bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Медіа та воєнні злочини
08.12.2022

Українська Гельсінська Спілка з прав людини – є найбільшою асоціацією правозахисних організацій України, яка об’єднує 27 організацій з метою захисту прав людини. 

УГСПЛ зацікавлена в рамках відкритого конкурсу  в пошуку партнерів серед правозахисних організацій та медіа, що здійснюють документування та висвітлення воєнних злочинів в Україні, моніторять та висвітлюють результати судових процесів (включаючи міжнародні) в контексті війни, просувають стандарти міжнародного гуманітарного права та права прав людини тощо.

Тривалість проєкту1cічня  2023 – 15 грудня  2023.

Географічне охоплення: міжнародний/національний рівень

Бюджет конкурсу$ 200 000 (передбачається підтримка більше ніж одного проєкту)

Пріоритетні активності в рамках Проєкту 

  1. Інформування та роз’яснення для широкої української та міжнародної аудиторії поточних подій та процесів в контексті міжнародного правосуддя, можливостей та існуючих обмежень щодо притягнення РФ до відповідальності за порушення прав людини, міжнародного права, включно з міжнародним гуманітарним правом під час агресії проти України та окупації українських територій.
  2. Моніторинг та висвітлення міждержавних скарг проти РФ у Європейському суді з прав  людини, Міжнародному Суді ООН, Міжнародному кримінальному суді та інших судових та квазісудових органах. 
  3. Моніторинг перебігу розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, інших грубих порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права, скоєних під час війни в Україні; аналіз та розʼяснення широкій аудиторії ролі та значення цих процесів для перехідного правосуддя.
  4. Моніторинг та висвітлення розслідування злочину геноциду в Україні. 
  5. Поширення інформації про  створення спеціального Трибуналу щодо злочину агресії Російської Федерації проти України, аналіз та розʼяснення його ролі для перехідного правосуддя.
  6. Висвітлення питання міжнародних санкцій, що накладаються на РФ за системні порушення прав людини та міжнародного права під час агресії проти України.
  7. Підвищення обізнаності української аудиторії щодо засад міжнародного гуманітарного права, міжнародного права прав людини та міжнародного правосуддя для формування адекватного суспільного запиту на відповідальність за воєнні злочини та сталий мир;
  8. Інформування аудиторії щодо дії інших міжнародних механізмів розслідування порушень прав людини.
  9. Підготовка публікацій, новин, інтерв’ю, заяв про поточні події, переклад англійською та іншими мовами і поширення окремих матеріалів, які орієнтовані передусім на іноземну аудиторію, заходи з просування контенту.

 

До оголошення додаються формати документів, які є обов’язковими для подання організацією, а саме:  опис проєкту, робочий план, бюджет, форма оцінки ризику та відповідальності субгрантера.

Детальна інформація на сайті

До 16.12.2022 потенційні учасники можуть звертатись з письмовими запитами щодо конкурсу competition@helsinki.org.ua.

Пакет документів організаціями подається  до  19 грудня   2022 року, 18:00 за Київським часом в електронному вигляді на електрону адресу competition@helsinki.org.ua.

Організація повинна надати: 

  1. Опис проєкту;
  2. Опис робочого плану;
  3. Бюджет (в доларах США);
  4. Форму оцінки ризику та відповідальності субгрантера;
  5. Свідоцтво про реєстрацію або витяг;
  6. Довідку з податкової інспекції про внесення організації до Реєстру неприбуткових організацій з зазначенням коду неприбутковості;
  7. Статут (у форматі PDF);
  8. Резюме команди проєкту (основна команда проекту);
  9. Банківські реквізити (довідка з банку)
  10. Підтвердження реєстрації в системі System for Award Management (SAMwww.sam.gov (у форматі PDF витяг з бази)

 

Заявка повинна бути подана одним пакетом документів, не потрібно архівувати файли, чи використовувати файлообмінні ресурси. За цим Запитом подання заявок у паперовому вигляді не передбачається. У темі повідомлення має бути зазначено “Заявка на субгрант -   назва організації - дата”.

Форма заявки на отримання субгранту має бути подана у форматі PDF, з одинарним відступом, шрифтом Times New Roman, розмір 12. Бюджет має бути поданий у форматі Microsoft Excel в доларах США.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.