bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів для громадських організацій «Наш кордон в умовах російської агресії проти України»
10.02.2023

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій в рамках програми «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», що фінансується Європейським Союзом, оголошує конкурс грантів для громадських організацій «Наш кордон в умовах російської агресії проти України».

Орієнтовний  розмір гранту: 180 000 -  200 000 грн.

Максимальний розмір гранту: 250 000 грн.

Загальний бюджет конкурсу: 1 300 000 грн.

Тривалість проектів: 8 - 9 місяців, але не пізніше 30 листопада 2023 року.

Кінцевий термін подання грантових заявок: 24.02.2023 (24.00)

Орієнтовна дата засідання Грантової комісії: 03.03.2023

Очікувана дата початку реалізації проектів: 10.03.2023

 

З січня 2020 року ІЕД реалізує проект «Підтримка Громадської ініціативи “За чесну та прозору митницю”. Проєкт спрямований на здійснення заходів зі сприяння успіху в реалізації реформ у митній сфері шляхом зміцнення спроможності організацій громадянського суспільства (ОГС) та активізації діалогу між державою та неурядовими організаціями.

 

Мета конкурсу

Посилення спроможності громадських організацій здійснювати моніторинг якості надання сервісів регіональними митницями Держмитслужби та Держприкордонслужбою в умовах війни.

 

Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу

До участі у конкурсі запрошуються неприбуткові організації громадянського суспільства, які мають:

•  статус неприбутковості та офіційно зареєстровані в Україні не пізніше ніж за 1 рік до дати оголошення конкурсу;

•  спроможність впроваджувати грантові проєкти та звітувати за ними (включаючи фінансове звітування);

•  наявність будь-якого з інформаційних каналів (сторінка у фейсбуці, телеграмі, Твіттері, інстаграмі, веб-сайт тощо).

 

Пріоритети конкурсу

1. Моніторинг задоволеності якістю сервісів, які надаються регіональними митниці Держмитслужби та Держприкордонслужбою (щодо режиму переміщення товарів через митний кордон та перетину державного кордону громадянами України) (див. прикр. файл із інструкцією про проведення такого моніторингу "Інструкція з проведення моніторингу”)

2. Проєктна діяльність має передбачати широке інформування громадськості про хід реалізації проєкту та його результати (розсилку матеріалів проєкту, повідомлення в соціальних мережах, ЗМІ тощо) не рідше одного разу на два тижні.

3. Отримувач гранту відповідає за моніторинг стану впровадження проєкту та оцінювання його результатів, дотримання комунікаційної політики та брендування проєктів ЄС. Отримувач гранту подаватиме звіти у форматі, визначеному ІЕД.

Не підтримуватимуться витрати на закупівлю гуманітарної допомоги, придбання медикаментів, обладнання та будь-яких інших товарів для ВПО, також облаштування місць проживання для ВПО, організації їх харчування, здійснення будівельних та ремонтних робіт.

 

Інші суттєві умови

Орієнтовний розмір гранту – 180 000 – 200 000 грн

Максимальний розмір гранту – 250 000 грн

Загальний бюджет конкурсу – 1 300 000 грн

Тривалість проєктів – 8-9 місяців, але не пізніше 30 листопада

Кінцевий термін подання грантових заявок - 24.02.2023 (24.00)

Орієнтовна дата засідання Грантової комісії - 03.03.2022

Очікувана дата початку реалізації проектів - 10.03.2023

Від потенційних отримувачів грантів очікується виконання завдань, викладених в Інструкції з проведення моніторингу. Водночас, вітаються пропозиції щодо інших активностей, які сприятимуть досягненню мети проєкту.

Зверніть, будь ласка, увагу на аплікаційну форму, бюджет проєкту (із рекомендаціями з підготовки бюджету проєкту), стандартну грантову угоду, методологію оцінки грантових заявок та критерії прийнятності, з якими ви можете ознайомитись нижче!

Додаток А. Аплікаційна форма

Додаток Б. Бюджет проєкту (Рекомендації з підготовки бюджету проєкту)

Інструкція з проведення моніторингу – інструкція

Інструкція до матриці проекту

Додаток С. Стандартна грантова угода

Методологія оцінки грантових заявок

Критерії прийнятності

Проєктні пропозиції з додатками слід надсилати на адресу [email protected] одним електронним листом. Додатки до проєктної пропозиції мають бути додані у форматі .docx, .xlsx або .pdf. Кожен додаток слід надсилати одним окремим файлом. У випадку неможливості надіслати проєктну пропозицію одним електронним листом (в разі великого обсягу додатків), грантова заявка може бути розміщена на файлообмінних системах із зазначенням посилання на неї.

Подані на конкурс матеріали не рецензуються. Про результати конкурсу буде повідомлено публічно та окремим листом організації.

Рішення про підтримку або відхилення грантової заявки схвалюється колегіально Грантовою комісією. Грантова комісія залишає за собою право надати заявнику вимоги щодо доопрацювання грантової заявки.

Остаточне рішення щодо грантової заявки оскарженню не підлягає.

Причини відмови в підтримці грантових заявок не повідомляються.

 

Зверніть увагу, що консультації щодо оформлення грантових заявок не надаються телефоном. У разі виникнення додаткових запитань, листи, будь ласка, надсилайте на електронну адресу [email protected].

 

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.