bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрошення до вираження зацікавленості у партнерстві
07.06.2022

Корпус Милосердя запрошує до вираження зацікавленості у партнерстві для залучення спільноти, реєстрації бенефіціарів, проведення моніторингу та надання супутніх послуг для розподілу гуманітарної допомоги у Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській та Миколаївській областях

Про Корпус Милосердя

Корпус Милосердя (Mercy Corps) – це організація, яка належить до світових лідерів гуманітарної сфери, рушійною силою якої є віра в те, що кращий світ можливий. 

Під час катастрофи, у скруті, у більш ніж 40 країнах по всьому світу ми співпрацюємо, щоб втілити у життя сміливі рішення, допомагаючи людям перемагати негаразди та будувати сильніші спільноти зсередини. Зараз та заради майбутнього.

Інформація про Програму

Метою Програми реагування на кризу в Україні від Корпусу Милосердя  є забезпечення гуманітарних потреб вразливих груп людей в Україні та тих, що постраждав від конфлікту: внутрішньо переселених осіб, українських біженців у Польщі, Румунії та Молдові та осіб, які не можуть виїхати з прифронтових територій. Ми прагнемо допомогти 500 000 вразливим особам через надання багатоцільової грошової допомоги, гуманітарної допомоги та послуг із захисту у цих чотирьох країнах. Майже всі наші активності реалізуються у партнерстві з громадськими організаціями України, Польщі, Румунії та Молдови через грантові програми, що поєднують гуманітарну діяльність та зміцнення потенціалу партнерських відносин, та у партнерстві з міжнародними неурядовими організаціями через консорціум в Україні.

Корпус Милосердя реагує на кризу в Україні завдяки широкомасштабній програмі консорціуму, що зосереджена на наданні багатоцільової грошової допомоги (БГД). Консорціум з грошової допомоги в Україні це партнерство чотирьох міжнародних гуманітарних організацій, що спрямоване на розроблення ефективних та інноваційних підходів надання грошової допомоги та реалізацію програм гуманітарної допомоги людям, що потерпають від кризи в Україні.

Інформація про запрошення

Корпус Милосердя прагне надати максимально актуальне, ефективне та дієве реагування на забезпечення потреб людей, що постраждали від кризи. Рішення, що впроваджуються, базуються на контексті ситуації, адаптуються з плином часу і різняться в залежності від аналізу стану конкретної території, де проводиться діяльність. Для реалізації програми екстреного реагування у Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській та Миколаївській областях Корпус Милосердя має намір надати багатоцільову грошову допомогу (БГД). Окрім цього, програма може включати надання гуманітарної допомоги в натуральної формі у місцях, де отримання БГД є неможливим.

З огляду на динаміку поточного конфлікту та тенденції у сфері гуманітарної діяльності пріоритет в отриманні допомоги в Україні  матимуть родини, які знаходяться або які полишили населені пункти, що перебувають в облозі або у прифронтових зонах (пріоритетна група №1), родини, що повертаються до суттєво пошкоджених осель у населених пунктах, що постраждали від конфлікту (пріоритетна група №2) та родини, що були вимушені залишити свої оселі до початку активних воєнних дій, у пошуках безпечніших територій (пріоритетна група №3).

Метою цього запрошення є визначення потенційних партнерів, що працюватимуть з Корпусом Милосердя над реалізацією діяльності у напрямках надання БГД та розподілу натуральної гуманітарної допомоги.

Розподіл багатоцільової грошової допомоги (БГД)

Головною метою запрошення є надання та розподіл безумовної багатоцільової грошової допомоги серед вразливих родин, що постраждали від конфлікту.

Такі родини отримають грошову допомогу, що допоможе задовольнити їхні базові потреби протягом трьох місяців. Грошова допомога виплачуватиметься родині-бенефіціару єдиним платежем безпосередньо постачальником фінансових послуг.

Партнери-виконавці працюватимуть з Корпусом Милосердя для залучення спільнот та родин, що виступатимуть бенефіціарами, визначення цільової групи населення для отримання допомоги, проведення реєстрації, перевірки наданої інформації, проведення моніторингу після надання грошової допомоги та для встановлення тісної співпраці з місцевою владою у зонах діяльності. Потенційні партнери можуть запропонувати додаткові активності будь-якого типу, які мають безпосереднє відношення до розподілу БГД.

Спираючись на досвід та знання партнерських організацій, Корпус Милосердя буде працювати над розбудовою потенціалу партнера шляхом надання навчання та наставництва, а також моніторингової діяльності, щоб забезпечити досягнення цілей у наданні БГД в рамках стандартних операційних процедур Корпусу Милосердя.

Корпус Милосердя шукає партнерства з організаціями, що працюють з родинами, які постраждали від конфлікту найбільше, і котрі мають досвід роботи у перевірці та реєстрації бенефіціарів, моніторингу розподілу, залученні спільноти та звітуванні. Сфера діяльності партнерів також може стосуватися оцінки ринку та виявлення потреб постраждалих. Бідь-яка інша діяльність організацій, спрямована на підтримку вразливих груп населення за допомогою інформаційних або адвокаційних активностей буде перевагою.

Корпус Милосердя шукає декілька організацій у кожній географічній зоні. Корпус Милосердя проводитиме координування процесу розподілу та перехресні перевірки діяльності для уникнення дублювання допомоги.

Бюджет партнерських організацій передбачатиме покриття усіх витрат, пов‘язаних з наданням БГД: витрати на персонал, засоби зв‘язку, транспортні та адміністративні витрати та будь-які додаткові витрати необхідні або пов‘язані з реалізацією діяльності.

Планшети для реєстрації бенефіціарів буде надано Корпусом Милосердя на весь час реєстрації; або партнер придбає планшети самостійно.

Розподіл натуральної гуманітарної допомоги

У випадках, колиотримання БГД є неможливим, Корпус Милосердя буде надавати натуральну гуманітарну допомогу. Товари першої необхідності включатимуть воду, предмети санітарії та гігієни, набори непродовольчих товарів та товарів для будівництва тимчасового житла; продукти харчування у місцях, де така допомога не надається іншими гуманітарними організаціями будуть надаватися у другу чергу.

За таких обставин умови партнерства будуть схожими до надання БГД. Однак, окрім обов‘язків, зазначених вище, партнерам, можливо, доведеться подбати про ланцюги поставок, управління товаром та додаткову підтримку з розподілу. У деяких випадках партнери можуть займатися закупівлею та розподілом натуральної гуманітарної допомоги безпосередньо.

Запрошенням до вираження зацікавленості у партнерстві можуть скористатися наступні організації:

  • діючі неприбуткові організації, що юридично зареєстровані в Україні не менше 2 років;
  • організації, що задовольняють потреби вразливих груп людей, що потерпіли від кризи в Україні, включно з людьми, що постраждали від військового конфлікту та переселенцями;
  • організації з операційною спроможністю 20+ людей (волонтери + співробітники) які можуть бути залучені до реалізації реєстраційної діяльності;
  • організації, що мають досвід реалізації принаймні однієї програми з бюджетом 50 000 доларів США або більше;
  • організації, що демонструють принципи неупередженості, нейтралітету та працюють без політичної приналежності;
  • організації, що мають досвід у мобілізації громад та знайомі з каналами та засобами надання підзвітності та зворотнього зв‘язку громадами;
  • якщо організації виказують зацікавленість у наданні БГД та розподілі натуральної гуманітарної допомоги, вони повинні продемонструвати попередній досвід в управлінні товарами, розподілі натуральної гуманітарної допомоги та управлінні складським господарством. Організацію можуть попросити надати на розгляд внутрішні правила та процедури щодо розподілу та управління товарами.

Інструкції щодо подання заявок

Процес прийняття заявок буде складатися з двох етапів. Перший етап полягає у наданні короткого опису пропозиції (максимум 1 сторінка), який буде проаналізовано та розглянуто командою MercyCorps. Якщо пропозиція проходить цей етап, організацію-учасника запросять надати всю необхідну документацію для офіційної подачі заявки, згідно до процедур Корпусу Милосердя.

  1. Обсяг робіт

************ на першому етапі відбору необхідно надати лише короткий описдіяльності, що пропонується. Якщо організація буде обрана для участі у другому етапі, необхідно буде надати більш детальний опис  **********

  • Короткий опис діяльності організації, попередніх проєктів, бюджету та структури організації.
  • Кількість бенефіціарів, якім організація планує надати гуманітарну допомогу, та їх місцезнаходження (обов‘язково)
  • Короткий опис процесу реалізації діяльності з розподілу грошової допомоги включно із стратегіями знаходження та реєстрації найбільш вразливих категорій громадян, які потребують допомоги;
  • Додаткові проєкти, що може реалізувати організація, у напрямках інформаційної, захисної або юридичної підтримки, необхідної родинам-бенефіціарам, якщо є
  1. Бюджет

************ на першому етапі відбору необхідно подати інформацію тільки щодо Обсягу робіт. Якщо організацію оберуть для участі у другому етапі, необхідно буде надати бюджет **********

Подання заявок

 Заявку українською та/або англійською мовами необхідно надіслати в електронній формі на адресу [email protected] не пізніше 23:59 за київським часом 17 червня 2022 року. Розглядатимуться заповнені у повному обсязі заявки, отримані у зазначений вище термін або раніше. Лише відібрані організації отримають інформацію щодо подальших дій. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.