті в Україні, підтримуючи ЛГБТК+ громадські організації, та збільшувати видимість ЛГБТК+ спільнот через інформаційно-просвітницькі кампанії. Завдяки цим зусиллям жінки, ЛГБТК+ люди та інші малопредставлені групи збільшили своє політичне представництво та спроможність проактивно сприяти демократичному розвитку України. Однак повномасштабне вторгнення росії поставило під загрозу ці демократичні здобутки, загострюючи наявні та створюючи нові проблеми для інклюзивної участі.

В умовах повномасштабної війни росії проти України існує потреба в інтеграції в суспільно-політичне життя великої кількості малопредставлених і вразливих груп населення. До таких груп належать, зокрема, ветерани та ветеранки, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, жінки, молодь та біженці, які проживають за кордоном, ЛГБТК+ спільноти, а також люди, які зазнають множинної вразливості. Для зміцнення стійкості та соціальної згуртованості України, а також посилення інклюзивних політик, необхідні ініціативи з відновлення та відбудови, очолювані та реалізовані організаціями громадянського суспільства, що представляють інтереси вразливих та малопредставлених груп.

 

Мета та завдання програми:

Програма сприяння рівності є частиною проєкту «Відповідальна та підзвітна політика в Україні» (U-RAP), що реалізується Національним демократичним інститутом, Міжнародним республіканським інститутом та Міжнародною фундацією виборчих систем.

Програма має на меті сприяти інтеграції малопредставлених та вразливих груп у політичні процеси, національні реформи та процес відновлення, громадське та політичне життя, передусім в контексті повномасштабної війни росії проти України. Програма спрямована на розширення прав і можливостей та залучення різноманітних спільнот, серед яких ветерани та ветеранки, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, жінки, молодь, біженці, які проживають за кордоном, ЛГБТК+ спільноти та особи, які зазнають множинної вразливості. Програма має на меті посилити стійкість України та соціальну згуртованість через ініціативи з відновлення та відбудови, що реалізуються організаціями громадянського суспільства, які представляють інтереси цих груп. Зрештою, програма покликана сприяти розробці політик, спрямованих на забезпечення прав і потреб усіх громадян, та розвитку інклюзивності політики в цілому.

У рамках цього конкурсу НДІ надасть до трьох субгрантів організаціям громадянського суспільства, які активно впроваджуватимуть програми в Україні відповідно до наведених нижче завдань, але не обмежуючись ними:

- Активне залучення представни_ків малопредставлених та вразливих груп до суспільних та політичних процесів.

- Реалізація ініціатив з відновлення та відбудови організаціями громадянського суспільства, що представляють інтереси малопредставлених та вразливих груп, з фокусом на ініціативах, що підвищують стійкість України та соціальну згуртованість.

- Сприяння розробці та просуванню інклюзивних політик на національному рівні. Забезпечення врахування потреб і прав усіх громадян, зокрема малопредставлених і вразливих груп, у процесах формування політик та їх імплементації.

- Сприяння налагодженню діалогу з політичними партіями, місцевими та національними органами влади для просування інклюзивних політик.

- Сприяння солідарності та взаємопідтримці між усіма верствами суспільства через просвітництво, кампанії з підвищення обізнаності та/або громадські ініціативи. Підвищення обізнаності зацікавлених сторін щодо викликів, з якими стикаються малопредставлені та вразливі групи, та спільна робота над подоланням цих викликів.

Тривалість одного субгранту - 12 місяців.

 

Цільові групи та бенефіціари:

Основними цільовими групами НДІ є громадяни України, зокрема, але не виключно, ветерани та ветеранки, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, жінки, молодь, біженці, які проживають за кордоном, ЛГБТК+ люди, особи, які зазнають множинної вразливості.

Основними бенефіціарами НДІ є представники зазначених вище цільових груп, які беруть активну участь у заходах та ініціативах програми, організації громадянського суспільства, що представляють інтереси вразливих та недостатньо представлених груп, а також українське суспільство в цілому, позитивним результатом для якого буде посилення соціальної згуртованості та впровадження інклюзивних політик.

Територія:

Україна (не поширюється на тимчасово окуповані території)

 

Вимоги до кандидат_ів:

1. Заявники повинні бути юридично зареєстровані в Україні та мати дійсні документи, що підтверджують їхній статус неприбуткових організацій або суб'єктів громадянського суспільства.

2. Заявники повинні продемонструвати зацікавленість у реалізації проєктів або ініціатив, спрямованих на задоволення потреб і захист прав вразливих і малопредставлених груп населення, зокрема в контексті воєнного та повоєнного відновлення та соціальної інтеграції.

3. Запропоновані проєкти повинні відповідати цілям і завданням, викладеним тут, з акцентом на просуванні інклюзивних реформ, політичних процесів, відновлення та залучення цільових груп, таких як ветерани, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені люди, жінки, молодь, біженці, ЛГБТК+ спільноти та особи, які стикаються з множинною вразливістю.

4. Заявники повинні продемонструвати організаційну спроможність та експертизу, необхідні для ефективного впровадження та управління запропонованим проєктом, включаючи відповідні технічні навички, досвід у сфері адвокації, залучення громадськості та управління проєктами.

5. Заявники повинні продемонструвати фінансову прозорість та підзвітність, включаючи спроможність відповідально управляти грантовими коштами та надавати точну фінансову звітність відповідно до вимог.

Очікується, що успішні заявники дотримуватимуться вимог щодо звітності та оцінки, зазначених у грантовій угоді, надаючи регулярні звіти про хід, результати та вплив проєкту.

 

Вимоги до пакету документів для участі в конкурсі:

A. Наявність всіх необхідних документів заявки (включаючи точність поданих документів, їх відповідність технічним та програмним вимогам, згоду із запропонованим бюджетом)

B. Своєчасність подання заявки

C. Відповідність типу організації критеріям участі

D. Підтверджений відповідний досвід організації

 

Документи для подачі заявки:

Заявники повинні подати наступні документи, щоб проєктна заявка була розглянута. Будь ласка, зверніть увагу, що заявники повинні використовувати шаблони, надані НДІ та заповнювати їх українською мовою.

Синопсис проєктної ідеї (концепція проєкту) обсягом не більше 2-х сторінок (Додаток 1). Будь ласка, використовуйте шрифт Times New Roman, 12-й кегль зі стандартними полями 1'.

Бюджет проєкту (Додаток 2). Кошторис витрат повинен містити всі передбачувані витрати в доларах США/гривнях протягом запропонованого періоду реалізації проєкту. Витрати повинні бути розділені за категоріями відповідно до шаблону.

Бюджет

Бюджет грантової підтримки в межах цього конкурсу становить від $50 000 до $75 000 для однієї організації на строк до 12 місяців.

Часові рамки:

Дедлайн подачі заявок: 7 липня 2024 року

Очікувана дата повідомлення відібраних організацій від НДІ: 15 липня 2024 року

*фіналіст_и будуть поінформовані про наступні кроки процесу відбору

Заявки приймаються на електронну адресу [email protected] до 7 липня 2024 року. Будь ласка, чітко зазначте у своєму електронному листі та документах, що ви подаєте заявку на отримання субгранту в рамках Програми сприяння рівності. Ми заохочуємо за можливості подавати заявки раніше, ніж 7 липня. НДІ повідомить потенційних фіналіст_ок конкурсу не раніше 15 липня 2024 року. Очікується, що угода про надання субгранту розпочнеться у грудні 2024 року.

 

ПРИМІТКИ

НДІ не несе відповідальності за будь-які витрати, пов'язані з підготовкою, передачею або презентацією матеріалів, поданих у відповідь на запит. Публікація цього конкурсу не означає надання гранту або зобов'язання з боку НДІ надати такий грант.

Вся інформація, надана НДІ в цьому оголошенні про конкурс, може бути змінена в будь-який час. НДІ не підтверджує точність будь-якої інформації і не несе відповідальності за будь-яку довіру до інформації або її використання, а також за будь-які претензії, що випливають з неї.

Заявники повинні розкрити інформацію про будь-які відомі минулі, теперішні або майбутні відносини з будь-якими сторонами, пов'язаними з НДІ. Наприклад, заявник повинен розкрити інформацію про те, чи є член його Правління членом Правління НДІ зараз або в минулому. Невиконання цих вимог може призвести до того, що НДІ буде змушений переглянути рішення про відбір потенційної заявки.

 

ДОДАТКИ

● Додаток 1 - Синопсис проєктної ідеї (концепція проєкту)

● Додаток 2 - Бюджет проєкту

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.