bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дослідницькі стипендії з культурної та інтелектуальної історії при Інституті Варбурґа
18.11.2008

Інститут Варбурґа (The Warburg Institute, Лондон) пропонує короткотермінові стипендії (на два, три та чотири місяці) для молодих науковців, які досліджують впливи та трансформації античної класичної культури в культурі Європи. Стипендії пропонуються на 2009 – 2010 академічний рік для дослідників різних гуманітарних дисциплін.
 
Інститут пропонує 5 типів короткотермінових іменних стипендій, що надаватимуться молодим науковцям (аспірантам та тим, хто вже отримав науковий ступінь) на 2009 – 2010 академічний рік:
 
  1. Brian Hewson Crawford Fellowship. Двомісячна стипендія для дослідження будь-якого аспекту класичної традиції в європейській культурі. Стипендію надаватимуть дослідникам з європейських країн (окрім Великої Британії).
  2. Henri Frankfort Fellowship. Двомісячна або тримісячна стипендія для вивчення інтелектуальної та культурної історії Близького Сходу (суспільство, історія архітектури і мистецтва, релігія, філософія, наука), стосунків між культурами Давнього Єгипту та Месопотамії та їхнього впливу на подальші цивілізаційні процеси.
  3. Albin Salton Fellowship. Ця двомісячна стипендія пропонується для тих, хто досліджує культурну взаємодію між Європою, Сходом та Північною і Південною Америкою в період пізнього Середньовіччя, Ренесансу та ранньомодерної доби. Стипендія підтримує науковців, котрі вивчають формування європейської культури та ідентичності в контексті впливів інших культур.
  4. Grete Sondheimer Fellowship. Двомісячна стипендія для проведення досліджень у будь-якій галузі, що становить цікавість для Інституту Варбурґа (антична класична культура, її зв’язки з європейською культурою пізніших періодів).
  5. Frances A. Yates Fellowships. Пропонуються двомісячні, тримісячні та чотиримісячні стипендії для дослідження будь-якого аспекту європейської культурної та інтелектуальної історії.
 
Подаватися на стипендії Інституту можуть європейські науковці на початковому етапі роботи над дисертацією (мінімум 1 рік дослідницької роботи) або ті, хто здобули науковий ступінь не довше, ніж п’ять років тому.
 
По закінченні терміну перебування в університеті науковці надають Інституту стислий письмовий звіт про результати роботи.
 
Для участі в конкурсі кандидати мають надіслати Директорові листа, який має містити:
  • стислий життєпис апліканта;
  • план дослідницького проекту (не більше, ніж на 2 сторінки);
  • інформацію про гранти, отримані раніше;
  • імена та адреси трьох людей, котрі надішлють Директорові листи в підтримку апліканта;
  • вказівку про тривалість (2, 3, 4 місяці) бажаної стипендії.
Уся інформація, включно з рекомендаційними листами, має бути одержана до 3 грудня 2008 року.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.