bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Грантовий конкурс із прикладних проблем енергетики
07.02.2011

 

Фонд цивільних досліджень та розвитку (CRDF Global) в Україні приймає заявки на Конкурс із прикладних проблем енергетики за Програмою спільних наукових проектів 2010/2011 років. Кандидати на участь у конкурсі - спільні групи дослідників із США та України.

За програмою будуть надані гранти в сумі до 88 000 доларів США на період до двох років на підтримку наукових розробок, які здійснюють спільно американські та українські науковці.

Визнаючи важливість міжнародної координації досліджень у цій галузі, CRDF Global підтримає американсько-українські дослідницькі групи, що працюватимуть над удосконаленням існуючих і створенням нових технологій ефективного використання енергетичних ресурсів, спрямованих на зменшення втрат енергії, використання альтернативних і поновлюваних енергетичних ресурсів у найбільш енерговитратних секторах економіки, як в Україні, так і в США.

 

Спільна програма приймає заявки з наступних напрямів досліджень:

  • енергоефективність у сільському господарстві;
  • енергоефективність у промисловості;
  • зниження енерговитратності в металургії;
  • енергоефективні транспортні системи та машини;
  • енергоефективні будинки та їхні обладнання, компоненти та системи;
  • виробництво та використання енергії з альтернативних і поновлюваних джерел (біопалива, гідроенергетика, сонячна енергетика, вітрова енергетика, паливні елементи).

Наукова група може звернутись за індивідуальною фінансовою підтримкою аспіранта, що входить до складу групи.

Аспірантська стипендія може включати плату за навчання і додаткові пільги. Для аспіранта, ім’я якого ще не відоме, але участь якого планується, потрібно чітко зазначити його/її участь в описі бюджету.

Донор: CRDF Global

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.