bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс короткострокових субгрантів для ОГС щодо забезпечення підтримки людям, які живуть з ВІЛ
29.04.2022

RFA-72012121CA00001-22-01 Конкурс короткострокових субгрантів для організацій громадянського суспільства щодо забезпечення пакету підтримки для задоволення потреб  людей, які живуть з ВІЛ (ЛЖВ) та ключових і пріоритетних груп Проєкту із фокусом на виявлення нових випадків ВІЛ  у транзитних і приймаючих громадах, а також регіонах, що постраждали від війни і знаходяться на етапі відновлення.

Дата оголошення: 29 квітня, 2022 року

Прийом запитань: за надходженням

Надання відповідей на отримані запитання: протягом 1-2 робочих днів після отримання

Кінцевий термін подання заявок: прийом заявок триватиме протягом 29 квітня 2022 до 29 червня 2022 року. Заявки будуть розглядатися щодватижні, із повідомленням аплікантам щодо результату розгляду їх заявки. У разі, якщо кошти, наявні для проведення цього грантового конкурсу, будуть вичерпані раніше зазначеного кінцевого строку конкурс буде автоматично завершено.

Заявки мають бути подані шляхом надсилання їх у електронному вигляді на адресу [email protected] із темою повідомлення: «Заявка на субгрант за конкурсом RFA-72012121CA00001-22-01_Назва організації».

Незалежно від початку, субгрантові проєкти мають бути завершені до 30 вересня 2022 року. 

1. Інформація про Pact Inc.

Міжнародна неприбуткова організація Пакт (Pact) заснована в 1971 році і працює у 40 країнах світу, втілюючи програми міжнародної технічної допомоги. Пакт використовує у своїй роботі інтегрований адаптивний підхід для створення кращого майбутнього для громад, які стоять перед викликами бідності та маргіналізації. Пакт допомагає цим громадам, тому що прагне про світ, у якому кожен володіє своїм майбутнім, де голос людей почуто і вони мають навички та знання, щоб забезпечити собі гідне життя. Для досягнення цього Пакт вибудовує системні рішення в партнерстві з місцевими організаціями, бізнесом та урядами.

2. Інформація про конкурс на отримання субгрантів

Цей конкурс субгрантів проводиться проєктом «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» (далі – Проєкт), що реалізується Pact Inc. Завданням цього конкурсу є підтримка організацій громадянського суспільства щодо забезпечення пакету підтримки для задоволення потреб  людей, які живуть з ВІЛ (ЛЖВ) та ключових і пріоритетних груп Проєкту із фокусом на виявлення нових випадків ВІЛ у транзитних і приймаючих громадах, а також в регіонах, що постраждали від війни, і знаходяться на етапі відновлення.

3. Опис Проєкту

3.1. Інформація про Проєкт

Проєкт “Інновації для подолання епідемії ВІЛ”, який було розпочато у липні 2021 року, має на меті застосування інноваційних підходів та нових інструментів (диференційованих послуг) до профілактики та діагностики ВІЛ, а у випадку виявлення нових випадків своєчасного призначення їм лікування. З початком воєнних дій на території України, Проєкт  переплановано з метою підтримки безперервності антиретровірусного лікування шляхом задоволення потреб у отриманні ВІЛ-послуг та надання розширеної підтримки на дому для ЛЖВ (включно із внутрішньо переміщеними особами), а також  адаптації та інтеграції заходів щодо ВІЛ у ширшу гуманітарну відповідь, як спосіб пом’якшити вплив поточної війни на ключові та пріоритетні групи Проєкту, забезпечити соціальну інтеграцію та справедливість у здоров’ї, а також вплинути на майбутні перспективи протидії ВІЛ під час фази відновлення та встановлення миру. Незважаючи на очікуване зниження у кількості нових випадків ВІЛ найближчим часом у обставинах війни, Проєкт продовжить свої зусилля у цьому напрямку.

Проєкт “Інновації для подолання епідемії ВІЛ” впроваджується консорціумом організацій – Pact Inc., як головний виконавець, та FHI 360 і МБФ «СНІД Фонд Схід-Захід» як основними технічними партнерами. Реалізація проєкту відбуватиметься протягом 5 років – з 1 липня 2021 року по 30 червня 2026 року.

3.2. Території реалізації Проєкту:

Проєкти, які будуть реалізовуватися за кошти цього грантового конкурсу, можуть впроваджуватись на всій території України після припинення активних бойових дій в регіоні з фокусом на наступних областях: 

  • області, що найбільше постраждали від війни (Донецька (території, підконтрольні уряду України), Луганська (території, підконтрольні уряду України), Харківська, Сумська, Чернігівська, Київська, Херсонська);
  • транзитні області ( Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, , Одеська, Миколаївська, );
  • приймаючі області (Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Волинська, Рівненська, Чернівецька, Хмельницька, Тернопільська, Вінницька, , Черкаська, Кіровоградська, Полтавська).

3.3. Цільові групи Проєкту

Цільовими групами проєкту є:

ЛЖВ (люди, які живуть із ВІЛ);

ЛВІН (люди, які вживають ін’єкційні наркотики);

ЧСЧ (чоловіки, які мають секс із чоловіками);

СП (секс-працівники);

Люди, які нещодавно звільнились із місць позбавлення волі;

 У разі планування послуг для внутрішньо переміщених осіб необхідно описати, яким чином будуть задовольнятися потреби та забезпечуватися доступ до цільових груп Проєкту.

3.4. Очікувана роль організацій-субгрантерів у Проєкті

В межах цього конкурсу передбачається залучення організацій-субгрантерів для роботи з цільовими групами проєкту за наступними активностями:

  • Проведення аналізу щодо поточної ситуації доступності ВІЛ-послуг (тестування, утримання на АРТ, послуги із догляду та підтримки) у відповідних областях діяльності;
  • аналіз потреб, які є затребуваними під час внутрішнього переміщення;
  • аналіз можливостей системи охорони здоров’я у відповідних областях реагувати на збільшенням/зменшення кількості ЛЖВ та представників цільових груп.

В контексті роботи із ЛЖВ:

  • Забезпечення підтримки безперервності антиретровірусного лікування, включаючи доставку антиретровірусних препаратів, інших лікарських засобів, транспортування пацієнтів до місць отримання АРТ або інших послуг з ВІЛ:
  • Розширення послуг для ЛЖВ на дому (наприклад, отримання АРТ);
  • Логістична підтримка для переїзду в інші більш безпечні регіони з метою отримання послуг для ЛЖВ тимчасово недоступних у регіоні їх проживання, а також встановлення контакту із існуючими ВІЛ-сервісними організаціями в місці нового перебування;
  • Інформаційна підтримка щодо переміщення;
  • Надання базових пакетів допомоги у вигляді їжі, гігієни та медичних засобів;
  • Надання інформаційної підтримки для тих людей, які вирішили перетнути кордон до ЄС у вигляді консультацій або інформаційних матеріалів щодо ВІЛ-послуг та гуманітарної допомоги, яку можна отримати. За межами України діяльність за цим напрямком не передбачається.
  • Надання послуг із кейс менеджменту, консультацій психолога, юриста, тощо

Проект не підтримує діяльність за кордоном України

В контексті роботи із іншими групами (ЛВІН, ЧСЧ, СП, колишні ув’язнені):

  • Виявлення нових раніше не діагностованих випадків ВІЛ і їх подальший супровід для призначення АРТ. У разі, якщо організація-заявник має на балансі тест-системи на ВІЛ, які може використати для цілей цього проєкту, без подальшого повернення у інші проєкти, просимо це вказувати у заявці із зазначенням кількості, виробника, і строку придатності тест-систем;
  • Сприяння у безперервному отриманні PREP для тих, хто її отримує.
  • Супровід у безперервному отриманні ЗПТ для тих, хто її отримує;
  • Логістична підтримка та супровід у поїздках до медичних установ з метою отримання ВІЛ послуг в межах регіону, або за його межами, якщо в регіоні вони тимчасово недоступні;

Надання інформаційної підтримки для тих людей, які вирішили перетнути кордон до ЄС у вигляді консультацій або інформаційних матеріалів щодо ВІЛ-послуг та гуманітарної допомоги, яку можна отримати. За межами України діяльність за цим напрямком не передбачається.

Надання послуг із кейс менеджменту, консультацій психолога, юриста, тощо.

Організаціями, що будуть подаватися на цей конкурс, можуть бути запропоновані інші активності, що не перелічені вище. Доцільність впровадження таких активностей буде розглянута комітетом з оцінки проєктних пропозицій та винесена на обговорення із донором проєкту.

3.5. Показники ефективності

Від заявників очікується постановка цілей за показниками у таблиці, наведеній в Додатку С.

3.6 Строки впровадження проєктів

Планується, що в межах цього конкурсу надаватимуться короткотривалі гранти тривалістю 2-4 місяці. Незалежно від початку, проєкти мають бути завершені до 30 вересня 2022 року.

4. Процедура подачі заявок

4.1. Відповідність вимогам

Громадські або благодійні організації, що подаватимуть проєктні пропозиції за цим Конкурсом, мають відповідати наступним обов’язковим вимогам:

  • бути офіційно зареєстрованими зі статусом юридичної особи на території України;
  • мати статус неприбуткової або благодійної організації (коди неприбутковості 0032, 0034, 0036, 0038, 0039 або 0048);
  • мати досвід роботи від 1 року відповідно до тематики конкурсу (у сфері профілактики ВІЛ, догляду та підтримки, або допомоги внутрішньо переміщеним особам);
  • мати відповідних фахівців та персонал проєкту для його реалізації. У випадку, якщо залучення фахівців передбачається лише за умови підтримки проєктної пропозиції, описова заявка має містити ключові вимоги, що висуватимуться до кожного з фахівців, передбаченого проєктом (профільна освіта, досвід роботи, тощо);

 У рамках цього конкурсу Pact Inc. не може надавати субгранти державним та/чи політичним структурам, партіям, силам та релігійним організаціям. Також не можуть надаватися субгранти фізичним особам.

Заявники повинні мати номер UEI [1] (індивідуальний номер, необхідний для ведення усіх видів діяльності, пов’язаних із закупівлями).

Співфінансування від залучених партнерів в межах цього конкурсу не вимагається.

4.2. Фінансування

Очікується, що гранична сума одного короткострокового субгранту не перевищуватиме 20 000 доларів у гривневому еквіваленті, що буде встановлений на дату підписання угоди.

Pact Inc. залишає за собою право надати фінансування лише деякими організаціям, або взагалі не надавати фінансування в межах цього Конкурсу без пояснення причин такої відмови.

4.3. Строки подання заявок

Прийом заявок розпочнеться 29 квітня 2022 року і завершиться 29 червня 2022 року. Розгляд отриманих заявок відбуватиметься щодватижні із повідомленням результатів розгляду заявникам. Якщо протягом розгляду заявок буде використаний обсяг коштів, відведений на цей грантовий конкурс, то прийом заявок може бути завершений до вказаного у оголошенні строку. Усі заявники заохочуються подавати заявки якомога раніше.

4.4. Подання заявок після кінцевого строку, внесення змін або відкликання заявок

На розсуд Pact Inc., будь-яка заявка, отримана після кінцевого строку подання, може вважатися такою, що не може бути розглянута. Заявки можуть бути відкликані за письмовим запитом через електронну пошту або особисто організацією чи її уповноваженим представником.

4.5. Політика щодо конфлікту інтересів

Заявники повинні повідомити про будь-які минулі, теперішні, або майбутні відносини з будь-якою із сторін, пов’язаною з наданням, розглядом або управлінням заявкою на субгрант чи очікуваним субгрантом. Ненадання повної і відкритої заяви може призвести до необхідності проведення нової оцінки щодо вибору потенційного заявника.

4.6. Запитання

Запитання мають подаватися у електронному вигляді на адресу [email protected]. Запитання мають бути надіслані не пізніше ніж за 48 годин до кінцевого строку подання проєктних пропозицій. Протягом 1-2 робочих днів після отримання буде надана письмова відповідь на запитання.

У темі повідомленні має бути зазначено “Запитання – 72012121CA00001-22-01 – Назва організації”. Також, для більш простої комунікації у листі має бути вказана контактна особа від організації, що ставить запитання та її контактний мобільний номер телефону.

Усі запитання та відповіді на них будуть поширюватися серед усіх зацікавлених осіб на щотижневій основі протягом тривалості конкурсу.

4.7 Установчі консультації

Для надання додаткової інформації про цей Конкурс, а також з метою надання відповідей на найбільш поширені запитання, команда проєкту планує проведення двох установчих консультацій. Перша установча консультація відбудеться 11 травня 2022 року об 11:00 за посиланням в Microsoft Teams. Друга установча консультація відбудеться 1 червня 2022 року об 11:00 за посиланням в Microsoft Teams.

Зацікавлені організації можуть приєднатися до онлайн зустрічі у зазначений час, а також надіслати запитання, які у них виникли в процесі підготовки проєктних пропозицій принаймні за 24 години до її проведення.

4.8. Процедура подання заявок

Заявки необхідно подавати у електронному вигляді на адресу [email protected]. Бажано, щоб одна заявка була подана одним пакетом документів. У разі якщо розмір заявки перевищує граничний розмір листів, що допускаються сервером, в такому випадку заявка подається декількома листами. Не потрібно архівувати файли, чи використовувати файлообмінні ресурси.

За цим Запитом подання заявок у паперовому вигляді не передбачається.

У темі повідомлення має бути зазначено “Заявка на субгрант за конкурсом №72012121CA00001-22-01_Назва організації”. Форма заявки на отримання субгранту має бути подана у форматі Microsoft Word. Бюджет має бути поданий у форматі Microsoft Excel.

5. Вимоги до заявки

5.1. Загальні вимоги

Заявники розроблятимуть свої заявки на основі їх розуміння потреб, їх попереднього інституційного досвіду, а також їх визначення підходів, які були б можливими і успішними. У всіх випадках заявники повинні чітко пояснити обґрунтування для запропонованих підходів.

 Заявка має складатися із наступних документів:

  • Заповнена Форма заявки на отримання субгранту (у форматі Word);
  • Заповнена коротка форма «Оцінка ризиків і відповідальності грантоотримувача (SRRA snapshot)» (у форматі PDF);
  • Відскановані копії реєстраційних документів організації: свідоцтво про реєстрацію або витяг; довідка з податкової інспекції про внесення організації до Реєстру неприбуткових організацій з зазначенням коду неприбутковості; Статут (у форматі PDF).
  • Заповнена бюджетна заявка та деталізація до бюджету (у форматі Excel);
  • Заповнена таблиця показників (у форматі Excel).
  • Резюме членів проєктної команди.

 Заявники можуть надати  інші відповідні документи, такі як листи підтримки чи меморандуми про співпрацю.

6. Оцінка заявок

6.1. Процедура розгляду заявок

Розгляд заявок відбуватиметься комітетом з оцінки проєктних пропозицій щодватижні. За результатами розгляду учасників буде повідомлено про результати розгляду у письмовому вигляді та надано рекомендації із доопрацювання у разі позитивного рішення по заявці.

Усі члени комітету пройдуть перевірку для виключення будь-якого конфлікту інтересів. Оцінювання базуватиметься на критеріях оцінки, викладених у цьому Запиті.

Остаточне ухвалення заявок відбуватиметься шляхом їх затвердження із донором, тому фінансування зможе бути надане лише після отримання такого погодження та у разі схвалення відібраної заявки донором Проєкту.

Рішення комітету з оцінки проєктних пропозицій є остаточним і не підлягає перегляду.

Для полегшення розгляду заявок, будь ласка, використовуйте шаблони, надані Pact.

6.2. Критерії оцінки

Під час оцінки заявок, Pact вивчить загальні переваги та доцільність, а також відповідність критеріям, зазначеним у таблиці нижче. Pact надасть інструкції комітету з оцінки проєктних пропозицій щодо того, як оцінювати заявки у відповідності із встановленими критеріями і їх вагою у загальній оцінці проєктної пропозиції. 

Критерій оцінки

Кількість балів

Відповідність тематиці та пріоритетам конкурсу (подана заявка відповідає тематиці та пріоритетам – 25 балів; заявка частково відповідає тематиці та пріоритетам – 15 балів; заявка не відповідає тематиці та пріоритетам конкурсу – 0 балів)

25

Конкретність, досяжність та результативність заходів, запланованих проєктом (Заходи, заплановані проєктом конкретні – 5 балів, досяжні – 10 балів, та результативні – 10 балів, заходи не відповідають переліченим умовам – 0 балів)

25

Спроможність організації-заявника успішно реалізувати проєкт за допомогою наданих ресурсів та у визначений термін (організація-заявник повністю має необхідний досвід та ресурси для успішної реалізації проєкту – 25 балів; організація-заявник частково має необхідний досвід та ресурси для успішної реалізації проєкту – 15 балів; організація-заявник не має необхідного досвіду та ресурсів для успішної реалізації проєкту – 0 балів)

25

Обґрунтованість запланованих витрат та необхідних ресурсів у співвідношенні до очікуваних результатів (фінансова пропозиція є обґрунтованою і відповідає підходу «найвища якість за найнижчу ціну» – 25 балів, фінансова пропозиція потребує перегляду та/або скорочення витрат – 15 балів, фінансова пропозиція не є обґрунтованою – 0 балів)

25

Загалом

100

6.3. Підтверджуючі документи для проведення оцінки перед наданням гранту

Після процесу оцінки заявки будь-яка обрана організація буде зобов’язана пройти фінансову попередню оцінку для того, щоб Pact визначив, чи має організація можливість успішно виконувати свої обов’язки відповідно до умов запропонованого гранту. В рамках процесу попередньої оцінки, заявників можуть попросити надати додаткову документацію, щоб проілюструвати, що організація має можливість реалізувати грант.

7. Умови

7.1. Дозвіл на використання та розголошення інформації

Подаючи заявку за цим оголошенням, заявник надає згоду на розкриття інформації, що міститься в поданих ним документах, експертам, залученим до оцінки у процесі відбору. Звертаємо вашу увагу на те, що всі експерти несуть зобов’язання за угодами про нерозголошення інформації.

7.2. Відмова від відповідальності

  • Pact може скасувати цей грантовий конкурс і не підтримати жодну заявку.
  • Pact може відхилити будь-яку одержану заявку або усі.
  • Оголошення конкурсу не є зобов’язанням Pact щодо надання фінансування.
  • Pact зберігає за собою право не допустити до участі у конкурсі будь-яку заявку на підставі неспроможності заявника дотримуватися вимог конкурсу.
  • Pact не надає заявникам компенсації витрат, пов’язаних із участю у цьому конкурсі.
  • Pact залишає за собою право присуджувати грант на основі початкового оцінювання заявок без його подальшого обговорення.
  • Pact може вирішити фінансувати тільки частину заходів, поданих на конкурсний розгляд, або присудити кілька грантів по конкурсних заходах.
  • Задля сприяння конкуренції, Pact залишає за собою право не зважати на деякі невеликі недоліки у заявках, які можуть бути виправлені до того, як буде визначено присудження грантів.
  • Pact може звертатися до заявників, щоб уточнити дані про контактну особу, адресу, а також факт подання заявки на цей конкурс.
  • Pact може без повідомлення заявника звертатися по відгуки щодо минулих результатів його діяльності до осіб або інстанцій, зазначених у списку рекомендацій. Pact також залишає за собою право звертатися до інших джерел інформації щодо минулих результатів діяльності заявника, не зазначених ним у заявці.
  • Подаючи заявку, заявники підтверджують, що вони розуміють умови конкурсу.

8. Додатки

Наступні документи є частиною цього Запиту про отримання заявок:

  1. Формат заявки на отримання субгранту
  2. B-1: Формат бюджету та деталізації до нього; B-2: Інструкція для заповнення Формату бюджету та деталізації до нього
  3. Формат таблиці показників проєкту
  4. Формат короткої форми «Оцінка ризиків і відповідальності грантоотримувача (SRRA snapshot)

У разі виникнення технічних проблем із надсиланням документів прохання звертатись за електронною адресою [email protected].

 У темі всіх повідомлень, пов’язаних із цим Запитом, обов’язково вказуйте його номер №72012121CA00001-22-01.

[1] Відповідно до Федерального закону про підзвітність та прозорість фінансування (FFATA або Закон про прозорість), щоб мати можливість отримати субгрант, що фінансується урядом США, Ви повинні отримати індивідуальний номер UEI (Unique Entity Identifier). Номер UEI можна отримати онлайн за посиланням www.sam.gov. Номер UEI не вимагається для подання заявки, однак вимагатиметься для одержання наданого фінансування. Якщо вам необхідна детальна інструкція для отримання номера, зв’яжіться з нами за адресою: [email protected].

Коментарі

Олександр Остапов   714 днів тому   #  

Щось з архивним файлом. В ньому відсутні документи а є лише xml файли

  •   Пiдписатися на новi
ГУРТ   714 днів тому   #  

Добрий день, пане Олександре. Зверніться, будь ласка, з цим питанням до організаторів конкурсу за адресою електронної пошти, вказаною в оголошенні.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.