bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фотоконкурс Сentropa/ESJF «Єврейські кладовища в Україні»
20.03.2023

Конкурс відкритий для студентської молоді, яка навчається і захоплюється мистецтвом фотографії. Ми пропонуємо вам обрати одне чи кілька єврейських кладовищ (місце розташування і стан кладовища не має значення) і з допомогою об’єктиву фотоапарата створити свою художню фотоінтерпретацію цих місць, які мовою їдиш називають «Бейс Ойлем» («Дім світу»).

Дуже багато єврейських кладовищ (насправді більшість) сьогодні перебувають у незадовільному стані. Вони забуті і покинуті, густо вкриті чагарниками, не завжди належно захищені і огороджені. І попри це некрополі залишаються об’єктами цікавої, а подекуди таємничої культурної спадщини, якою не варто нехтувати. Мета цього конкурсу – віддати шану та привернути увагу громадськості (особливо молоді) до єврейської некропольної спадщини в Україні і фотографія - один з способів побачити і відкрити її для себе під новим кутом зору.

Спробуйте передати через фотографії ваше сприйняття кладовищ. Не важливо якими вони будуть (чорно-білими чи кольоровими), зробленими камерою з телефону чи професійним фотоапаратом, на плівку чи Polaroid, важливо створити власну фотоісторію кладовища, показати його культурну цінність і підкреслити історичну та мистецьку значущість. Оскільки конкурс триватиме до квітня 2023 року, ви можете фотографувати одне й те саме кладовище в різні пори року (восени та взимку).

Журі в складі трьох професійних фотографів визначить найкращі роботи, з яких буде створено міні фотовиставку. Переможці претендуватимуть на три грошові премії:

-       1 місце: 1000 €;

-       2 місце: 600 €;

-       3 місце: 400 €.

До конкурсу допускаються проекти лише студенти та студентки, які навчаються мистецьких і культурологічних напрямках вузів у наступних країнах: Грузія, Литва, Молдова, Польща, Румунія, Угорщина, Україна, Словаччина.

Дедлайн конкурсу – 30 квітня 2023 р.

Дізнайтеся більше про правила, умови та порядок участі тут: https://www.jewishcemeteries.eu/competitions/jewish-cemeteries-photography-competition-for-university-students/

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.