bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс проєктів «На місцевих ініціативах будується сильна Україна»
07.05.2022

Українське суспільство в кризові моменти може творити дива гуртування та самоорганізації. Чи не найбільшою передумовою для цього є вміння самоорганізовуватись, створювати регіональні та локальні ініціативи, які направлені на вирішення найбільш гострих проблем, що стоять перед окремою громадою чи суспільством загалом. Допомога збройним силам України або внутрішньо переміщеним особам у  своїй громаді, волонтерство у різних проявах  – багато подібних ініціатив зараз сотнями виникають по всій Україні. 

Активними учасниками таких ініціатив є як лідери громадських організацій та ініціатив так і звичайні активні людиди. Досить часто активну роль в ініціативах відіграють внутрішньо переміщені особи, які через бойові дії самі втратили місце проживання та роботи, але мають досвід, організаційні здібності та щире бажання допомогти.

Спілка “Громадські ініціативи України”, з метою  збереження та підтримки громадських ініціатив у часи війни у невеликих населених пунктах України,  оголошує конкурс проєктів  “На місцевих ініціативах будується сильна Україна” .

Сподіваємось,  така підтримка дозволить існуючим ініціативам подовжити свою роботу, залучати нових волонтерів, будувати міцніші зв’язки в громадах та збільшити свою  ефективність. 

Критерії відбору відбору ініціатив: 

  • Реалізація ініціатив має відбуватись  на території невеликих населених пунктів та  територіальних громад (сіл, селищ, містечок);
  • Ініціативи мають бути спрямовані на розвиток співпраці між мешканцями, соціальну згуртованість, волонтерську діяльність, розвиток громади та активного залучення місцевих мешканців до процесу прийняття рішень; 
  • Ініціативи можуть бути спрямовані на вирішення проблем та завдань викликаних війною, але вони повинні мати локальний контекст та вирішувати конкретні проблеми чи виклики;
  • Перевагою буде залучення до роботи представників внутрішньо переміщених осіб (переселенців);
  • Перевагою буде залучення інших місцевих ресурсів та партнерів до співпраці в межах проєтку (місцеве самоврядування, локальний бізнес, тощо). 

Не будуть підтримуватись ініціативи, що спрямовані на закупівлю певних товарів та їх перерозподіл їх в громаді!!!

Участь у конкурсі   можуть брати  як зареєстровані ГО так і ініціативні групи без офіційної реєстрації (в такому разі необхідно буде надати протокол зборів по створенню такої групи). Ініціативи, що не матимуть офіційної реєстрації отримають повний супровід їх фінансової діяльності з боку бухгалтерії нашої організації. 

Бюджет проєктів. Розмір підтримки для проєктів – еквівалент 800 доларів США.  

Вітається наявність власного внеску, що може бути у грошовій, так і негрошовій формі, наданий як місцевою владою, так і залученими партнерами чи спонсорами, або місцевими жителями. 

У проєкті дозволяються адміністративні витрати у розмірі не більше 20% (комунальні, гонорари  координатора проєкту і бухгалтера, банківські видатки, обладнання для офісу). 

Тривалість проєктів – до 4 – ох місяців (початок реалізації проектів можна планувати з червня 2022 року). 

Важливо: представники громадських організацій та ініціативних груп,  які будуть підтримані в рамках конкурсу проєктів  обов’язково мають  взяти участь в низці онлайн навчань від Спілки “Громадські ініціативи України”. 

Всі учасники проєкту в ході реалізації своїх ініціатив  отримують підтримку від експертів Спілки а також висвітлення  діяльності від професійних медійників. 

Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно подати заповнену форму проєктної заявки та форму бюджету (додаються)  Заявки  приймаються на електронну адресу: [email protected]   з темою листа “Конкурс проєктів_назва організації (ініціативної групи)_назва громади”.

Заявки  приймаються до 25 травня 2022 року включно. 

Запитання про конкурс приймаються на електронну адресу [email protected]  або за телефоном  067 430 1554

Форма заявки за  цим посиланням

Форма бюджету за цим посиланням

Конкурс ініціатив  здійснюється в межах проєкту “Інституційний розвиток громадських організацій в громадах України”, що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за сприяння Національного  фонду  підтримки демократії (NED)

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.