bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для ТГ Запорізької, Харківської та Донецької областей на створення освітніх хабів
25.08.2023

Запрошення до участі в конкурсі.

Благодійна організація “Благодійний фонд “Посмішка ЮА” оголошує конкурс на створення 6 (шести) освітніх хабів в громадах Запорізької області, 6 (шести) освітніх хабів в громадах Харківської області та 2 (двох) освітніх хабів в громадах Донецької області в рамках реалізації проєкту «Багатосекторальна підтримка людей, які постраждали від бойових дій у південних та східних регіонах України». 

До участі у конкурсі запрошуються територіальні громади Запорізької, Харківської та Донецької областей.

Оскільки наразі освіта перейшла в режим онлайн, особливо в прифронтових регіонах, яким є Запорізька, Харківська та Донецька області, є необхідність в освітніх просторах, де діти, в яких немає доступу до гаджетів та обладнання за допомогою якого можна отримувати онлайн освіту, можуть щоденно продовжувати навчання. Онлайн-освіта залишається основним методом отримання освіти для дітей, які проживають у  вище зазначених областях.

Цільова аудиторія - діти Запорізької, Харківської та Донецької областей та внутрішньо переміщені особи, які проживають в громадах цих областей та не мають доступу до обладнання, за допомогою якого можна отримувати онлайн - освіту.

Створення освітнього хабу передбачає облаштування безпечного місця, направленого  на подолання цифрового розриву; створення простору, де діти зможуть отримати доступ до освіти, з додатковими заходами, уроками, гуртками, майстер-класами тощо.  Передбачається оснащення освітніх кімнат, де будуть мати змогу отримати доступ до формального та неформального навчання.

У таких комп’ютерних класах діти зможуть продовжити шкільне навчання онлайн. Буде запрошено навчений викладацький склад для полегшення навчання.

Кімнати будуть обладнані для комфортного перебування відвідувачів простору,  та укомплектовані необхідним обладнанням для онлайн-навчання, а саме ноутбуками, мишками, роутерами для інтернету, навушниками, принтерами, канцелярією. 

Обов’язкові умови участі:

  1. Громада або колективний центр може забезпечити безперебійне функціонування освітнього хабу в робочий час з 9:00 до 17:00 до кінця проекту, а саме до 30.06.2024 р.;
  2. Громада або колективний центр  може забезпечити вільний доступ дітей до меблів та обладнання в робочий час освітнього хабу  з 9:00 до 17:00 до кінця проекту, а саме до 30.06.2024 р.;
  3. Наявність бомбосховища або укриття в місці, де буде обладнано освітній хаб або поруч із ним;
  4. Згода вчителів пройти від кваліфікованих співробітників БО “БФ “Посмішка ЮА” та інших фахівців навчання спрямоване на задоволення конкретних потреб дітей, що виникають із-за війни, включаючи чутливі до травм підходи до навчання, психосоціальну підтримку, співдію онлайн-освіти та прискорене навчання для тих, хто пропустив період навчання в школі;
  5. Підписання меморандуму про співпрацю з БО “БФ “Посмішка ЮА”. 

БО “БФ “Посмішка ЮА” розглядає можливість мінімального ремонту класів та забезпечує освітні простори технічним обладнанням .

Організації-партнери забезпечують навчання та оплату послуг спеціалістів для роботи в освітніх просторах, які задіяні у проєкті. Також проведення тренінгів для викладацького складу та спеціалістів в громаді, які зацікавлені в розвитку своїх в навичок в психосоціальній підтримці, профілактиці вигоряння та інших тем. 

Пристрої та меблі закуплені для освітніх хабів будуть передані в дар громадам або установам для використання  на благо освітніх потреб дітей.

 

Як подати заявку на участь в конкурсі?
Бажання взяти участь у конкурсі можна оформити у довільній формі листа. Обов’язково у листі вказати: назву громади або колективного центру; адресу, квадратуру місця де буде обладнано освітній хаб; наявність бомбосховища або укриття; дотримання санітарних норм у приміщенні та в укритті; відсутність великих панорамних вікон у кімнаті, де буде обладнано освітній хаб; за можливості найнижчий поверх; контакти відповідальної особи;  лист скріпити підписом та печаткою голови громади або установи які беруть участь у конкурсі.

Скан копію підписаного листа у форматі PDF необхідно надіслати на електронну пошту [email protected] до 31.08.2023 року включно. В темі листа зазначити “DLC участь у конкурсі й вказати назву своєї громади” та повідомити телефонним дзвінком координаторку освітнього напрямку Тюріну Юлію на номер +380993303555.

Контакти

  • Тюріна Юлія
  •  +380993303555.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.