bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Для медіа: прийом заявок на отримання технічної підтримки в рамках програми «Voices of Ukraine»
06.06.2024

The Fix Foundation у співпраці з Європейським центром свободи преси та ЗМІ (ECPMFоголошує про продовження підтримки українських медіа та журналістів у рамках програми “Voices of Ukraine”. Метою проекту є надання матеріальної підтримки українським медіа, які продовжують працювати в Україні, щоб забезпечити безперервну роботу журналістів в умовах, що загрожують життю. 

Підтримка надається в рамках програми «Voices of Ukraine», що реалізується ECPMF у співпраці з The Fix Media Foundation. Програма є частиною Hannah-Arendt Initiative та фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини.

Мета проекту — надати матеріальну підтримку українським ЗМІ, які продовжують працювати в країні. Проект обмежується закупівлею обладнання. Це дозволить забезпечити безперервну роботу українських журналістів в умовах, що несуть загрозу їхньому життю.

Критерії відбору: 

● Медіа-сектор і відповідність законодавству 

Ми приймаємо заявки від усіх видів ЗМІ, включаючи друковані та онлайн видання, радіо та телебачення. Подати заявку можуть як відомі медіа-організації, так і стартапи. Кандидати повинні дотримуватися усіх відповідних законів і нормативних актів, які регулюють діяльність ЗМІ в Україні. 

● Українське ЗМІ (регіональна спрямованість у пріоритеті) 

Програма “Голоси України” спрямована на підтримку українських ЗМІ, які працюють безпосередньо з України. Пріоритет надаватиметься невеликим регіональним виданням, які зазнають найбільших труднощів у роботі на місцевості. 

Пріоритети підтримки:

●   Фронтові медіа: Для таких медіа особливо актуальним є забезпечення необхідним обладнанням і технічними засобами, які дадуть їм змогу ефективно виконувати свою роботу в складних умовах.

● Гіперлокальні медіа: Особлива увага приділятиметься гіперлокальним медіа, які працюють безпосередньо з місцевими громадами та висвітлюють питання, важливі для конкретних регіонів. Наприклад, проєкти, які займаються мобільною журналістикою (MOJO - Mobile Journalism) і/або мають на меті створення нових форматів контенту, таких як відеорепортажі, інтерактивні матеріали та інші новітні види медійних продуктів.

 

Процес подання заявки: 

Зацікавлені ЗМІ повинні подати заявку українською мовою через онлайн-форму: https://forms.gle/UbfjY3Y1wP4FBYZP8 

Ми заохочуємо медіа подавати заявки якнайшвидше, але кінцевий термін подання заявки – 9 червня.

Грантова підтримка буде надаватися тим медіа, які зобов’язуються передати отримане обладнання в користування своїм співробітникам. 

Сума підтримки на одного журналіста становить приблизно €1600, що відповідатиме еквіваленту в гривні за поточним курсом (але можливі винятки в разі розподілу дорогого, але важливого обладнання на кілька співробітників, які використовуватимуть його спільно). Загальна сума гранту для однієї медіаорганізації не перевищуватиме €10000, що також буде розраховано в гривні за поточним курсом.

Ми повідомимо учасників про результати відбору та до якого етапу програми ми їх призначили протягом двох тижнів після закінчення приймання заявок. Із будь-якими питаннями звертайтеся на наш email: [email protected].

Контакти

Коментарі

Наталя Криворучко   18 днів тому   #  

Пише, що посилання на форму - неправильне

  •   Пiдписатися на новi
Утюж Марія   17 днів тому   #  

Пані Наталіє, форма вже не активна, оскільки прийом заявок завершився 9 червня.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.