bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Короткотермінові гранти для швидкої відповіді на виклики, що постають перед ОГС
13.04.2022

Програма «Долучайся!» надаватиме підтримку організаціям та коаліціям на національному, регіональному та місцевому рівнях, зокрема зареєстрованим організаціям громадянського суспільства (ОГС), а також незареєстрованим групам та громадським ініціативам по всій країні. Метою Програми «Долучайся!» є підвищення обізнаності та рівня участі громадян у громадській діяльності на національному, регіональному і місцевому рівнях. Більш детальний опис Програми «Долучайся!» наведено тут

Мета конкурсу:

Метою цього конкурсу є задоволення нагальних організаційних, операційних та програмних потреб організацій громадянського суспільства задля забезпечення їхнього виживання, стійкості та адаптації в безпрецедентно жахливому середовищі, щоб мати можливість перегрупуватися, перезавантажитися та продовжити свої зусилля щодо залучення та допомоги українським громадянам у їхньому прагненні до гуманітарної підтримки, ефективного розвитку громадянського суспільства, місцевого та національного урядування, боротьби з корупцією та забезпечення підзвітності, верховенству права, реалізації виборчого процесу, інклюзивного розвитку (забезпечення прав людей з інвалідністю , внутрішньо переміщених осіб (ВПО), лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерних та інтерсекс людей (ЛГБТІ) та інших вразливих груп; європейської інтеграції та  інших  потреб, які виникли в результаті агресії Росії та є важливими для громадян та ОГС.

Тематичні пріоритети конкурсу:

  • Інституційна підтримка для організацій та коаліцій національного та регіонального рівня:
  • Забезпечення організаційної сталості, що включає в себе, серед іншого, утримання персоналу, офісних приміщень, обладнання; переміщення/переїзд офісів, забезпечення зв’язку, реалізацію заходів  з ІТ-безпеки.
  • Забезпечення організаційного розвитку, що включає серед іншого проведення стратегічного планування, розвиток нових організаційних підрозділів, залучення волонтерів.
  • Забезпечення організаційного  експертного розвитку, що включає, серед іншого, засвоєння персоналом нових навичок та компетенцій, таких як цивільна оборона, гуманітарна допомога (розподіл товарів), документування порушень прав людини, оцінка екологічних  ризиків , робота із засобами масової інформації, покращення  комунікаційних навичок,  навичок та знань з громадянської освіти для підтримки громадян за допомогою фактологічної інформації.
  • Забезпечення організаційного управління, яке допоможе адаптуватися до нових умов, що включає, серед іншого, впровадження альтернативної організаційної структури, коригування внутрішніх політик, формування нових мереж і налагодження партнерств як всередині країни, так і на міжнародному рівні, розробку планів післявоєнної відбудови.
  • Ефективне залучення громадян,  що включає, серед іншого, вивчення їхніх потреб та реагування на них, адвокацію ініціатив громадян, отримання зворотнього зв’язку та забезпечення нагляду з боку безпосередніх бенефіціарів.
  • Проектна підтримка для організацій, мереж та коаліцій національного та регіонального рівня, що спрямована на реалізацію таких заходів:
  • Вивчення безпосередніх потреб громадян,  управління та координація  з питань допомоги із наявними внутрішніми та/або міжнародними центрами допомоги, в тому числі центрами підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО).
  • Підтримка активістів та уразливих груп населення, в тому числі на важкодоступних територіях, наприклад, на тимчасово окупованих територіях (крім територій Автономної Республіки Крим та непідконтрольних Україні територій станом на 24 лютого 2022 року у Луганській та Донецький областях).
  • Адвокація та забезпечення контролю за діяльністю національних та місцевих органів державної влади, інших юридичних та фізичних осіб.

Орієнтовний строк дії грантів: Незалежно від дати початку діяльності, усі запропоновані програмні заходи мають завершитися до 30 червня 2023 року.

Сума гранту: Очікується, що максимальна сума гранту  складе до 100 тис. дол. США на період до  12 місяців. Більші суми також розглядатимуться, якщо вони належним чином обгрунтовані та виправдані.

Кінцевий термін подання заявок відсутній. Це безстроковий конкурс. Pact розглядатиме заявки на постійній основі. Заявники отримають зворотній зв’язок щодо результатів розгляду заявки протягом двох тижнів з дати отримання повного пакету документів в рамках заявки на грант. Ми залишаємо за собою право не інформувати заявників, чиї заявки не пройшли конкурсний відбір. Після 15 травня 2023 року жодні заявки не прийматимуться.

Інше: Детальна інформація щодо обов’язкових вимог до конкурсантів і критерії їх відповідності вимогам конкурсу, спосіб подання і критерії оцінювання заявок, очікувані результати майбутніх грантів і показники їх успішності - за посиланням

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.