bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс кращих практик-власних справ на основі використання лісових ресурсів
20.11.2023

Цей конкурс саме для вас, якщо Ви отримуєте доходи від дбайливого використання лісових ресурсів і водночас завдяки цій діяльності покращуєте добробут своєї громади.

Конкурс спрямований на популяризацію та розвиток власної справи на основі використання лісових ресурсів.

Конкурс має на меті підтримати кращі практики, які сприяють:

Соціальному й економічному розвитку громад, які використовують лісові ресурси, зокрема, диверсифікації видів діяльності, розвитку альтернативних джерел доходів від використання лісових ресурсів, екотуризму, недеревної продукції лісу, ремесел та збереження природної спадщини.

Сталому та екологічному розвитку: використання лісових ресурсів у сталий спосіб, який не шкодить природі та зберігає екосистемну рівновагу.

Співпраці та соціальній відповідальності: ефективна співпраця між підприємствами, громадами та вразливими верствами населення; зміцнення громад, що дозволяє лісозалежним громадам активно брати участь у прийнятті рішень, пов’язаних з управлінням лісами.

Територія конкурсу

Закарпатська та Івано-Франківська області України.

Організатор конкурсу

Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА», https://forza.org.ua, в рамках під-проєкту «Сприяння трансформації громад, залежних від лісових ресурсів», метою якого є посилення спроможностей громад, залежних від лісових ресурсів, в Українських Карпатах задля покращення їхнього економічного та соціального становища шляхом використання у сталий спосіб переваг, які надають навколишні лісові та інші природні ресурси.

Проект виконується у співпраці з Швейцарським федеральним інститутом досліджень лісів, снігу і ландшафтів (WSL) та фінансується Секретаріатом Швейцарії з питань досліджень, освіти та інновацій.

Хто може подаватись на конкурс?

В конкурсі можуть брати участь фізичні особи-підприємці та юридичні особи недержавної форми власності.

Умови участі:

  • • офіційна реєстрація та відсутність юридичних і правових перешкод для підприємницької діяльності згідно з вимогами українського законодавства
  • • доведений попередній досвід ведення діяльності
  • • належність до мікро (із кількістю працюючих до 10 осіб ) або малого підприємства (із кількістю працюючих від 10 до 50 осіб)
  • • здійснення поточної/запланованої діяльності на території Закарпатської або Івано-Франківської областей

Конкурс не має змоги підтримати підприємства, що належать до оборонної промисловості, здійснюють виробництво або торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, а також інших заборонених законодавством України товарів та послуг.

Від одного заявника може бути подана тільки одна заявка.

Подання заявки не гарантує отримання нагороди та іншої підтримки в рамках цього конкурсу.

Нагороди конкурсу

Нагорода, спрямована на розвиток власної справи, надається у формі товарів або послуг, призначених для розвитку цієї справи:

1 місце – нагорода розміром до 160 000 гривень.

2 місце – нагорода розміром до 120 000 гривень.

3 місце – нагорода розміром до 80 000 гривень.

Приклади нагород (невичерпний список): прилади, устаткування, обладнання, матеріали, виготовлення технічних умов, проектно-кошторисної документації, логотипу, створення вебсайту, етикетки, послуги СММ, тощо.

Нагороди не призначені на покриття поточних операційних витрат (на оплату праці та сплату податків, офісні витрати, оренду, комунальні послуги, паливо, енергію, зв’язок, придбання сировини тощо) та на проведення заходів. Грошовий еквівалент нагороди не виплачується.

Нагорода має бути співфінансована переможцем на рівні 5% до загального грошового еквіваленту нагороди.

Конкурсний Комітет спільно із переможцями конкурсу визначає, на що саме будуть витрачені нагороди переможців. З обраними переможцями буде укладено договір про безоплатну передачу нагороди та умови її використання.

Подані конкурсні заявки, які відповідають умовам конкурсу, але не були відібрані для нагородження, в якості мотивації будуть популяризовані у соціальних мережах та друкованих медіа.

Що можна подавати на конкурс?

На конкурс можна подавати опис діючої власної справи, пов’язаної із використанням лісових ресурсів (переробка/обробка деревини, недеревинні продукти лісу, послуги тощо) для виробництва товарів та послуг з доданою вартістю.

Якщо Ви сумніваєтеся, чи є Ваша власна справа прийнятною, зателефонуйте нам або напишіть:

Наталія Волошина / Радміла Устич +38 067 310 16 31 (в робочі години)

[email protected] [email protected].

Заявка має бути написана українською мовою, заповнена на комп’ютері. Загальний обсяг заповненої заявки – максимум 5 аркушів формату А4, шрифт Times New Roman, 12-й кегль, інтервал 1.15, поля (2 см з усіх боків). Формат word або pdf.                                                                                                      

До заявки просимо додати фотографії, що ілюструють вашу справу, та заповнену Декларацію доброчесності.

В полі тема листа зазначити: КОНКУРС КРАЩИХ ПРАКТИК-ВЛАСНИХ СПРАВ.

Заявку слід подати до 31 грудня 2023 року на електронну пошту: [email protected].

Неповні або заповнені від руки заявки не розглядатимуться.

Організатори поінформують учасників конкурсу та переможців про результати до 31 січня 2024 р.

В ході заповнення заявки учасники конкурсу можуть контактувати ГО ФОРЗА для отримання консультацій з її заповнення, до 20 грудня 2023 року:

Наталія Волошина / Радміла Устич +38 067 310 16 31 (в робочі години).

[email protected], [email protected].

Документи конкурсу: оголошення, форма заявки та декларація доброчесності знаходяться за посиланням:https://drive.google.com/drive/folders/1AlvO1cem0ou1nUchttAZXvyJTxu-Bj4l?usp=drive_link.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.