bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Архів фотографії Ukrainian Warchive оголосив Open Call на отримання гранту
30.05.2024

До 11 червня можуть подати заявки українські фотографи, що вже розпочали роботу над документальними проєктами, які розповідають про наслідки російської агресії, життя військових і цивільних, тощо.

З 28 травня по 11 червня триватиме прийом заявок на реалізацію фотопроєктів, що документують життя під час війни росії проти України. Програма націлена на українських фотографів та фотографок, що вже розпочали роботу над документальними проєктами, які розповідають про наслідки російської агресії, життя військових і цивільних. 

На конкурсних засадах командою Ukrainian Warchive буде обрано 5 авторів, які отримають грант у розмірі 1000 євро (зазначена сума включає податкові зобовʼязання: 5% для ФОП, 19.5% для фізичних осіб). 

Подати заявку до 11.06.2024 включно (прийом заявок завершується о 23:59) можна за посиланням.

Результати конкурсу будуть оголошені на сайті архіву влітку 2024 року. 

Ukrainian Warchive - це онлайн - архів фотографій, що документують війну росії проти України. Мета проєкту - зберегти фотографічні свідчення та памʼять про війну для майбутніх поколінь. Проєкт було засновано командою українських журналістів та фотографів у 2022 році. З тих пір за підтримки Фонду Хассельблад, Шведського Інституту та Institute for Human Science в рамках проєкту Documenting Ukraine, архівом було проведено 3 хвилі мікрогрантів, що разом підтримали 28 українських авторів. 

 

Для кого ці гранти?

Конкурс відкрито для авторів та авторок, які мають українське громадянство або дозвіл на постійне проживання в Україні під час воєнного стану, працюють на території України та є членами Ukrainian Warchive або дають згоду на членство в архіві. Детальніше про умови членства – за посиланням.

Як дати згоду на членство в архіві?

Подаючи заявку на грант, автор автоматично дає згоду на членство в архіві у разі отримання гранту.

Які зобовʼязання передбачає вступ до архіву?

Протягом шести тижнів після отримання гранту автор зобов’язується передати до фонду Ukrainian Warchive, включно з світлинами фотопроєкту, який реалізовано за грантової підтримки, щонайменше 1000 (для репортажних фото) або вибірку з 50 (для художніх проєктів) робіт, що висвітлюють життя країни під час війни з 2022 року до сьогодні.  

Хто і як обирає кому буде надано грант?

Переможців визначає команда фотоархіву. До розгляду приймаються заявки на підтримку проєктів, роботу над якими вже розпочато (заявки містять дохідливий опис ідеї та наміру автора чи авторки, а також фото, вже зроблені в межах роботи над проєктом). 

Як звітувати про використання гранту? 

Умови програми не передбачають звіту, втім у заявці автору слід зазначити, на які потреби він чи вона планує витратити грантові кошти.

Які права на використання фото є у автора та у архіва?

Усі права на фотороботи, створені в межах програми мікрогрантів, залишаються в авторів. Архів заохочує авторів публікувати такі проєкти на інших платформах, у медіа та брати участь у виставках із зазначенням, що ці проєкти були підтримані Ukrainian Warchive. Публікації та участь у виставках не потребують погодження з архівом. 

Надаючи фотографії до архіву, автор надає право Ukrainian Warchive на зберігання копій фотографій, публікацію на онлайн-платформі Ukrainian Warchive та у соцмережах архіву. Ukrainian Warchive не має права передавати фотографії третім сторонам та організаціям за жодних умов без згоди авторів.

 

Слідкуйте за Ukrainian Warchive у Instagram та на сайті проєкту. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.