bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для організаторів волонтерських таборів зБУР з відбудови України
01.08.2022

ГО «Будуємо Україну Разом» (БУР) оголошує конкурс для ініціативних представників громадського сектору або органів місцевого самоврядування з відбудови пошкодженого війною житла в деокупованих громадах та створення помешкань для ВПО. 

Для участі в конкурсі запрошуються команди з 2 і більше людей, що мають на меті
організувати у своїй громаді волонтерський табір зБУР.

Команда повинна бути вмотивованою, мати досвід проектної діяльності; мати юридичну особу (ГО, БО, БФ і т.д.), від імені якої буде здійснювати табір зБУР; бути готовою пройти відбір, навчання, провести підготовку та реалізувати табір зБУР у періоді з кінця вересня до кінця жовтня 2022 року.
Досвід співпраці з БУР буде перевагою. Уже розпочата робота над проєктом табору чи об’єктом також можуть бути додатковою перевагою при відборі.


Об’єктами для будівельної частини табору повинні бути будівлі, що постраждали
внаслідок воєнних дій, житло для ВПО або громадські простори. Пріоритетність для цих трьох типів об’єктів у відборі складає 3:2:1 відповідно до порядку згадування у
попередньому реченні. Об’єкт повинен мати всю необхідну документацію, що підтверджує особу його балансоутримувача чи власника, який у свою чергу підтримує здійснення робіт на даному об’єкті, зокрема – волонтерами під час волонтерського табору зБУР.


Відбір команд для організації табору зБУР складається з 3-х етапів:

1. Подання аплікаційної форми – до 10.08.2022;

2. Формування попереднього плану табору (план робіт, будівельний кошторис,
загальний бюджет) на основі ознайомлення з «Путівником» - інструкцією від БУР –
до 17.08.2022;

3. Проходження Школи команд (навчання про те, як організувати табір зБУР),презентація власного проекту табору зБУР – 9-11 вересня у Львові. Важливо! Присутніми на школі повинні бути 2 учасники від команди, 1 з яких буде відповідальним за весь проект.

Остаточне підтвердження про зБУР табір учасники зможуть отримати після успішного проходження Школи, погодження формату та бюджету табору.


Формат табору зБУР передбачає будівельну та культурно-освітню складові у рівноцінній пропорції. До організації культурно-освітньої програми та налагодження групової динаміки команди волонтерів будуть долучені кемп-лідери – досвідчені волонтери БУРу, що пройшли відповідне навчання. Розклад табору може бути гнучким за різних обставин, проте рекомендовано для сезону вересень-жовтень 2022 планувати один 9-денний заїзд або два 7- денні заїзди.


Кількість залучених БУРом волонтерів на один заїзд складатиме до 10 осіб; кількість місцевих волонтерів, залучених командою організаторів – від 10 осіб. Загальна кількість волонтерів на 1 заїзд може різнитися в залежності від плану робіт на об’єкті, але не може бути меншою за 15 волонтерів загалом.


Фінансування табору від БУРу може складати до 50% відсотків від вартості табору. Але не більше 200 тисяч гривень - 1 заїзд; до 350 тисяч гривень - 2 заїзди; до 500 тисяч гривень - 3 заїзди. У окремих випадках зазначена сума може бути дещо збільшена; такі випадки обговорюються та затверджуються окремо. Інші 50% від вартості табору забезпечує команда організаторів через самостійне залучення коштів з різних джерел.


Заповнити аплікаційну форму для участі в конкурсі можна за посиланням.
Для додаткової інформації пишіть на адресу: [email protected]

 

ГО "Будуємо Україну Разом"

Діана Нагорна - Менеджерка таборів зБУР “Будуємо Україну Разом”

[email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.