bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЄС LIFE 2023 запрошує українські організації до участі в програмі з захисту довкілля
28.04.2023

 

Фінансування в обсязі 611 мільйонів євро було забезпечено для конкурсів проєктних пропозицій за програмою LIFE на 2023 рік, оголошених Європейською Комісією.

Програма LIFE – це фінансовий інструмент Європейського Союзу для реалізації заходів із захисту довкілля та боротьби зі змінами клімату, який діє з 1992 року. Україна приєдналася до Програми в червні 2022 року.

За програмою LIFE 2023 Євросоюз планує надавати гранти для реалізації проєктних заходів у сферах охорони природи та навколишнього середовища, пом’якшення наслідків змін клімату та адаптації до них, проєктів переходу на екологічно чисту енергію тощо.

 

Українські організації мають право брати участь у різних конкурсах за Програмою LIFE 2023; втім, існує три проєкти, спеціально призначених саме для України:

•  Підтримка впровадження Директиви про диких птахів (Пташиної Директиви) та Директиви про збереження типів оселищ (Оселищної Директиви) та Natura 2000 в Україні та Молдові на основі спеціальних природоохоронних територій Смарагдової мережі в рамках Бернської конвенції.

•  Phoenix (Фенікс): Проєкт комплексної орієнтації на нову екологічну інфраструктуру в українських містах – відходи.

•  Phoenix (Фенікс): Проєкт комплексної орієнтації на нову екологічну інфраструктуру в українських містах – вода.

 

Загальну інформацію про конкурси проєктних пропозицій можна знайти на сторінці програми LIFE

З більш детальною інформацією, у тому числі про вищезазначені проєкти, а також про документи, критерії та умови участі, процедуру визначення переможців тощо, можна ознайомитися тут.
 

 

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.