bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс проєктних пропозицій для підтримки активістів громадянського суспільства
21.11.2022

Конкурс проєктних пропозицій

Опис програми

У відповідь на безпекові та гуманітарні виклики, спричинені війною росії в Україні, Чорноморський фонд регіонального співробітництва (BST) – проєкт Німецького плану Маршалла Сполучених Штатів – запускає новий конкурс проєктних пропозицій для подальшої підтримки активістів громадянського суспільства в Чорноморському регіоні.

Цей конкурс є частиною проєкту «Зміцнення регіональних зв’язків та обмін змінами в ширшому Чорноморському регіоні», який втілює Transatlantic Foundation за фінансової підтримки Європейського Союзу. Програма спрямована на підтримку груп громадянського суспільства, незалежних медіа та журналістів і журналісток із країн Чорноморського регіону та нових держав-членів ЄС.

 

Критерії відбору

BST підтримуватиме короткострокові пропозиції тривалістю 3–4 місяці із загальним бюджетом від 20 000 до 25 000 євро.

Важливо! Пропозиції мають бути ініційовані та реалізовані консорціумами, сформованими принаймні двома організаціями: одна з них має бути юридично зареєстрована в одній з країн Східного партнерства: Вірменії, Азербайджані, Грузії, Молдові або сусідній з Україною країні ЄС (Румунія, Угорщина, Словаччина або Польща), і хоча б одна з організацій-партнерів громадянського суспільства (ОГС) або незалежних медіаорганізацій має бути юридично зареєстрована та діяти в межах або за межами України.

 

Проєкти мають стосуватися однієї з таких цілей:

1. Підвищення спроможності ОГС та ЗМІ в інформуванні громадськості про війну та її соціальні, політичні та економічні наслідки в регіоні та протидії дезінформації. Проєктні пропозиції в рамках цієї цілі можуть пропонувати наступну підтримку для:

    Створення якісного медіаконтенту і журналістських розслідувань про війну та її наслідки незалежними медіа та громадськими організаціями, які працюють з українськими журналістами та журналістками, які були змушені переїхати внаслідок війни;

•    Ініціатив з факт-чекінгу і розвінчання міфів у регіоні, а також для аналізу дезінформації з метою протидії злоякісним наративам у контексті війни та пов’язаних з нею наслідками, щоб запропонувати чіткішу картину того, хто є виробниками та споживачами цієї дезінформації та які типи настроїв вони використовують

    Для зустрічей та тренінгів експертів та експерток, які підвищують обізнаність і знання про стратегії, які використовують зловмисники для інструменталізації війни, економічного спаду та енергетичної кризи.

 

2. Підвищення спроможності ОГС та аналітичних центрів розробляти пропозиції щодо соціальної, політичної та економічної політики щодо розв'язання проблем, спричинених війною в Україні, а також зусиль з відновлення та реконструкції. Як приклад, проєктні пропозиції в рамках цієї цілі можуть пропонувати підтримку:

    Робочим групам, які аналізують та роблять політичний внесок до урядових установ та інституцій ЄС щодо ключових викликів щодо стійкості, відновлення та реконструкції України

    Для моніторингу та вдосконалення законодавства, політики та практик підтримки українських біженців у інших країнах та надання соціальних, політичних та економічних рекомендацій щодо стратегій їхньої інтеграції

    Для експертних зустрічей та тренінгів, які підвищують обізнаність і знання про виклики, спричинені війною в Україні, а також зусилля з відновлення та реконструкції останньої

    З метою підвищення спроможності нових лідерів та лідерок з України, які працюють над темами стійкості, відновлення та реконструкції для підтримки зв’язку з колегами з ЄС.

 

Процес подачі заявки

Проєктні пропозиції необхідно надсилати на адресу [email protected] до 1 грудня 2022 року. Для подачі проєктної заявки, організації повинні заповнити наведені нижче форми англійською мовою:

· заява

· бюджетні форми

До розгляду братимуться лише пропозиції, подані за допомогою цих форм.

Відібрані пропозиції мають почати втілення проєкту вже з 1 січня 2023 року.

 

Такі конкурси, як поточний, відображають додаткові зусилля для розв'язання проблем, характерних для ОГС у країнах Чорноморського регіону. Дізнатися більше про поточну програму надання грантів BST можна за посиланням gmfus.org/bst-grantmaking.

За додатковою інформацією звертайтесь за адресою [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.