bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс мікро-грантів для включення ВПО в життя приймаючих громад - «Ділимося Хлібом»
16.05.2023

За даними Комісії ООН з гуманітарних питань, після 24 лютого 2022 року 18 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними цивільними особами внаслідок військової ескалації в Україні. Місцеві громади сіл та міст України, приймають до 8 мільйонів людей з постраждалих східних і південних районів.

Переміщені нерідко живуть без місцевих друзів і людської підтримки. Вони втратили роботу і не мають доходів для підтримки власних сімей. Більшу частину часу проводять вдома. Мають депресивне бачення майбутнього і турбуються про втрачений рівень життя.

Муніципалітети приймаючих громад не завжди застосовують ефективні методи, часто не мають готових рішень того, як можливо ефективно вирішити проблему інтеграції (включення) ВПО у суспільне й економічне життя громади.

Фундація імені князів-благодійників Острозьких https://pbof.org.ua/2023/02/13/ditunovo/ за підтримки Global Fund for Community Foundations впровадила кампанію включення ВПО в активне суспільне й економічне життя громади «Ділимося Хлібом». Що є ефективним методом трудо-арт-терапії базованої на глибоких національних традиціях. Ця методика була описана у спеціальному підручнику для організаторів-фасилітаторів і відтворена у навчальному фільмі https://www.youtube.com/watch?v=67r4Yjh5s3E&t=890s 

 

Мета конкурсу мікро-грантів:

Забезпечити включення внутрішньо переміщених осіб та інших нужденних груп у соціальне та економічне життя щонайменше 7 громад шляхом надання мікрогрантів на проведення інтеграційних сесій з виготовлення та розподілу хліба, а також проектів соціального партнерства між місцевими жителями, муніципальними установами та підприємцями, що створить передумови для використання інструментів, які застосовуються фондами громад.

До участі в конкурсі мікрогрантів запрошуються місцеві благодійні та громадські організації, а також ініціативні групи громадян та волонтерські і молодіжні центри з громад із великою концентрацією ВПО з наступних областей України: Дніпропетровська, Рівненська, Волинська, Вінницька, Львівська, Івано-Франківська, Полтавська, Київська, Хмельницька, Житомирська. 

Визначення пріоритетних областей не позбавляє можливості подавати пропозиції з інших регіонів України. 

 

Співпраця з грантерами відбуватиметься у 2 етапи. 

1. Потенційні отримувачі мікрогрантів пройдуть тренінг для фасилітаторів для організації та проведення інтеграційних заходів з включенням ВПО у соціальне та економічне життя громад через спільне випікання хліба з місцевими лідерами для розподілу хліба з місцевими малозабезпеченими сім’ями, волонтерськими центрами, тощо. 

3-денний тренінг включатиме участь у спільному випіканні та розподілі хліба з громадою, а також поглиблений курс з організації та модерації заходів, інтеграції ВПО та інших груп, які потребують включення в соціальне та економічне життя громади. Учасники тренінгу (не менше 14 осіб) отримають детальні інструкції з підготовки проєктів на здобуття мікрогрантів.

2. Надання мікро-грантів місцевим волонтерським групам, неприбутковим, або благодійним організаціям, які зацікавлені у використанні інструментів розвитку громад. В першу чергу для здійснення інтеграційних сесій «Ділимося Хлібом» та обміну досвідом за участю ВПО та місцевих лідерів громад.

 

Термін виконання мікро-проєктів: 2-5 місяців. 

Максимальна сума конкурсу складає еквівалент до 10 000 Дол. США.

Оптимальний розмір кожного мікро-гранту становитиме до 1000 Дол. США.

Для участі у конкурсі пропонуємо заповнити реєстраційну форму https://bit.ly/43fikbo 

 

Кінцевий термін подання заявки: 31 травня 2023 року.

Тренінг для учасників конкурсу відбудеться у червні 2023 року. 

Орієнтовний початок мікро-проєктів, які будуть подані учасниками після тренінгу - липень 2023 року 

 

Якщо у Вас виникнуть будь які запитання щодо участі у навчанні організаторів-фасилітарів інтеграційних сесій «Ділимося Хлібом» та\чи конкурсі мікро-грантів пропонуємо звернутися до керівника проєкту Фундації імені князів-благодійників Острозьких “Включення внутрішньо переміщених осіб у соціальне та економічне життя приймаючих громад” Руслана Краплича:

тел.: 0503392518 (Телеграм, Вайбер, Ватсап), [email protected].  

 

Контакти

  • тел.: 0503392518 (Телеграм
  •  Вайбер
  •  Ватсап)
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.