bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів від Фонду розвитку міста Миколаєва
30.09.2010

Громадська організація “Фонд розвитку міста Миколаєва” (ФРММ) відома багаторічними традиціями соціального інвестування. За останні чотири роки Фондом проведений ряд конкурсів міні-грантів, завдяки яким громадські організації, органі самоорганізації населення, ОСМД і ініціативні групи в Миколаєві й інших містах області реалізували десятки проектів різної спрямованості.

У рамках проектів благоустроювалися двори, спортивні й дитячі майданчики, парки, території стадіонів і лікувальних установ, проводилися культурно-масові заходи. Фонд зміг розбудити ініціативу великої кількості миколаївців, сформувати вогнища соціальної активності на рівні локальних територій.

Ще однієї заслугою ФРГН можна визнати й той факт, що, крім грошей іноземних донорів, Фонд зумів залучити до соціальних інвестицій і самих представників міської громади - підприємців, чиновників, меценатів.

Як відомо, при ФРГН із 2008 діє проект “Банк молодіжних ініціатив”, що представляє собою інноваційну технологію ресурсної підтримки молодіжних ініціатив за рішенням міських проблем.

Серед тих, хто стабільно підтримує це починання, Миколаївський міський голова Володимир Чайку, який ще в 2008 р. інвестував свою першу пенсію на реалізацію проектів БМИ.

За два роки “Банком молодіжних ініціатив” при фінансовій підтримці вітчизняних і закордонних донорів були проведено три конкурси “Твоя ініціатива”. У першім півріччі 2010р. він був присвячений до 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Усі 10 переможців останнього конкурсу успішно реалізували свої проекти. І от, з метою розвитку в студентської й чнівський молоді цивільної самосвідомості й міського патріотизму, “Банк молодіжних ініціатив” ФРГН оголошує осінній конкурс “Твоя ініціатива 2010”. І на це раз конкурс фінансується за рахунок засобів міського голови Володимира Чайки, депутата міськради, голови правління ФРГН Михайла Золотухина й Департаменту ЖКГ Миколаївського міськвиконкому при оргподдержке міського керування по справах родини, дітей і молоді.

Публічна презентація нового конкурсу пройшла 28 вересня 2010 р. у великому залі Миколаївського міськвиконкому в 15-00. А вже 21 жовтня 2010 р. будуть оголошені переможці конкурсу. На конкурс ухвалюються добровольчі соціальні проекти молоді Миколаєва, спрямовані на допомогу дітям, молодим людям або дорослим, інвалідам, пенсіонерам і іншим категоріям громадян, націлені на вирішення проблем жителів міста Миколаєва в області культури, спорту, дозвілля, соціального й правового захисту.

До участі в конкурсі запрошуються неприбуткові неурядові організації, у тому числі легалізовані шляхом повідомлення, а також физлица молодіжні групи, що представляють ініціативні. Авторами й виконавцями проектів повинні бути молоді люди у віці від 14 до 35 років.

Цього разу визначено три основні напрямки конкурсу: 

  1. Проекти в галузі освіти культури й спорту, що передбачають залучення до занять фізичною культурою й спортом широких верств населення, створення умов для розвитку масових оздоровчих видів спорту.
  2. Цивільні ініціативи, що сприяють об’єднанню городян по інтересах і місцю жительств із метою вирішення проблем локальної кварталу вулиці, мікрорайону (збереження дитячих майданчиків і інших малих архітектурних форм, благоустрій і озеленення територій, підтримка творчості різних категорій громадян).
  3. Впровадження технологій електронного керування в освітніх установах.

Строк реалізації проектів становить до 3 місяців, розмір міні-гранту - до 4 тис. грн. Кінцевий строк подачі заявок - 11 жовтня 2010 р.

Довідатися подробиці оформлення проектів і одержати аплікаційні форми можна в офісі Фонду розвитку міста Миколаєва в робочі дні з 10.00 до 17.00 за адресою: вул. Севастопольська 15/3. Тіл (0512) 47-38-79, 47-34-79, e-mail: [email protected]

Прес-служба Фонду розвитку міста Миколаєва

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.