bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення (Донецька область)
22.12.2022

Громадська організація  «Наша допомога» оголошує прийом заявок на участь в конкурсі міні-грантів, за проєктом «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення», що впроваджується МБФ «Альянс громадського здоров’я», та фінансується Christian Aid.

          Мета конкурсу: підтримка ініціатив спільнот для покращення їх добробуту в умовах війни та розвитку їх потенціалу для подальшої допомоги нужденним.

        Географія конкурсу: Донецька область  

        Завдання та пріоритети конкурсу:

        1. Заходи спрямовані на вирішення безпосередніх гуманітарних потреб спільнот:

•-  представників уразливих до ВІЛ груп,

•-  жінок з дітьми,

•-  багатодітних сімей,

•-  внутрішньо переміщених родин,

•-  інвалідів,

•-  людей, що опинилися у складних життєвих обставинах та інші.

        2. Організація доступу до ресурсів першої необхідності (води та харчування – наприклад, ремонт та облаштування гуртожитку, шелтеру, пунктів незламності, тощо), ліків, медичної допомоги; відновлення задовільних умов для проживання (окрім капітальних ремонтів помешкань) та інші за обставинами. Вигода від цільової благодійної допомоги повинна бути для багатьох представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо.

           3. Розв’язання конкретних проблем спільнот із наявними внутрішніми та/або міжнародними центрами допомоги, в тому числі центрами підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО), місцевими органами самоврядування, територіальними громадами, волонтерськими ініціативами та іншими.

           Учасники конкурсу: 

                  Ініціативні групи спільнот можуть охоплювати людей, що потребують нагальної гуманітарної допомоги.

УВАГА!

Що таке ініціативна група спільноти? 

Це група людей/представників певної спільноти, сформована для вирішення конкретної проблеми чи реалізації громадської ініціативи/проекту. Ініціативна група займається підготовкою та поданням заявки на отримання цільової благодійної допомоги, а в разі отримання фінансування – реалізацією та звітністю відповідно до затвердженої заявки.

Ініціативні групи можуть бути як офіційно зареєстрованими організаціями (наприклад, НУО, громадська організація, волонтерський рух, благодійний фонд, релігійна організація тощо), так і незареєстрованими групами, які об’єдналися для вирішення проблеми на територіях, звільнених від окупації або в місцях перебування значної кількості внутрішньо переміщених осіб. 

ВАЖЛИВО: Не Зареєстровані групи та громадські ініціативи повинні подавати заявку на конкурс разом з партнерською зареєстрованою організацією, зареєстрованою юридичною особою, яка виступає партнером-представником Ініціативної групи спільноти задля вирішення проблеми чи реалізації проекту, при цьому така організація повинна бути внесено до Реєстру неприбуткових організацій та установ, або надати в заявці обґрунтоване пояснення щодо відсутності такої партнерської організації.

У рамках цього проекту цільова благодійна допомога не надається прибутковим юридичним особам, політичним партіям, урядовим інституціям.

          Порядок подання проєктних пропозицій

          Будь ласка, уважно прочитайте повний текст оголошення про конкурс перш ніж приступати до написання проєктної пропозиції;

          Всі заявники повинні:

•-  бути спроможними успішно виконати усі описані в повному тексті оголошення активності у рамках конкурсу.

•-  подати повний пакет проєктних документів (див. перелік нижче) до вказаного терміну.

  Проєктні пропозиції мають бути подані в електронному вигляді на адресу  [email protected]  не пізніше 20:00 08 січня 2023 року. В темі листа зазначте: «Заявка на конкурс з надання цільової благодійної допомоги ініціативним групам  спільнот – [назва ОГС]».

Посилання на аплікаційну форму (Додаток 1) 

Посилання на форму бюджету (Додаток 2) 

           

Склад проєктної пропозиції

  1. Заповнена аплікаційна форма (Додаток №1 до Оголошення) і форма бюджету (Додаток № 2 до Оголошення).
  2. будь-які інші документи, що можуть бути корисними у прийнятті рішення (наприклад, фото, відео-матеріали, посилання на соціальні мережі тощо).

У разі необхідності уточнення деталей проєктної заявки представники ГО «НАША ДОПОМОГА» можуть звертатися до аплікантів на будь-якому етапі розгляду заявки за адресою електронної пошти та за телефоном, з якої надійшов проєкт або вказаної в аплікаційній формі як контактна.

          

Терміни подання

До закінчення терміну подання проєктних пропозицій можливе індивідуальне консультування потенційних аплікантів. Звертаємо увагу, що  консультації не надаватимуться телефоном. Усі запитання стосовно участі в конкурсі просимо направляти на електронну адресу  [email protected]   з 23.12.2022 по 06.01.2023 року, вказавши у темі листа «Запитання щодо конкурсу», а у самому листі – своє ім’я й прізвище, регіон або організацію, яку Ви представляєте, та контактний номер телефону.

Кінцевий термін подання пропозицій – до 20:00:00, 08 січня 2023 року.

Оголошення результатів – до 20:00, 13 січня 2023 року.

Проєктні пропозиції, що надійдуть після зазначеного в оголошенні терміну, не розглядатимуться.

 Цільова благодійна допомога не надається комерційним організаціям, політичним партіям, урядовим інституціям.

 Дата подання проєктної пропозиції визначатиметься за датою і часом посилання електронного листа.

 Подані на конкурс матеріали не повертаються та не рецензуються.

 Про результати конкурсу буде повідомлено електронною поштою всіх учасників конкурсу.

 Остаточне рішення щодо проєктної пропозиції перегляду не підлягає.

 Причини відмови у підтримці проєктної пропозиції не повідомляються.    

           Бюджет конкурсу:

Мінімальний розмір гранту  30000 грн., максимальний  – 75000 грн.

Конкурсна комісія  при розгляді заявок може прийняти рішення щодо часткового фінансування отриманої заявки, якщо таке можливо для реалізації поданої ініціативи, або запропонувати заявнику переглянути бюджет чи залучити додаткове фінансування.

Увага! Фінансуванню підлягають тільки прямі витрати, пов’язані з вирішенням проблеми чи реалізацією ініціативи/проєкту. Фінансуванню не підлягають витрати з оплати праці персоналу та адміністративні витрати організації, яка подає заявку. Банківські витрати, пов’язані з оплатою придбання товарів та послуг згідно кошторису заявки, можуть бути включені в бюджет проєкту для фінансування.

           Оцінювання проектних пропозицій

Оцінка й відбір проєктних пропозицій будуть відбуватися за принципами колегіальності та прозорості. Рішення за проєктами будуть приймати представники Незалежної експертної комісії.

         Критерії оцінки проектів:

 Актуальність проблеми. Проблема для вирішення є нагальною та актуальною для представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо;

 Термін розв’язання проблеми. Проблема, яка описана в заявці, повинна бути вирішена протягом 1,5 місяця;

 Соціальний вплив. Вигода від розв’язання проблеми, запропонованої в заявці, має бути для багатьох представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо;

 Перспектива розв’язання проблеми. Заявка має містити чіткий план розв’язання проблеми з конкретними термінами та відповідальними особами, реалістичний бюджет;

 Мотивація. Команда має бути зацікавлена в розв’язання проблеми і здатною реалізувати запропоновану ідею в життя в короткий термін.

Максимальний строк реалізації проєкту – 1,5 місяця.

Діяльність за проєктами має розпочинатися не пізніше 16 січня 2023 року.

Проєкти мають бути завершені не пізніше 01 березня 2023 року. 

Контакти

  • Гриценко Анатолій  – Голова організації [email protected]
  • Кареліна Марина – Головний бухгалтер [email protected]

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.