bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національний Демократичний Інститут оголошує Відкритий конкурс молодіжних проєктів
12.06.2024

Національний Демократичний Інститут

Програма залучення молоді НДІ

Відкритий конкурс молодіжних проєктів

Червень, 2024

 

ДОВІДКА

З 1992 року НДІ підтримує демократичний розвиток в Україні шляхом зміцнення політичних партій та покращення законодавства, моніторинг виборів, розвиток громадянського суспільства, а також зусилля, спрямовані на посилення політичної участі молоді, жінок і адвокацію залучення ЛГБТК+ спільнот. За останні 30 років Інститут вибудував партнерства з представниками/-цями уряду, національними та місцевими лідерами/-ками партій усього політичного спектру, а також широкою мережею громадських діячів/-ок.

Сприяння залученню молоді до політичних процесів має вирішальне значення для забезпечення сталої та орієнтованої на реформи демократичної системи. Президентські та парламентські вибори 2019 року продемонстрували зростання участі молодих людей у політиці, де до складу парламенту зайшли молоді політики та політикині, середній вік яких – 41 рік. НДІ надає технічну та фінансову допомогу українським молодіжним організаціям у проведенні тренінгів з лідерства, сприяє у реалізації молодіжних проєктів громадянської участі та посилює їхню організаційну спроможність, аби вони функціонували як сталі інституції, що залучають молодь до політики. Крім того, НДІ надає допомогу державним молодіжним установам аби вони створювали можливості для участі молоді у процесах відновлення країни.

Контекст програми

НДІ зважає, що у країнах, які відновлюються після конфліктів, молоді люди часто є маргіналізованими у процесах відновлення, незважаючи на їхню ключову роль у подоланні негативних наслідків війни. Молоді жінки та люди різної ідентичності та походження особливо схильні до того, аби мати обмежений доступ до процесів відновлення і прийняття рішень. Зміцнення формальних структур, що сприяють залученню молоді до політичного та громадського життя може допомогти сформувати кадровий резерв молодих людей, готових до участі в політичних, громадських ініціативах та процесах відновлення, а також зменшити ризик відчуження та політичної маргіналізації в рамках післявоєнної відбудови.

 

Мета та завдання програми:

НДІ реалізує Програму залучення молоді, яка має на меті посилити спроможність молодіжних громадських організацій у їхніх зусиллях, спрямованих на підготовку молодих жінок і чоловіків до активної участі в політичних процесах та процесах відновлення, особливо в контексті повномасштабної війни росії проти України.

В рамках цього конкурсу НДІ підтримає до трьох молодіжних організацій громадянського суспільства, які будуть активно впроваджувати програми в Україні для підтримки участі молоді у відновленні, залученні до процесу прийняття рішень, участі молоді у політичному житті або пов'язані з цими напрямками. Термін дії гранту – 12 місяців.

Цілі успішних проєктів включатимуть, але не обмежуватимуться:

- Посилення участі молоді у політичних процесах та демократичних ініціативах на місцевому та/або національному рівнях;

- Підтримка залучення молоді до процесів прийняття рішень та відновлення;

- Формування сприятливого середовища для посилення залучення молоді до процесів відновлення шляхом розробки відповідних політик чи документів;

- Розвиток навичок, що допоможуть молоді брати участь у демократичних процесах та відновленні;

- Підвищення обізнаності молоді про переваги політичної участі та прийняття рішень.

Країна:

Україна (не поширюється на тимчасово окуповані території)

Цільові групи та бенефіціари:

Основними цільовими групами та бенефіціарами НДІ є молоді громадяни України віком 18-35 років, у тому числі представники/-ці вразливих та маргіналізованих груп, які цікавляться реформами, процесами прийняття рішень, політичною та громадською участю.

Успішні апліканти/-ки будуть:

● Реалізовувати проєкти, спрямовані на підтримку молоді у віці 18-35 років з різних сфер життя в Україні, аби вони стали агентами змін у політичних процесах та процесах відновлення;

● Реалізовувати проєкти, які дозволять молоді налагодити зв'язки з урядом, бізнесом та/або засобами масової інформації, працюючи над інтеграцією молоді у проєкти з розбудови миру та відновлення.

 

Умови участі у конкурсі:

1. Апліканти/-ки повинні бути юридично зареєстровані в Україні та мати дійсні документи, що підтверджують їхній статус неприбуткових організацій.

2. Запропоновані проєкти повинні відповідати цілям та завданням, викладеним у оголошенні, з акцентом на сприяння залученню молоді до процесів прийняття рішень та відновлення.

3. Апліканти/-ки повинні продемонструвати організаційну спроможність та досвід, необхідні для ефективного впровадження та управління запропонованим проєктом, включаючи відповідні технічні навички, досвід у сфері адвокації, залучення громадськості та управління проєктами.

4. Апліканти/-ки повинні продемонструвати фінансову прозорість та підзвітність, включаючи здатність відповідально управляти грантовими коштами та надавати точну фінансову звітність відповідно до вимог.

5. Підтверджений досвід роботи над проєктами у сфері молодіжного лідерства, розбудови потенціалу та/або залучення вразливих груп, включаючи молодих жінок, ветеранів тощо.

Очікується, що успішні апліканти/-ки дотримуватимуться вимог щодо звітності, зазначених у грантовій угоді, регулярно надаючи оновлену інформацію про хід виконання проєкту, його результати та вплив.

Вимоги до пакету документів для участі в конкурсі:

A. Наявність всіх необхідних документів (включаючи коректність поданих документів, їх відповідність технічним та програмним вимогам, згоду із запропонованим бюджетом)

B. Своєчасність подання заявки

C. Тип організації, що відповідає критеріям конкурсу

D. Підтверджений відповідний досвід

 

Документи для подачі заявки:

Для того, щоб розглянути можливість фінансування, апліканти/-ки повинні подати наступні документи. Будь ласка, зверніть увагу, що апліканти/-ки повинні використовувати надані НДІ шаблони та складати їх українською мовою.

Концепція проєкту обсягом не більше 2 сторінок (Додаток 1). Будь ласка, використовуйте шрифт Times New Roman, 12 кегль зі стандартними полями 1'.

Бюджет (Додаток 2) - Кошторис витрат повинен містити всі передбачувані витрати в доларах США/гривнях протягом запропонованого періоду реалізації проєкту. Витрати повинні бути розділені за категоріями відповідно до шаблону.

Бюджет:

Бюджет грантової підтримки становить від $50,000 до $150,000 для однієї організації.

Терміни:

Дедлайн подачі заявок: 7 липня 2024 року

Очікувана дата повідомлення фіналістів/-ок від НДІ: 15 липня 2024 року

*фіналісти будуть проінформовані про наступні кроки процесу відбору

Заявки мають бути надіслані на електронну адресу [email protected] до 7 липня 2024 року. Будь ласка, чітко вкажіть у своєму електронному листі та документах, що ви подаєте заявку на отримання субгранту в рамках Програми залучення молоді. Ми заохочуємо подавати заявки якнайшвидше. Потенційний фіналіст/фіналістка, обраний НДІ, буде повідомлений не пізніше 15 липня 2024 року. Очікується, що угода про надання субгранту буде підписана у грудні 2024 року.

 

ПРИМІТКИ

НДІ не несе відповідальності за будь-які витрати, пов'язані з підготовкою, передачею або презентацією матеріалів, поданих у відповідь на запит. Публікація цього запиту про конкурс не означає присудження гранту або зобов'язання з боку НДІ присудити такий грант.

Вся інформація, надана НДІ в цьому запиті, може бути змінена в будь-який час. НДІ не надає гарантій щодо точності будь-якого елементу і не несе відповідальності за будь-яке використання, або посилання на інформацію надану у цьому оголошенні, а також за будь-які заявлені претензії. Апліканти/-ки повинні розкрити інформацію про будь-які відомі минулі, теперішні або майбутні відносини з будь-якими сторонами, пов'язаними з НДІ. Наприклад, аплікант/-ка повинен/-а розкрити інформацію про те, чи є член/-киня Ради директорів їхньої організації також членом/-кинею Ради директорів НДІ в даний час або в минулому.

Невиконання цих вимог може призвести до того, що НДІ буде змушений переглянути рішення про відбір потенційної заявки. 

 

ДОДАТКИ

Додаток 1 - Концепція проєкту

Додаток 2 - Бюджет 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.