bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

РАТН оголошує тендер на надання послуг з активного виявлення нових випадків туберкульозу
07.12.2023

Оголошення про конкурс для відбору неурядової організації (НУО) на одержання субгранту для активного виявлення нових випадків туберкульозу серед груп ризику за допомогою пересувного флюорографа у Вінницькій області.

Міжнародна організація РАТН (далі – РАТН) оголошує конкурс з відбору НУО для надання послуг з активного виявлення нових випадків туберкульозу серед груп ризику у Вінницькій області в рамках проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується РАТН.

Загальна інформація про проект.

PATH в тісній співпраці з Міністерством охорони здоров’я України та ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України», а також з обласними управліннями/департаментами охорони здоров’я та громадськими організаціями впроваджує проект «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що фінансується USAID, для зменшення тягаря ТБ в Україні шляхом профілактики, раннього виявлення захворювання та належного лікування хворих на ТБ, ХРТБ і ко-інфекцію ТБ/ВІЛ. Проект має на меті посилення потенціалу національної туберкульозної програми (НТП), обласних туберкульозних програм і відповідних служб, використовуючи інноваційні підходи для поліпшення якості лікування хворих на ТБ, ЛСТБ та ТБ/ВІЛ в Україні та створення надійного фундаменту для подолання проблеми туберкульозу в Україні. До проекту залучені 17 областей з найвищими показниками захворюваності на ТБ, ЛСТБ та ко-інфекцію ТБ/ВІЛ, а саме: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька (на контрольованих урядом України частинах), Кіровоградська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Херсонська, Черкаська, Чернігівська, Волинська, Закарпатська, Рівненська, Чернівецька та Вінницька. Тривалість проекту: 2019 – 2025 рр.

Завдання проекту:

1. Розбудувати потенціал медичних, соціальних служб, провести навчання персоналу, відповідального за моніторинг епідеміологічних показників та надання вичерпних послуг з лікування та профілактики ТБ в Україні.

2. Покращити раннє виявлення та діагностику ТБ.

3. Удосконалити всі складові системи ведення випадку ТБ, ЛС ТБ та ТБ/ВІЛ, покращити якість лікування хворих..

4. Підтримка спільнот здійсненні адвокації для боротьби з ТБ та подолання стигми.

5. Надання екстреної допомоги для забезпечення потреб консолідованої національної відповіді на спалах COVID-19

6. відновлення основних медичних послуг у пріоритетних областях для зниження рівня захворюваності та смертності внаслідок нових медичних умов, пов’язаних із війною, та збоїв у наданні послуг

Мета та предмет конкурсу

Метою конкурсу є визначення організацій-переможців, які здійснюватимуть діяльність за напрямком «Покращити раннє виявлення та діагностику ТБ» у Вінницькій області:

Зміст робіт

1. Співпрацювати з КНП «Вінницький обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр» Вінницької обласної Ради щодо організації нею виїзду в райони пересувного флюорографа для активного виявлення ТБ.

2. За сприяння КНП «Вінницький обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр» Вінницької обласної Ради залучити до обстеження 150 осіб, які після проходження скринінгу не з’явились на дообстеження, відстежувати його результати та довести до лікування ТБ осіб:

- в яких виявлені зміни в легенях при проходженні ФГ;

- з груп ризику захворювання на ТБ при отриманні ними позитивного результату скринінг-опитування на ТБ (якщо ця активність не покрита іншими грантами).

Предметом конкурсу є конкурсна заявка, яка відповідає вимогам цього оголошення (див. розділ 6 нижче).

Термін конкурсного проекту – з 1 лютого 2024 р. до 30 липня 2025 р.

РАТН заключає з переможцем тендеру Угоду на впровадження субгранту з наступною пролонгацією у разі успішного виконання робіт згідно з технічним завданням та обсягом робіт. У разі незадовільного виконання партнером своїх обов’язків за Угодою РАТН має право розірвати Угоду до закінчення терміну її дії в односторонньому порядку.

Географія реалізації конкурсного проекту – Вінницька область.

Кошти за результатами конкурсу будуть надаватися у національній валюті України – гривні на розрахунковий рахунок учасника, який буде відібраний.

Раннє виявлення ТБ у значній мірі залежить від активної роботи з групами ризику (ВІЛ-інфіковані особи, безпритульні, алкозалежні, споживачі ін’єкційних наркотиків, внутрішньо переміщені особи і т. д.). Не всі особи з виявленими змінами в органах грудної порожнини при проведенні ФГ чи при позитивному скринінговому анкетуванні проходять обстеження для встановлення діагнозу ТБ. Цей процес та поведінка хворих залежить від багатьох факторів, включаючи численні соціальні, психологічні та правові бар’єри, з якими стикаються хворі. Тому вирішального значення набуває надання підтримки таким особам у вирішенні проблем, які перешкоджають їм пройти обстеження ТБ для встановлення діагнозу та вчасно розпочати лікування.

Як показує досвід, рівень виявлення ТБ можливо значно підвищити за допомогою виїзду пересувного флюорографа, організованого ТБ службою, у віддалені райони області, де доступ населення до медичних послуг обмежений. При виявленні змін в легенях такі особи скеровуються на подальше обстеження і, при необхідності, на лікування. Активна участь соцпрацівників у мотивації та наданні необхідної допомоги особам, які не з’явилися на подальше обстеження, дозволяє вчасно виявити ТБ та розпочати лікування. НУО повинні працювати у тісній співпраці з ТБ службою та здійснювати мотиваційні заходи (видача продуктових наборів, допомога з транспортуванням і т. д. в залежності від потреб), щоб всі скеровані на дообстеження особи його пройшли. А особи, у яких підтверджено діагноз ТБ були доведені до лікування.

До впровадження раннього виявлення нових випадків ТБ серед груп ризику залучатиметься відібрана на конкурсній основі НУО, з якою буде укладено субконтракт, проведено необхідне навчання, забезпечено надання технічної допомоги РАТН та проведення моніторингу виконання робіт.

Перелік завдань, які необхідно виконати НУО в рамках субгранту:

1. Підписання/оновлення договорів про співпрацю між НУО, протитуберкульозним закладом та лікувальними закладами загального профілю та іншими організаціями, установами та закладами для створення ефективної системи підтримки осіб, в яких виявлені зміни в легенях при проходженні ФГ скринінгу, та з груп ризику при отримані позитивного результату скринінг опитування на ТБ (у разі відсутності у НУО такої діяльності на момент початку проекту).

2. Проведення комплексу заходів для мотивування до подальшого обстеження, відстеження результатів 150 осіб, в яких виявлені зміни в легенях при проходженні ФГ скринінгу та з груп ризику при отримані позитивного результату скринінг-опитування на ТБ і доведення до лікування, осіб, яким встановлено діагноз ТБ.

3. Ведення бази даних осіб (зі змінами в легенях при проходженні ФГ скринінгу та з груп ризику з позитивним результатом скринінг-опитування на ТБ), які були мотивовані соцпрацівником, пройшли обстеження та розпочали лікування ТБ.

4. Навчання задіяного персоналу НУО та медичних працівників з питань пацієнт-орієнтованого підходу у веденні осіб, в яких виявлені зміни в легенях при проходженні ФГ скринінгу.

5. Забезпечення регулярного внутрішнього моніторингу програми.

6. Підготовка та надання звітної документації за проектом відповідно до вимог РАТН.

Цільові групи, на які спрямована діяльність проекту:

Особи:

• в яких виявлені зміни в легенях при проходженні ФГ скринінгу;

• з груп ризику при отримані позитивного результату скринінг-опитування на ТБ.

Вимоги до учасників конкурсу:

• Офіційна реєстрація в Україні.

• Доступ до осіб з груп ризику.

• Досвід роботи за останні три роки в галузі роботи з населенням для формування їх прихильності до обстеження та лікування.

• Договір о співпраці з обласним ТБ закладом на підтримку роботи з активного виявлення хворих на ТБ, зокрема за допомогою пересувних флюорографів.

• Налагоджена робота в районах області та досвід співпраці з медичними закладами за останні три роки.

• Творчий підхід до планування, розробки та реалізації заходів проекту, гнучкість та мобільність у виконанні поставлених завдань.

• Наявність ключового персоналу для виконання зазначеної вище діяльності проекту.

Для участі у конкурсі необхідно надати наступний пакет документів:

1. Перелік наданих документів.

2. Конкурсну заявку (не більше 3 сторінок), що містить таку інформацію:

• коротка інформація про організацію та її місію;

• райони області, де налагоджена робота НУО і планується робота по субгранту;

• позитивний досвід роботи в проектах за останніх 3 роки, а саме співпраця з протитуберкульозним закладом та лікувальними закладами загального профілю щодо роботи з хворими на ТБ, що підтверджується листами підтримки та договорами;

• перелік організацій, з якими НУО співпрацювала протягом останніх трьох років, що підтверджується копіями договорів, меморандумів, або листами підтримки;

• коротке пояснення, яким чином пропонується виконувати проект (мета та завдання; чітке описання груп ризику, з якими планується робота по проекту; критерії залучення клієнтів; співпраця та координація дій з КНП «Вінницький обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр» Вінницької обласної Ради, закладами загальної лікувальної мережі та іншими організаціями тощо);

• план та опис запропонованих заходів для виконання об’єму робіт

• якщо активність з раннього виявлення ТБ в регіоні впроваджується в рамках інших субгрантів за кошти інших донорів, то вказати як активності будуть впроваджуватися, щоб не було дублювань.

• перелік ключового персоналу із зазначенням необхідного досвіду для виконання проекту.

3. Копії угод про співпрацю з відповідними медичними установами.

4. Договір про співпрацю з КНП «Вінницький обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр» Вінницької обласної Ради на підтримку роботи з активного виявлення хворих на ТБ, зокрема за допомогою пересувних флюорографів.

5. Лист-підтримки від КНП «Вінницький обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр» Вінницької обласної Ради з переліком працюючих пересувних ФГ апаратів, на яких буде здійснюватися обстеження під час виїздів у відділені райони.

6. Копія витягу з єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців, статуту й довідки про неприбутковий статус організації, завірені мокрою печаткою організації.

7. Підтвердження відсутності боргів щодо сплати податків.

8. Копія документу про статус платника податків; документи, що підтверджують статус неплатника ПДВ, або зобов’язання від учасника про використання порядку звільнення від ПДВ (порядок отримання права на звільнення від оподаткування операцій, що здійснюються в рамках проектів міжнародної технічної допомоги, регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 153 «Про створення єдиної системи залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги»)

9. Банківські реквізити, завірені підписом керівника та головним бухгалтером організації

10. Детальний проект бюджету та пояснення до нього (формат бюджету з орієнтовними статтями витрат додається). Бюджет не повинен містити узагальнених статей (наприклад: стаття «Персонал» має включати зарплату та податки для кожного працівника; стаття «Бонусні виплати за обстежених осіб, які були в контакті з хворим на ХРТБ» має включати грошову винагороду з урахуванням податків; стаття «Моніторингові візити» має включати розрахунок вартості проведення одного візиту (добові, проїзд) та кількість візитів та т.і.).

Примітка: Співвідношення категорій “Програмний менеджмент та адміністративні витрати” (разом) до категорії “Програмні витрати” має відповідати співвідношенню 30% : 70%. Загальний відсоток залучення запропонованих штатних співробітників, в тому числі в інших проєктах, що впроваджує організація-учасник конкурсу, не може перевищувати показник 100%.

Бюджет надсилається двома файлами: в Excel форматі та PDF форматі, який завірений підписами керівника і бухгалтера та печаткою установи.

Умови щодо фінансування

Учасник конкурсу поданням конкурсної заявки:

1. гарантує відсутність вже отриманого або очікуваного фінансування від інших донорів на завдання, які визначені конкурсною заявкою та включені в її бюджет;

2. гарантує, що бюджет конкурсної заявки складено з урахуванням справедливого та обґрунтованого розподілу часток фінансування між донорами.

Якщо передбачена конкурсною заявкою діяльність фінансується іншими донорами, учасник конкурсу має подати бюджет, що відповідає наступним принципам:

• має бути виключена діяльність за проектом, що вже отримала фінансування від іншого донора (за винятком розширення обсягу такої діяльності, при цьому додаткова діяльність/розширення діяльності має бути потрібною та обґрунтованою, доповнювати вже існуючу діяльність, не передбачатиме дублювання діяльності та фінансування, не допускатиме необґрунтованих витрат);

• розподіл часток фінансування діяльності учасника конкурсу між донорами є прозорим, справедливим та обґрунтованим.

Зверніть увагу, що претенденти повинні заявити в своїй пропозиції, що вони розуміють, що організація PATH звільнена від сплати податку на додану вартість (ПДВ), і це звільнення буде застосоване до всіх рахунків-фактур, або що учасник розуміє правила використання порядку звільнення від ПДВ*.

*Згідно зі статтею 1(а) Угоди “товари, поставки та інше майно, що надається або використовується у зв’язку з програмами допомоги Сполучених Штатів, можуть імпортуватися, експортуватися або використовуватися в Україні із звільненням від будь-яких тарифів, зборів, мит, податків на імпорт та інших аналогічних податків або зборів, що накладаються Україною або будь-якою її організацією”.

Інші умови:

До участі у конкурсі допускаються лише конкурсні заявки, які відповідають умовам конкурсу. Відповідність поданої конкурсної заявки умовам конкурсу організатори конкурсу визначають на власний розсуд.

Оцінювання конкурсної заявки буде проводитись організаторами конкурсу, виходячи з власного бачення мети, цілей та завдань конкурсу. Винагородою переможцеві конкурсу буде укладення правочину про надання цільового субконтракту з організацією-організатором конкурсу на умовах, викладених у конкурсній заявці учасника, з урахуванням зауважень експертно-відбіркової комісії та організаторів конкурсу.

Організатор не несе відповідальності за неможливість контакту з учасником конкурсу, якщо будь-яка інформація про учасника повідомлена неправильно. Учасник несе особисту відповідальність за достовірність наданої ним інформації.

У випадку виникнення ситуації, що припускає неоднозначне тлумачення умов конкурсу, та/або питань, не врегульованих умовами конкурсу, остаточне рішення приймається організаторами конкурсу. Рішення організаторів є остаточним та оскарженню не підлягає.

Подання документів

Пропозиції повинні надсилатись в електронному форматі на адресу [email protected] (у темі листа просимо зазначити «Активне виявлення ТБ серед груп ризику Вінницька область») Анастасії Кітик, асистенту РАТН, до 10 січня 2024 року.

За додатковими консультаціями звертайтесь, будь-ласка, до фахівців проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні в РАТН:

- з програмних питань до Оксани Сметаніної, координатора проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», РАТН, [email protected] або за телефоном +38096 558 95 75;

- з фінансових питань до Ольги Балдинюк, фінансового спеціаліста РАТН, [email protected] або за телефоном +38098-256-12-62;

РАТН залишає за собою право вимагати від учасників конкурсу додаткові матеріали або інформацію, що підтверджують відповідність окремих положень пропозицій вимогам конкурсу.

Останній термін подання документів – 10 січня 2024 року до 14:00.

Визначення кандидатів-переможців конкурсу

Кандидатів-переможців конкурсу буде обрано на засіданні комісії, яке, як очікується, відбудеться не пізніше 15 січня 2024 року. Оприлюднення інформації щодо переможців відбудеться протягом 5 (п’яти) робочих днів після офіційного затвердження переможців конкурсною комісією.

Захист персональних даних

У випадку, якщо проектна пропозиція містить персональні дані у розумінні Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 01.06.2010 р., учасник конкурсу зобов’язується забезпечити отримання письмової згоди на збирання, зберігання, поширення та використання інформації про фізичних осіб і осіб, які зазначені у конкурсній заявці, як це передбачено Законом України «Про інформацію», а також отримати від таких фізичних осіб згоду на обробку персональних даних. При цьому така згода має містити вичерпну інформацію, яка передбачена Законом України «Про захист персональних даних».

Поданням конкурсної заявки учасник конкурсу, діючи добровільно, законно, усвідомлено, маючи всі необхідні права та повноваження, надає організаторам конкурсу згоду на обробку даних (персональних та/або ідентифікуючих), а також персональних даних суб’єктів, що передаються/повідомляються учасником конкурсу в конкурсній заявці. Дані учасників конкурсу буде включено до відповідних баз персональних даних організаторів конкурсу. Метою обробки даних учасника конкурсу є забезпечення реалізації відносин, що виникають між організаторами конкурсу та учасником відповідно до цього оголошення та у зв’язку із ним, відносин у сфері господарської та інформаційної діяльності, а також будь-яких інших відносин, що виникають в процесі та/або у зв'язку із оголошенням конкурсу/участю у ньому та вимагають обробки відповідних даних, в тому числі внаслідок виконання обов'язків, встановлених чинним законодавством (включаючи виконання законних вимог органів та посадових осіб державної влади та місцевого самоврядування). Участю у конкурсі учасник підтверджує, що йому надано всю необхідну та належну інформацію, що стосується, в тому числі, але не обмежуючись, мети обробки персональних даних, баз персональних даних організаторів конкурсу, до яких включено дані учасника конкурсу, їх власників та розпорядників, способів захисту персональних даних. Участю у конкурсі учасник також підтверджує та гарантує, що йому повідомлено про права суб’єктів персональних даних, передбачені ст. 8 Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 01.06.2010 р.

Правила та умови

A. Повідомлення про відсутність зобов’язання щодо пропозицій

PATH залишає за собою право відхилити будь-які чи всі цінові пропозиції, отримані у відповідь на запрошення до участі у конкурсі, і жодним чином не зобов’язана приймати будь-яку цінову пропозицію.

Б. Конфіденційність

Вся інформація, надана PATH у цьому запрошенні, повинна розглядатися як конфіденційна. В разі, якщо будь-яка інформація буде недоречно розголошена, PATH шукатиме відповідних дозволених засобів правового захисту. Пропозиції, обговорення та вся інформація, отримана у відповідь на це запрошення буде розглядатися як суворо конфіденційна.

В. Повідомлення про конфлікт інтересів

Організації, які беруть участь у конкурсах PATH, повинні заявити контактній особі щодо цієї закупівлі, яка вказана у цьому оголошенні, про будь-який наявний чи потенційний конфлікт інтересів. Конфлікт інтересів може бути наявним, якщо: існують особисті стосунки з співробітником РАТН, які становлять значний фінансовий інтерес, членство в правлінні, інша посада, право власності або право на інтелектуальну власність, що може суперечити з зобов’язаннями постачальника перед РАТН. Учасники конкурсу і PATH захищені, коли є повідомлення про наявні чи можливі конфлікти інтересів. У разі потреби, PATH розробить план врегулювання, що забезпечить зменшення потенційних ризиків, які виявилися в результаті повідомлення про конфлікт інтересів.

Г. Комунікація

Вся комунікація стосовно цього запрошення повинна бути адресована відповідним сторонам в РАТН, вказаним в розділі «Подання документів». Звернення до третіх сторін, задіяних у проекті, до експертної групи чи будь-якої іншої сторони може розглядатися як конфлікт інтересів і може призвести до дискваліфікації пропозиції.

Д. Прийняття

Прийняття пропозиції не означає прийняття правил і умов цієї пропозиції. PATH залишає за собою можливість домовлятися про остаточні правила і умови шляхом переговорів. Крім того, ми залишаємо за собою право вести переговори щодо суті пропозицій фіналістів, а також щодо можливості прийняття частини складових пропозиції, якщо це необхідно.

Е. Право на кінцеві переговори

PATH залишає за собою можливість вести переговори про остаточну вартість і обсяг робіт та залишає за собою можливість обмежувати або долучати треті сторони до таких переговорів на власний розсуд PATH.

Є. Обмеження третіх сторін

PATH не представляє, не гарантує та не діє як агент будь-якої третьої сторони у зв’язку з цим оголошенням. Це оголошення не уповноважує жодну третю сторону зобов’язати чи нав’язати РАТН будь-яким чином без висловлення нашої згоди у письмовій формі.

Ж. Дійсність пропозиції

Надіслані у відповідності до цього оголошення пропозиції повинні бути дійсними протягом 90 днів з дати, встановленої для надання пропозиції. Термін дійсності пропозиції повинен бути вказаний у самій пропозиції, що надіслана PATH.

Звертаємо Вашу увагу!

Організатори конкурсу не несуть відповідальності за роботу Інтернету, будь-які помилки, внаслідок яких документи проектної пропозиції не завантажились, були загублені чи пошкоджені; у випадку виникнення форс-мажорних обставин.

Про результати конкурсу учасників буде повідомлено електронною поштою протягом 5 (п’яти) робочих днів після офіційного затвердження переможців конкурсною комісією.

Матеріали, подані на конкурс, не рецензуються.

Причини відмови у підтримці проектної пропозиції не повідомляються. Рішення щодо необрання виконавчого партнера оскарженню не підлягає.

Учасник несе особисту відповідальність за достовірність наданої інформації.

Участь у конкурсі є підтвердженням погодження учасника з усіма умовами конкурсу та його зобов’язаннями належно їх виконувати.

 

Бажаємо успіху!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.