bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Грантова програма для вищих навчальних закладів (переміщених внаслідок російсько-української війни)
20.02.2024

Програма “Мріємо та діємо”, яка втілюється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), оголошує  грантову програму для вищих навчальних закладів (переміщених внаслідок російсько-української війни)

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну у 2022 році,  більше 100 закладів вищої освіти були переміщенні та зазнали значного негативного впливу у результаті військових дій. У відповідь на потреби таких закладів, програма “Мріємо та діємо” прагне надати грантову підтримку переміщеним закладам аби сприяти відновленню якісної освіти в ЗВО, через запровадження новітніх технологій, які дозволять відновити/покращити освітній процес,  імплементацію програм підтримки студентів та педагогічних колективів закладів тощо.

Сума гранту: від $5 000 до $25 0000

Заявка на отримання гранту має подаватися у партнерстві/консорціумі, де виконавці /адміністратори грантового проєкту будуть громадська організація (НГО) та цільовий заклад вищої освіти (ЗВО). Подати командну заявку може лише НГО одна заявка від команди).

Типи НГО, що можуть адмініструвати/отримати грант:

  • Організації громадянського суспільства (ОГС), а саме: благодійні організації та фонди, громадські об’єднання (громадські організації, громадські спілки), які зареєстровані як юридичні особи в Україні та мають статус неприбуткової організації.
  • Українські представництва міжнародних організацій, зареєстровані як юридичні особи в Україні та мають статус неприбуткової організації.

ЗВО має відповідати таким вимогам:

  • Акредитований державний заклад вищої освіти
  • Має статус переміщеного ЗВО внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році та офіційно зареєстрованим згідно процедури переміщення закладу.
  • Керівництво та педагогічний колектив перебувають на території підконтрольній Україні.

Процес подання запитань

IREX заохочує заявників звертатися до IREX із запитаннями щодо заявки до 9 березня включно та надсилати свої запитання на електрону пошту [email protected]. Відповіді на запитання будуть розміщені за посиланням Запитання та відповіді протягом 3 днів після отримання запитань, але не пізніше 9 березня 18.00.

Процес подання заявок

Повний пакет документів потрібно надсилати як один електронний лист за такою адресою: [email protected] до 15 березня 2024 року до 23:59 за київським місцевим часом. У темі листа необхідно вказати «Заявка команди: Назва ГО + назва ЗВО». Друковані версії заявок не приймаються. Заявку надсилає одна із сторін команди (або НГО або ЗВО).

Умови та пакет документів  - Гранти — mriemotadiemorazom

 

****

Програма USAID “Мріємо та діємо” спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні. Програма сприяє молодіжним інноваціям і підприємництву, працевлаштуванню і розбудові кар’єри, посиленню участі молоді у прийнятті рішень у громадах та на національному рівні, а також підвищує потенціал української молоді бути рушійною силою толерантності та поваги до різноманітності.

Створюючи сприятливе середовище та відновлюючи доступ до формальної та неформальної освіти, програма підсилює можливості молоді реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.

«Мріємо та діємо» творить зміни в Україні з молоддю для молоді. Залучає молодих українців та українок до розробки та реалізації проєктів та ініціатив, посилює спроможність різних інституцій надавати молоді якісні послуги, а також проводить дослідження, щоб на їх основі формувати молодіжну політику та рухатись до ефективних та стійких змін.

 

Програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Більше можливостей та ресурсів:

Лендінг програми 
Facebook 
Instagram 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.