bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс проєктів на економічне наснаження - опанування нового виду діяльності
04.06.2024

Завдання конкурсу:

Підтримка бізнесів та створення нових робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.

Хто може брати участь:

Бізнеси (суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми: як фізичні особи-підприємці, так і юридичні особи), які зацікавлені у подальшому розвитку та створенні нових робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього/гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.

У конкурсі проєктів можуть брати участь суб’єкти господарювання з м.Івано-Франківськ (Івано-Франківська область)

Розмір фінансування:

Загальний фонд фінансування – 150 000 грн, який за результатами відбору може бути розподіллено між кількома суб’єктами господарювання, що знаходяться в визначеному місті (максимум – 2 (два) підприємства – фінансоотримувачі). 

Очікується, що в рамках конкурсу буде підтримано до 2 проєктів.

Очікується, що в рамках проєкту будуть проведені навчання на робочому місці для 14 жінок з міста, зазначеного у умовах отримання фінансування.

При цьому, оскільки допускається розподіл фонду фінансування між 2 (двома) підприємствами-фінансоотримувачами, кількість набувачок знань розприділяються за фінансоотримувачами пропорційно отриманому фінансуванню. 

За результатми проєкту очікується (альтернативні результати):  

  • створення двох робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього/гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику, при виборі одногофінансоотримувача

АБО

  • по одному робочому місцю для жінок, котрі постраждали від домашнього/гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику при відборі двох фінансоутримувачів

Кількість робочих місць залежатиме від обсягів фінансування та кількості відібраних фінансоутримувачів.

Пріоритети конкурсу:

Обов’язковою умовою є організація та проведення у суб’єкта/ів господарювання навчальних програм для 14 жінок, котрі постраждали від насильства з метою опанування нового виду діяльності та/або опанування/вдосконалення професійних навичок на робочому місці.

Обов’язковою умовою є створення щонайменше 2 (двох) робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику, що мешкають в м. Івано-Франківськ (з урахуванням описаних вище особливостей розподілу робочих місць за фінансоотримувачами).

Створення робочих місць і працевлаштування мають бути документально підтверджені (в т.ч. шляхом надання повідомлення про прийняття працівниці (-иць) на роботу з квитанцією № 2 від ДПС)

Перевага буде надана заявкам, які продемонструють реалістичний бізнес-план, обґрунтування розвитку власного бізнесу через створення робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.

Також перевага в конкурсі надаватиметься підприємствам, які підтримують ініціативи з протидії домашньому або гендерно зумовленому насильству та підтримують принципи сталого розвитку.

Обов’язковою умовою участі в конкурсі є впровадження ініціатив по боротьбі з домашнім або гендерно зумовленим насильством, а саме проходження тренінгу з гендерної рівності та протидії ДН/ГЗН на роботі.

Фінансування може бути використано на: 

  • купівлю нового обладнання (включаючи доставку та встановлення), інструментів, меблів або інших активів, що необхідні для розвитку бізнесу і створення нових робочих місць. (Застереження Господарські операції мають відбуватися в безготівковій формі з рахунку отримувача фінансування з поданням Благодійній організації «Благодійний фонд  «Батерфлай» належно завірених копій підтверджуючих первинних документів);
  • не більше 20 % фонду може бути використано фінансоотримувачами на організацію навчання та здобуття практичних навичок: витрати, пов’язані з безпосереднім перебуванням жінок під час здобуття нових навичок на виробництвах фінансоотримувачів (витрати на канцелярію, каву-брейк, харчування, тощо). 

(Застереження Господарські операції мають відбуватися в безготівковій формі з рахунку отримувача фінансування з поданням Благодійній організації «Благодійний фонд  «Батерфлай» належно завірених копій підтверджуючих первинних документів);

Фінансування не може бути використано на:

  • виплату заробітної плати та пов’язаних з виплатою заробітної плати податків, а також на виплату будь-яких інших податків;
  • купівлю нерухомості;
  • ведення підприємницької діяльності, яка завдає шкідливого впливу на навколишньому середовищу;
  • оборотні витрати (поповнення оборотних коштів).

 

Процедура подання заявок

Кінцевий термін подання: 11 червня 2024 року (до 18:00)

Заявка на конкурс подається відповідно до встановленої форми і має бути викладена українською мовою.

Заявка на участь у конкурсі включає в себе наступні документи, які є невід’ємними її частинами (ці додатки містяться у файлі з формою заявки на участь у конкурсі):

1. Анкета-Заява (для збереження натисніть на виділений текст)

2. Згода на обробку персональних даних (для збереження натисніть на виділений текст)

3. Копія документу, що засвідчує державну реєстрацію підприємства/фізичної особи-підприємця.

4. Документ, що підтверджує повноваження бути заявником/-цею та представляти підприємство/фізичну особу-підприємця.

5. Бізнес-план. 

 

Заявка має бути надіслана в електронному вигляді на електронну пошту кар’єрного та бізнес-хабу «ВОНА» у Львові [email protected]з темою листа «Конкурс фінансування для бізнесу, місто,прізвище, найменування підприємства

Заявки, що не міститимуть усіх необхідних документів, до розгляду експертною комісією не братимуться. 

Запитання щодо конкурсу приймаються до 18:00, 10 червня 2024 р., на електронну пошту кар’єрного та бізнес-хабу «ВОНА» у Львові [email protected]

 

Процес оцінювання конкурсних заявок та відбору переможців/-ниць:

Критерії відбору переможців/-ниць конкурсу: 

- життєздатність ідеї та точність фінансових планів;

- кількість робочих місць та прозорі умови праці, які будуть створені для жінок, котрі постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику (не менше двох документально підтверджених);

- створення умов для навчання та (або) опанування професійних навичок на робочому місці для жінок, котрі постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику задля опанування нових навичок або підвищення кваліфікації та відпрацювання цих навичок на практиці;

- використання інноваційних підходів;

- досвід в підприємництві;

- перевага в конкурсі надаватиметься підприємствам, які підтримують ініціативи з протидії домашньому або гендерно зумовленому насильству та підтримують принципи сталого розвитку.

 

Конкурсний відбір буде здійснюватися комісією у складі представників/-ць UNFPA та БО «БФ «Батерфлай» (далі – Комісія). Кількість та обсяг доступного фінансування можуть змінюватися, і Комісія залишає за собою право:

  • • повністю фінансувати заявку;
  • • частково фінансувати заявку;
  • • відмовитись у наданні фінансування на будь-якій стадії процесу з програмних причин та/або через невідповідність заявленій в заявці меті.

Рішення конкурсної комісії не переглядаються, коментарі за результатами конкурсу не надаються. Експертна комісія зобов’язується дотримуватись принципів конфіденційності щодо змісту отриманих заявок.

 

ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДАННЯ ФІНАНСУВАННЯУ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ

Після вибору переможця Комісія повідомить претендента-переможця про надання фінансування. Комісія буде повідомляти претендентів-переможців електронною поштою. 

Звітність про впровадження фінансування визначатиметься на підставі результатів спільної фіналізації запланованого проєкту. Буде узгоджено план моніторингу та оцінки ефективності, що використовує встановлені базові дані та конкретні, вимірювані цілі та показники.

Брендування:

Відібраним за результатами конкурсу Заявникам/-цям буде подана Стратегія брендингу, яка визначатиме правила найменування і позиціонування проєкту, правила промоції, інформування і комунікації, а також визначатиме усіх донорів і забезпечуватиме визнання їх внеску.

Контакти

Коментарі

Ярослава Корсун   17 днів тому   #  

Продовжено термін подачі заявок до 18 червня 2024 року до 18:00.
Питання приймаються до 16 червня 2024 року до 18:00.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.