bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Act to Support»: конкурс civic tech рішень
31.05.2023

До 25 червня триває відбір до акселераційної програми та конкурсу проєктів цифрових інструментів «Act to Support».

Десять громадських організацій отримають фінансування для розробки інструментів civic tech, спрямованих на підтримку ВПО, зокрема молоді, малого та мікробізнесу, громад, які приймають переселенців, а також вирішують інші проблеми, які виникли або загострилися внаслідок війни.

Кожен із переможців отримає нагороду до 20 000 євро на реалізацію свого проєкту. Підтримку можна дістати як на розробку нових продуктів, так і суттєве покращення чи доповнення тих, над якими організація вже працює. Йдеться про чат-боти, сайти, застосунки та інші цифрові рішення.

Щоб податися на конкурс, слід ознайомитися з умовами на сайті конкурсу: www.act2support.in.ua – та заповнити аплікаційну форму до 25 червня 2023 року.

Участь можуть взяти організації громадянського суспільства, які працюють над розробленням цифрових інструментів, а саме – благодійні організації, громадські об’єднання, інші юридичні особи, що зареєстровані в Україні та мають статус неприбутковості.

«За даними Мінреінтеграції, в Україні станом на лютий 2023 року було обліковано близько 4,8 млн внутрішньо переміщених осіб, однак їхня реальна кількість становить від п’яти до майже семи мільйонів. Виклики, які породила війна для ВПО, у тому числі бізнесу, молоді та для громад, які їх приймають, – величезні. Заохочуємо ГО пропонувати власні ідеї та проєкти інноваційних рішень, які допоможуть ці виклики долати та зробити свій внесок у відновлення України», – зазначив Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа.

Конкурс відбудеться у кілька етапів. На першому етапі експертна комісія запросить 40 найкращих проєктів до участі в ідеатоні, на якому журі конкурсу обере 20 учасників акселераційної програми. Зрештою, на демодні будуть визначені 10 переможців, які отримають до 20 000 євро винагороди на реалізацію свого civic tech інструменту.

Конкурс організований Фондом Східна Європа у межах проєкту «Фенікс» за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.