bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Німецький урядовий фонд підтримає жертв тоталітаризму в Україні
22.09.2010

1-го жовтня, у Міжнародний день людей похилого віку, німецький Фонд «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» (Фонд ЕVZ) оголошує третій конкурс грантів у рамках програми «Місце зустрічі: діалог». За два роки існування програми в Україні було профінансовано 44 проектів на суму 700.000 євро: 18 проектів у 2009 році та 26 — у 2010 році. Фінансування в рамках програми отримують ініціативи місцевих рівнів, спрямовані на підтримку людей похилого віку, що пережили тоталітаризм.

Напрями проектів: організація місць для зустрічей людей похилого віку, створення документальних театрів за участю представників різних поколінь, організація виставок, надання соціальної та психологічної допомоги, проведення заходів, що розвивають діалог поколінь та сприяють критичному розгляду історії.

Мета програми: віддати належне життєвому досвіду жертв тоталітаризму, особливо колишніх остарбайтерів, а також сприяти звільненню їх від соціальної ізоляції. «У колишніх примусових працівників була особливо важка доля. Вони набули багатий життєвий досвід, який би хотіли передати молодим. Програма «Місце зустрічі: діалог» сприяє новим формам зустрічей та взаємної підтримки поколінь», — вважає д-р Ральф Поссекель, керівник відділу програм Фонду EVZ.

Щороку на реалізацію програми «Місце зустрічі: діалог» в Білорусі, Росії та Україні німецький Фонд виділяє в цілому 900.000 євро.

В Україні програму реалізує Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні». «Страх перед тоталітарним суспільством досі існує в Україні. Особливо у людей, що постраждали двічі: це остарбайтери, в’язні концтаборів, люди, які залишились на окупованій території, і після війни переслідувались комуністичною владою, як такі, що були «під німцями». Вони й сьогодні бояться розповідати про пережите. Наша задача: звільнити їх від примар минулого», — говорить керівник організації «Турбота про літніх в Україні» та координатор програми «Місце зустрічі: діалог» в Україні Галина Полякова.

Німецький урядовий Фонд «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» — це єдиний фонд в Україні, який фінансує соціальні проекти для людей похилого віку. Фонд сподівається на позитивні зміни у ставленні суспільства до людей, що пережили тоталітарні режими, и прагне покращити систему надання допомоги цим людям.

У 2009 році Фонд «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» підтримав 85 гуманітарних проектів на суму 3 мільйони євро. З моменту виникнення Фонду у 2000 році було підтримано більш ніж 386 таких проектів на суму 16,2 мільйонів євро, серед них 67 проектів в Україні на суму 2 мільйони євро.

Додаткова інформація: www.mesto-vstrechi.info, www.acu.com.ua (Інтернет-сторінка українського партнера «Турбота про літніх»).

Контакти: Пані Галина Полякова, тел.: +380 44 559-38-53, [email protected], Леся Харченко, тел.: +380 50 334 87 90, [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.